Jeg har en opptint pakke med bacon (en stor pakke, veldig stor) som mannen så smart ikke delte opp før frysing. Nå er den som sagt opptint, og jeg lurer på hva jeg kan bruke store mengder oppskåret bacon til?
Sånn utenom egg og bacon, omelett, drysse litt over en rett osv.
Altså en rett med bacon som hovedingrediens? Anyone?
Mine barn elsker mamman sin når de får kyllingrett/gryte med bacon i. :) De kjenner det med en gang og det er utrolig godt. Prøv.
I dag skal jeg lage Flygende Jacob. Ramlet over en oppskrift og den så fristende ut. Uten banan altså.. :eek:
Jeg lager en bacon/grønnsakslasagne som er veldig god. Bacon, løk, hvitløk, squash, selleri, gulrot og rød paprika deles i små terninger. Stek løk, hvitløk og bacon. Ha i grønnsaker, en boks hermetiske tomater, noen hakkede soltørkede tomater, salt/pepper, oregano, basilikum og et par dl vann. La småkoke en halvtimes tid. Tilsett en halv kartong fløte og kok opp. Legg lagvis med lasagneplater (avslutt med saus), dryss på revet ost og stek ved 200 grader i 30 minutter.
Å hallo!! :hjerter: Der fant jeg det jeg skal prøve!
Jeg elsker bacon, men spiser det ekstremt sjelden nå som jeg prøver å minske litt.... Men i morges ville jeg ha egg og bacon til frokost, og da tok altså mannen opp hele den gedigne pakken. (I stedet for småpakkene vi har liggende... :himle: )
Og hvis du fletter et nett av baconskiver (legg noen på langs, og flett inn noen på tvers), så kan du putte alskens godsaker på, og lukke det igjen, og steke i ovnen til det er ferdig.
En av mine favorittpastaretter er med bacon som eneste kjøtt.
Skjær bacon i terninger (pleier å finstrimlet skivene langs kortsiden).
Løk og paprika ternes, chili og squash kan også tilsettes.
Stekes i stekepanne.
Når det er ferdig stekt har man over en boks finknust hermetiske tomater (gjerne med noe smak, f.eks chili eller basilikum).
Krydres etter smak og behag.
Kokes litt så smakene får satt seg.
Blandes i en stor bolle kokt spaghetti.
Pannekaker med blåbærsyltetøy og bacon.
Gryte/saus til pasta av bacon, fersk sjampinjong, løk, ost, fløte, eggeplomme, salt og pepper.
Blomkål og brokkoligrateng; kan blande i stekt bacon og/eller ha baconskiver på toppen ved steking.
Fyll til bakt potet.
Stekt bacon til torsk, poteter og gulerøtter.
Ha det på pizza.
Dekk kyllingfilet, kalkun, pølser osv i bacon.
Pai.
Ja, er det egentlig så mye man ikke kan bruke bacon til? :)
Ellers liker vi denne: Legg erter nederst i en ildfast form. Legg så delte kjøttpølser oppå, og hell hvitsaus over. Ha bacon på toppen, den stekes av seg selv når forma står i ovnen. Vi steker forma på 200 grader mens vi koker poteter og gulrøtter til.
Har hatt mange store og små på denne hverdagsmiddagen opp gjennom årene, og den er veldig populær:).
Det er jo fantastisk godt!! Men mitt bacon var allerede ferdig oppskåret...som i butikkskåret.
Men nå prøver jeg meg på det baconbrødet som Kirsebær linket til. Med litt mer krydder i deigen, ser jeg for meg det kan bli et godt "pizzabrød".
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.