Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat til 40-årsfest, hjelp!

#1

Tussa sa for siden:

Eg har verdens beste familie og venneflokk som vil hjelpe meg snekre sammen mat til festen min. Nokre har komt med ting dei ønske lage, men andre spør meg om kva dei skal lage. Og eg er litt tom.

Foreløbig har eg:

Bacalao
Biffgryte
Pastasalat*2 (ulike)
Klippfiskbollar (bør ikkje desse ha en slags saus?)
Lunka kjøttbollar i basilikum/kvitløkssmørje
Potetsalat
Kuvertbrød/foccacia

Eg tenker eg må ha noko som den potetsalaten skal serverast til. Er roastbeef og serrano voldsomt kjedelig? Og så tenker eg noko grønnsaker, er dei marinerte FP-grønnsakene eit godt alternativ til grønn salat som jo er ganske så kjedelig?

Vi er omtrent 50 gjestar.


#2

Tussa sa for siden:

Og kor mange kaker treng eg sånn egentlig? Og kor mykje vin skal eg kjøpe?

Og kor er Nenne si fantastiske velkomstdrinkoppskrift? :D


#3

Tangerine sa for siden:

Svisker med bacon rundt?



#5

Syrinx sa for siden:

Du har endel "tung" mat, jeg har oppskrift på en veldig god asiatisk rekesalat om du er interessert. Den er frisk, lett og god.


#6

Tussa sa for siden:

Ja, takk, gjerne!


#7

Tussa sa for siden:

Eg har bestemt meg for å servere sashimi, det er lett og godt. Men korleis er beste måten å anrette det på? Eg har tenkt skjære opp fisken, strø over masse koriander og vårløk. Men har eg ponzusausen over eller i skål ved siden av?


#8

Pøblis sa for siden:

ved siden av. :ja:


#9

Kiwi sa for siden:

Jeg ville ikke droppet en enkel grønn salat. Det passer til det meste, og er lett og godt. En av mine favoritter.


#10

Pøblis sa for siden:

Jeg synes også du skal ha en stor bolle med helgrønn salat - gjerne med ulike salattyper og en god vinaigrette (olje/syre-dressing).


#11

Tussa sa for siden:

Den er på plass!

Oppdatert liste:

Vårruller med sweet chilisaus
Ostefat med gelè/syltetøy, druer og speltkjeks
Pastasalat * 2 (ulike typer)
Serrano og chorizo
Roastbeef med rødløk
Sashimi med ponzosaus
Klippfiskboller med aioli
Kjøttboller marinert i kvitløk og basilikum
Potetsalat (både klassisk og rød)
Stroganoff
Bacalao
Fletteloff og foccacia
Grønn salat


#12

Pegasus sa for siden:

Flere forslag; eggerøre, ris, pizzasnurrer.

Kaker gikk det mye mindre av enn jeg trodde, da jeg feiret 40-årsdag. Etter maten (tapas) var drikke mer interessant enn kaker. Kanskje du trenger 4-5 kaker?


#13

Tussa sa for siden:

Ris kjem med gryteretten. Eggerøre og tradisjonell spekemat har eg ikkje så lyst på :sparke: Pastasalatar har eg to variantar av, eine er pesto og den andre er enklare.

Som ekte sunnmøring er eg bekymra for at eg berre har åtte kaker og en dessert :lol:


#14

Tussa sa for siden:

Kva er godt tilbehør til roastbeef forresten? Kjøpt remulade utgår.


#15

Pegasus sa for siden:

Din bursdag, så da er privilegiet at du velger meny, he he. Og kakerester blir jo spist. :D

Til roastbiff- Hva med et godt brød? Løk er selvsagt. Sylteagurk.


#16

Pøblis sa for siden:

Nam! Er invitasjonen min i posten? :glis:


#17

Tangerine sa for siden:

Åtte kaker? Hvor mange har du invitert? :tullerdu:


#18

Tjorven sa for siden:

Det ser veldig bra ut.

8 kaker og en dessert. Det holder, selv på Sunnmøre. :knegg:


#19

Novla sa for siden:

Du har jo allerede potetsalat, det synes jeg er det aller beste til roastbeef, men om du vil ha noe annet er waldorfsalat også veldig godt.

(Hva er rød potetsalat, forresten? Høres spennende ut!)


#20

GinaK sa for siden:

Det høres veldig godt ut. Synes også at det skal være nok kaker.

Ville også hatt 6-8 kaker. Litt av greia er at de kan stå fremme og ikke tas bort etter en halvtime sånn at folk kan gå og momse etterpå. :o
Jeg har alltid plass til enda et kakestykke litt etterpå..

Det holder jo med potetsalat og remulade til roastbiffen.
Lurer også på hva rød potetsalat er. :)


#21

Tussa sa for siden:

Rødløk er must ja! Og godt brød er ivaretatt.


#22

Tussa sa for siden:

Rød potetsalat trur eg er basert på rød pesto. Ikkje spør meg, det er ei venninne som skal lage.

Då roe eg meg på kakemengde :D


#23

Tussa sa for siden:

Så til drikkevarer... Eg har kjøpt 10 flasker prosseco og to flasker alkoholfritt til velkomst. Eg trur vi blir 56 gjestar (tal oppdatert i dag :knegg: ) og omtrent 50 som inntar alkohol. Litt lite?

Til maten har eg bestilt 30 flasker rødvin, kjøper omtrent to bokser øl pr pers og har litt kvitvin på lur om nokon ikkje drikk rødvin.

2 flasker konjakk, ei flaske Baileys og ei flaske Amarulla til kaffien.

Er eg innafor eller kjip?


#24

gnuri sa for siden:

Du er godt innafor!


#25

Addison sa for siden:

I min krets ville det vært lurt å ha mer hvitvin, særlig nå på vår/sommer, evt. rosé, hadde også ville hatt noe mer Prosecco. Men du kjenner jo din krets. Totalmengde helt ok! :nikker: Kan jeg komme? :nam: :knegg:


#26

Blå sa for siden:

Jeg tror også at jeg ville hatt mer hvitvin. I hvert fall på denne årstiden. Det holder seg jo.


#27

Tussa sa for siden:

Gode innspel, takk! Eg trur nok at mange av dei som kjem heller drikk meir øl, men meir kvitvin på borda er notert :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.