Eg har verdens beste familie og venneflokk som vil hjelpe meg snekre sammen mat til festen min. Nokre har komt med ting dei ønske lage, men andre spør meg om kva dei skal lage. Og eg er litt tom.
Foreløbig har eg:
Bacalao
Biffgryte
Pastasalat*2 (ulike)
Klippfiskbollar (bør ikkje desse ha en slags saus?)
Lunka kjøttbollar i basilikum/kvitløkssmørje
Potetsalat
Kuvertbrød/foccacia
Eg tenker eg må ha noko som den potetsalaten skal serverast til. Er roastbeef og serrano voldsomt kjedelig? Og så tenker eg noko grønnsaker, er dei marinerte FP-grønnsakene eit godt alternativ til grønn salat som jo er ganske så kjedelig?
Eg har bestemt meg for å servere sashimi, det er lett og godt. Men korleis er beste måten å anrette det på? Eg har tenkt skjære opp fisken, strø over masse koriander og vårløk. Men har eg ponzusausen over eller i skål ved siden av?
Vårruller med sweet chilisaus
Ostefat med gelè/syltetøy, druer og speltkjeks
Pastasalat * 2 (ulike typer)
Serrano og chorizo
Roastbeef med rødløk
Sashimi med ponzosaus
Klippfiskboller med aioli
Kjøttboller marinert i kvitløk og basilikum
Potetsalat (både klassisk og rød)
Stroganoff
Bacalao
Fletteloff og foccacia
Grønn salat
Kaker gikk det mye mindre av enn jeg trodde, da jeg feiret 40-årsdag. Etter maten (tapas) var drikke mer interessant enn kaker. Kanskje du trenger 4-5 kaker?
Ris kjem med gryteretten. Eggerøre og tradisjonell spekemat har eg ikkje så lyst på :sparke: Pastasalatar har eg to variantar av, eine er pesto og den andre er enklare.
Som ekte sunnmøring er eg bekymra for at eg berre har åtte kaker og en dessert :lol:
Det høres veldig godt ut. Synes også at det skal være nok kaker.
Ville også hatt 6-8 kaker. Litt av greia er at de kan stå fremme og ikke tas bort etter en halvtime sånn at folk kan gå og momse etterpå. :o
Jeg har alltid plass til enda et kakestykke litt etterpå..
Det holder jo med potetsalat og remulade til roastbiffen.
Lurer også på hva rød potetsalat er. :)
Så til drikkevarer... Eg har kjøpt 10 flasker prosseco og to flasker alkoholfritt til velkomst. Eg trur vi blir 56 gjestar (tal oppdatert i dag :knegg: ) og omtrent 50 som inntar alkohol. Litt lite?
Til maten har eg bestilt 30 flasker rødvin, kjøper omtrent to bokser øl pr pers og har litt kvitvin på lur om nokon ikkje drikk rødvin.
2 flasker konjakk, ei flaske Baileys og ei flaske Amarulla til kaffien.
I min krets ville det vært lurt å ha mer hvitvin, særlig nå på vår/sommer, evt. rosé, hadde også ville hatt noe mer Prosecco. Men du kjenner jo din krets. Totalmengde helt ok! :nikker: Kan jeg komme? :nam: :knegg: