Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage av bacon?

#1

Taien sa for siden:

Jeg har en opptint pakke med bacon (en stor pakke, veldig stor) som mannen så smart ikke delte opp før frysing. Nå er den som sagt opptint, og jeg lurer på hva jeg kan bruke store mengder oppskåret bacon til?
Sånn utenom egg og bacon, omelett, drysse litt over en rett osv.
Altså en rett med bacon som hovedingrediens? Anyone?


#2

GinaK sa for siden:

Mine barn elsker mamman sin når de får kyllingrett/gryte med bacon i. :) De kjenner det med en gang og det er utrolig godt. Prøv.
I dag skal jeg lage Flygende Jacob. Ramlet over en oppskrift og den så fristende ut. Uten banan altså.. :eek:


#3

Myria sa for siden:

Jeg lager en bacon/grønnsakslasagne som er veldig god. Bacon, løk, hvitløk, squash, selleri, gulrot og rød paprika deles i små terninger. Stek løk, hvitløk og bacon. Ha i grønnsaker, en boks hermetiske tomater, noen hakkede soltørkede tomater, salt/pepper, oregano, basilikum og et par dl vann. La småkoke en halvtimes tid. Tilsett en halv kartong fløte og kok opp. Legg lagvis med lasagneplater (avslutt med saus), dryss på revet ost og stek ved 200 grader i 30 minutter.


#4

millact sa for siden:

Vi lager eggestand med bacon i. Visp egg (mange) og stek som omelett og så har du kuttet opp stekt bacon og har oppi. Supert som pålegg.


#5

Taien sa for siden:

Takk for tips. Keep 'em coming!
Gina K: Jeg kjenner jeg trenger oppskrift altså...


#6

Taien sa for siden:

Myria: Den lasagnen skal jeg definitivt teste ut! Ser kjempegodt ut!



#8

Syrinx sa for siden:

Baconmarmelade



#10

Taien sa for siden:

Jeg trenger oppskrifter folkens! :glis:


#11

Taien sa for siden:

Å hallo!! :hjerter: Der fant jeg det jeg skal prøve!

Jeg elsker bacon, men spiser det ekstremt sjelden nå som jeg prøver å minske litt.... Men i morges ville jeg ha egg og bacon til frokost, og da tok altså mannen opp hele den gedigne pakken. (I stedet for småpakkene vi har liggende... :himle: )


#12

Taien sa for siden:

Og man kan jo ha litt mer krydder i deigen også...hva krydder passer til bacon mon tro?


#13

Kirsebær sa for siden:

Og hvis du fletter et nett av baconskiver (legg noen på langs, og flett inn noen på tvers), så kan du putte alskens godsaker på, og lukke det igjen, og steke i ovnen til det er ferdig.


#14

Pelen sa for siden:

Spagetti Carbonara. Som denne, men jeg har som regel ikke urter i. www.matprat.no/oppskrifter/kos/pasta-carbonara/

Man kan bruke mye bacon, men sprøstek den nesten så at det ikke føles så fett. Du kan lage nå og om det blir til overs bruke resten på mandag.


#15

Fibi sa for siden:

Bakt potet, med bacon og masse annet snadder!



#17

Robyn sa for siden:

En av mine favorittpastaretter er med bacon som eneste kjøtt.
Skjær bacon i terninger (pleier å finstrimlet skivene langs kortsiden).
Løk og paprika ternes, chili og squash kan også tilsettes.
Stekes i stekepanne.
Når det er ferdig stekt har man over en boks finknust hermetiske tomater (gjerne med noe smak, f.eks chili eller basilikum).
Krydres etter smak og behag.
Kokes litt så smakene får satt seg.
Blandes i en stor bolle kokt spaghetti.


#18

Acino sa for siden:

Pannekaker med blåbærsyltetøy og bacon.
Gryte/saus til pasta av bacon, fersk sjampinjong, løk, ost, fløte, eggeplomme, salt og pepper.
Blomkål og brokkoligrateng; kan blande i stekt bacon og/eller ha baconskiver på toppen ved steking.
Fyll til bakt potet.
Stekt bacon til torsk, poteter og gulerøtter.
Ha det på pizza.
Dekk kyllingfilet, kalkun, pølser osv i bacon.
Pai.

Ja, er det egentlig så mye man ikke kan bruke bacon til? :)


#19

Lyppa sa for siden:

Enkelt og godt: Pastaskruer servert med mengder stekt bacon og Formaggi posesaus fra Knorr:)


#20

Lyppa sa for siden:

Ellers liker vi denne: Legg erter nederst i en ildfast form. Legg så delte kjøttpølser oppå, og hell hvitsaus over. Ha bacon på toppen, den stekes av seg selv når forma står i ovnen. Vi steker forma på 200 grader mens vi koker poteter og gulrøtter til.
Har hatt mange store og små på denne hverdagsmiddagen opp gjennom årene, og den er veldig populær:).


#21

Tjorven sa for siden:

Alt blir bedre med bacon. :nemlig:

Det finnes til og med en kokebok med akkurat den tittelen.

Jeg sprøsteker bacon i stekeovnen og serverer det som tilbehør til suppe. F.eks. blomkål og brokkolisuppe.


#22

Taien sa for siden:

Jeg sprøsteker også alltid bacon i ovnen. Lettvint, og så blir det AKKURAT så crispy som jeg ønsker. :glis:


#23

Floksa sa for siden:

Vi skjærer i 1 cm tykke skiver og steker.
Spises med poteter og kålrotstappe til.
Som middag altså.


#24

Kirsebær sa for siden:

:jupp:
Det blir som grillribbe!



#26

Taien sa for siden:

Det er jo fantastisk godt!! Men mitt bacon var allerede ferdig oppskåret...som i butikkskåret.
Men nå prøver jeg meg på det baconbrødet som Kirsebær linket til. Med litt mer krydder i deigen, ser jeg for meg det kan bli et godt "pizzabrød".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.