kamp sa for siden:
Vel... Jeg kjøpte et slakta lam i forrige uke og parterte selv...
Har nå masse godt lammekjøtt i frysen
Lår
Bok
Side
Koteletter
Osv..
Hva er din favoritt rett utenom klassisk lammelår og fårikål..?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
kamp sa for siden:
Vel... Jeg kjøpte et slakta lam i forrige uke og parterte selv...
Har nå masse godt lammekjøtt i frysen
Lår
Bok
Side
Koteletter
Osv..
Hva er din favoritt rett utenom klassisk lammelår og fårikål..?
gajamor sa for siden:
Jeg elsker lammesupper av alle varianter. Den enkleste er bare kjøtt med bein som kokes til det er mørt, så tilsetter man rotgrønnsaker. Men det beste syns jeg er å ha i tomater når kokingen begynner, slik at det blir en form for tomatsuppe.
Lam takler de fleste krydder, og ta gjerne litt i slik at det virkelig smaker.
Filifjonka sa for siden:
Denne er helt fantastisk: trinesmatblogg.no/2012/09/28/lammefilet-med-rotfruktgrateng-smorstekte-kantareller-og-rodvinssaus/
Syrinx sa for siden:
Denne er beste lammegryta jeg har spist:
Marokkansk lammegryte med søtpotetmos
Her må du ikkje la deg skremme av den lange ingredienslista. Ta sjansen, og du får ei utruleg smaksoppleving.
800 g lammelår i skiver
salt og pepar
olje til steiking
1 bunt koriander med røter (kjøp på "innvandrarbutikk")
3 cm ingefærrot
3 kvitlauksfedd
2 raude chili
3 raudlauk
1 kanelstang
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts heil spisskummen
1/2 ss anisfrø
5 heile kardemommekapslar
2 stjerneanis
1 liter kyllingkraft
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup
200 g svisker
2 lime
600 g søtpotet
100 g smør
1 sitron
2 dl yogurt naturell
Del kjøtet i bitar. Krydre raust med salt og pepar og brun kjøtet i olje. Legg kjøtet til side.
Surr grovhakka raudlauk, finhakka korianderrot, ingefær, kvitlauk og chili blank i oljen etter lammet. Støt kryddera (utanom kanelstang og stjerneanis) i morter, ha dei i laukblanding og steik nokre minutt til.
Tilset kjøt og kyllingkraft, la putre i ein liten time.
Tilset soyasaus, lønnesirup og svisker og la koke minst ein halvtime til. Kjøtet må vere lenge nok på varmen til å bli godt og mørt.
Smak til med limesaft.
Del søtpoteten i terningar og kok den mør. Mos den saman med smør, smak til med salt og pepar.
Bland yogurt med skalet og safta frå sitronen.
Syrinx sa for siden:
Og denne friske lammeretten:
(Teksten er kopiert rett fra en oppskriftside jeg har på fb, derfor litt pjatt i tillegg til oppskrift.)
I nyaste Maison mat og vin var det mange fristande oppskrifter, mellom anna denne på quinoasalat med lam og mangochutney-dressing.
Oppskrifta er til fire personar. Hugs at du ikkje treng følge oppskrifta slavisk, putt oppi det du vil og så mykje/lite du vil av alt.
600 g ferdigsteikt lammekjøt (perfekt å bruke restar)
200 g quinoa
1 sitron
2 appelsiner
3 ss god olivenolje
1 mango
3 dl yogurt naturell
1 ss mangochutney
150 g blanda salat
fersk mynte
fersk koriander
Kok quinoa etter anvisning på pakken
Skjer ut filetane av appelsinene. Press safta ut av restane og ta vare på den i ein bolle. Press saft av sitronen saman med appelsinsafta, bland i olje, salt og pepar til dressing.
Del mangoen i skiver.
Bland yogurt og mangochutney.
Anrett salaten, ha over dressing og strø friske urtar på toppen.
Server med mangochutneydressing.
Vi hadde ikkje lammerestar og det var vanskeleg å finne anna enn store steiker. Eg kjøpte kotelettar som eg skar ut det reine kjøtet frå. Det la eg 2 timar i sous vide på 58 grader og etter ein kjapp runde i panna med salt og pepar var det perfekt saftig og mørt.
Quinoa smakar ikkje så mykje i seg sjølv. Eg tok litt hakka urtar (mynte og koriandar) og blanda inn saman med litt av sitrondressingen. Det gjorde seg.
Eit anna tips er innkjøp av mynte og koriander. Dersom du har tilgang til "innvandrarbutikk" har dei mykje betre urter enn dei som "vanlege" butikkar har. Meir smak og kjekkare pris.
Matilda sa for siden:
Lammeskank med rødvinssaus. :nam:
Vi har et par Jamie-oppskrifter som går igjen også, de fra 15 minute meals-boka. Lam lollipops (lammeribbe med garam masala, glasert i honning og balsamico, servert med ris/linser/erter, kormasaus og papadums), lammekebab og noen til.
trøtt sa for siden:
Rogan josh er veldig godt, det meste av indiske lammeretter smaker godt.
frukt sa for siden:
Lammelårskiver eller lignende marinert i olivenolje, hvitløk, sitronsaft, spisskummen, salt og pepper. Stekes i panne og serveres med godt tilbehør.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.