Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke skolesekker er gode for seksåringene?

#1

Mjau sa for siden:

Har skolestarter til høsten, og det er jo superstas.
Farmor skal kjøpe sekk, vi trenger tips til gode sekker.
Har en relativt lang seksåring. Som liker rosa. :o

Hva har dere vært fornøyd med?


#2

Niobe sa for siden:

Vi har også skolestarter til høsten. Til storebroren var vi veldig fornøyd med sekk uten lokk, så det går vi for denne gangen også. Han hadde Bergans sin sekk, så den kommer vi til å se på nå også, men de har endret designet siden sist. Man må nesten prøve sekkene på barnet for å se hva som fungerer best. F. eks. så har veldig mange Beckmann sin skolesekk, men den var for stor/lang til eldstemann. Den er høy over skulderstroppene, så han fikk den opp i nakken, om du skjønner hva jeg mener.


#3

millact sa for siden:

Begge mine har hatt Beckmann sekker i 1. klasse. Veldig fornøyd med dem. Eldste fikk sin tredje beckmann nå.

Men det viktigste er å prøve sekken, stram inn alle remmer, legg i noen bøker og se hvordan den sitter på ryggen.

Ellers er Troll også gode sekker. De er litt like Beckmann sine, men kan sitte helt annerledes på ryggen.


#4

Mjau sa for siden:

Må ta en runde og se hva de har hvor tror jeg. Så kan jeg ta henne med på en runde først. Tenker litt på de tå finne en sekk ikke tre til i klassen har feks. Men det løses jomed merking evt. De blir 28 elever i klassen. :eek:


#5

millact sa for siden:

Min er 2. klassing. I hans klasse har minst fem av guttene samme sekk, men det har ikke vært noe problem. Bare merke den godt.

Ser ut til at både beckmann, bergans og troll har rosa/cerise cekker.

beckmann.no/produktkategori/barn/1-klasse/

www.reiseeffekter.no/skolesekker/troll-1-4-klasse-22-liter-25-liter

nettbutikk.bergans.no/ryggsekker/2GO-skolesekker


#6

Myria sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med Bergans.


#7

IzziCreo sa for siden:

Våre barn har kun kunnet ha Troll på sine rygger. Viktig å ta med barnet i butikken for å prøve, og husk å ta med en bunke med bøker for å teste hvordan sekken sitter med last i. Også enig i at sekk uten lokk er smart.


#8

Flubby sa for siden:

Her i byen bruker alle førsteklassingene sekken de får utdelt 1. skoledag. Det er Statens Vegvesen som sponser sekkene.


#9

polarjenta sa for siden:

Samme her, men etter det har vi hatt god erfaring med beckman sine sekker.


#10

Tjorven sa for siden:

Mine unger var veldig små for alderen da de startet i første, så vi kjøpte Bergans uten lokk. Og det har de vært så fornøyde med at vi har holdt oss til det.

Det du skal forsikre deg om er at sekken ikke går opp i bakhodet (noen med lokk gjør det hvis ungene er små). I tillegg er det viktig med en skikkelig stropp over brystet, for ellers har sekken lett for å skli av skuldrene.



#12

Guttemammis sa for siden:

Vi startet med Bergans uten lokk (smalskuldra gutt), deretter testet vi Beckman som vi ikke var like fornøyd med.
Nå er det tilbake til Bergans, og like fornøyd! Nå er han 11, 12 i august.


#13

Timar sa for siden:

Hos oss har 90 % av jentene Bechmann sin sekk, og mange har samme farge også. Akkurat DET har ikke vært noe problem, altså, for sekkene merkes jo, og de henger på dingel og dangel så de kjenner dem fra hverandre.

Vi har ikke noe å utsette på Beckmann-sekken, til ei lang jente. Dog har jeg ikke sammenligningsgrunnlag.

Troll fikk best i test i fjor, husker jeg.


#14

Ru sa for siden:

Her blir de 50. :værsågod:

Har ikke snøring hva det blir av sekk til Knøtteliten. Knotten hadde en Bergans-sak først, mener jeg. Og så en Norheim-sekk, som har vært veldig god, og nå har han Corker fra Hagløfs (6.klassing, skal begynne i 7.).

Hadde det ikke vært for at den minste Corker-sekken er så innmari liten, så hadde jeg lett valgt den. Jeg synes det er så innmari mye dill og dall med de der skolesekkene til Beckmann og Troll. :nemlig:


#15

millact sa for siden:

Men det er ofte de de vil ha. Vi bor i beckmannland, så her har 99% det.


#16

olena sa for siden:

Min 3 klassing har fortsatt Beckmann-sekken han fikk i første klasse.
Godt fornøyd med den. Han er liten av vekst, men med alle fine stramminger så passet den veldig fint til han.
Vi kjøpte også den tursekken som kan festes sammen med sekken. Tursekken er litt liten når man skal ha med ekstra klær, men god på ryggen. Her har de fast utedag 1 dag i uka fra første klasse.

