8-åringen har fått påvist jernmangel, men ikke så alvorlig at det var nødvendig med medisiner, skriver legen i brev. Han mener det bør kunne justeres med kosten, men skriver i samme setning at det jo også kan være vanskelig, i og med at hun er så kresen som hun er.
Litt kjapp googling viser meg iallfall at vi bør kutte litt ned på melka og heller gi litt appelsinjuice. Hun spiser omtrent bare brunost av pålegg, og det skulle vel være greit å fortsette med.
Til middag spiser hun litt forskjellig fra måltid til måltid, men nå i det siste har det stort sett vært litt ris med saus, stort sett. Før kunne hun gjerne spise ris til ett måltid og bare kjøtt et annet måltid, og her i huset har vi stort sett hatt fokus på at måltidene skal være hyggelige og ikke mas, så derfor har vi nok ikke jobbet så godt med dette. Hun spiser omtrent ingen grønnsaker, og av frukt spiser hun sjelden noe her hjemme, men påstår hun spiser det hun får på skolen.
Jeg ønsker meg rett og slett bare hauger av tips til jernholdig mat som dere kan tenke dere at kan være barnevennlig. :vilha:
Leverpostei med rødbeter på grovt brød, grønne grønnsaker som broccoli og spinat. Sjekk ut om brunost er tilsatt jern, de koker ikke lenger i jerngryte, og har vel fjernet tilsettingen.
Nei, det har det sikkert ikke. Jeg ante ikke at det engang var tilsatt jern en gang i verden, men det var legen som skrev det i brevet. Ikke helt oppdatert, med andre ord.
Jordbær inneholder jern. :nemlig:
Det samme går for bønner, linser og en del korn - så det kan jo hende at det går an å kamuflere et og annet i en pastasaus? :gruble: (Jeg er motststander av å lure i ungene for mye, men jeg rasper jo løk for å lure meg selv så litt er lov. :knegg: )