Ser flere anbefaler uten lokk, fine de, men tenk over bruken. Min bruker lokket for å feste gymposen og ekstra klær som skal med hjem. Kanskje ikke så aktuelt i første klasse, men min sluttet på SFO i 2 klasse og må da bære med seg ting hjem. Og det han ikke få på sekken blir gjerne igjen :p


#17

veobra sa for siden:

Vi har alltid prøvd sekkene og endt opp med Bechmann til alle. Bergans sine har ikke passet til våre barn. Det er for smalt mellom stroppene så de gnager i nakken, det er mulig det var andre grunner også.

Prøv sekken på med litt vekt oppi.


#18

Niobe sa for siden:

Aldri vært noe problem. Egen bag med gymtøyet festes på selve sekken. Men nå har aldri min gått på SFO, så jeg vet ikke om lokk hadde blitt savnet der.


#19

millact sa for siden:

Når jeg tenker etter har min yngste også en Bergans skolesekk, kjøpt til turbruk, men det er beckmann som brukes siden den sitter best på. Så viktig å prøve sekken!


#20

Taien sa for siden:

Følger med her, da jeg har to skolestartere til høsten.
Hvor selger de Troll? Fysiske butikker, mener jeg?


#21

millact sa for siden:

Ark butikker fører dem. De selges også på Toys R Us og BR-Leker.


#22

Niobe sa for siden:

Mulig jeg husker feil, men jeg tror det var Troll og Beckmann jeg så de hadde på ARK..?


#23

Taien sa for siden:

Takk takk. Må ut å se på dette nå etter 17.mai.


#24

apan sa for siden:

Min frøken har alt sett seg ut den turkise Beckmannsekken med fe, og den skal sitte veldig dårlig om hun ikke skal få den. Hun er høy da, og broren er på sin 2. Beckmann, høy han også.

Jeg tenker det er viktig at sekken sitter ok, men dette med første skolesekk oppfatter jeg som så stort at det viktigste er at de selv får velge. Samme om mange har den, mor synes den er dillete eller lokk eller ikke.


#25

Primrose sa for siden:

Vi er også fornøyd med Beckmann.


#26

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært strengere enn det. De bærer såpass mye at sekken måtte sitte godt på ryggen. Og med bittesmå og spinkle unger var det slett ikke alle sekker som satt godt. Men når vi fant et merke som satt godt, så fikk de selv velge farge/design.

Snuppa valgte en mørkelilla. Det var hun veldig glad for ettersom rosa ble sååååå barnslig etter bare noen måneder som skolejente.

Knerten valgte en relativt nøytral og mørkeblå sekk. De er to i klassen som har lik (og enda flere på trinnet), men det har ikke vært problematisk.


#27

Niobe sa for siden:

Det er godt utvalg av skolesekker, så det må være mulig å finne en som både sitter godt på, og som barnet liker. Her skal 1.-klassingen gå 1,1 km til skolen, mye bakker. Sekken sitte godt på. Men det er nok mindre å velge i for oss som har litt småvokste barn.


#28

Myria sa for siden:

Enig med Tjorven, de bærer såpass mye i sekken (selv om de her er flinke til å hjelpe barna med å legge igjen alt de ikke trenger på skolen) at det er viktig at sekken sitter godt. Og hos oss har de sekken med på uteskole og i skogen så jeg ville kanskje unngått helt lyse farger.
Det finnes så mange ulike sekker at jeg tviler på at "alle" velger den samme. Jeg kan ikke huske å ha sett mer enn 2-3 med samme sekk her. Og jeg er også enig i at det er mest praktisk å ikke ha lokk. Det lille som skal med hjem legges inni sekken.


#29

Geitrams sa for siden:

Her får førsteklassingene utdelt sekk fra Statens Vegvesen, men fra andre klasse har han hatt Beckmann. Tipper 2/3 av klassen har det.


#30

Chanett sa for siden:

Vi sverger til Bergans.


#31

Niobe sa for siden:

Vi kikket på Berganssekk i dag. Jeg likte veldig godt den nye høydejusteringen. Vi hadde ikke tid til å prøve skikkelig på, men det så veldig lovende ut, og minsten synes den var veldig fin. :)


#32

venla sa for siden:

Førsteklassingen min har hatt sekk fra Vegvesenet i år, men ønsker seg ny til høsten. Hun er mest opptatt av farge og bilde/figurer (ønsker seg lilla Beckmansekk med hund på), så henger her for flere tips.


#33

millact sa for siden:

Fortell mer.


#34

Niobe sa for siden:

Det var bare en kjapp kikk, vi gikk tilfeldigvis forbi en. Den virket romsligere enn den gamle modellen som eldstemann hadde, men fremdeles kortere enn Beckmann sin. Og vi kunne flytte på skulderstroppene, så kom den ikke for høyt opp i nakken. Det tipper jeg Beckmann sin ville gjort, slik den gjorde på eldstemann, for den er ganske høy over skulderstroppene.


#35

millact sa for siden:

Så bra! Kan godt hende den kan passe til yngste når han skal ha større sekk (eller dinosaursekken blir barnslig), for han er enda ikke så høy.


#36

olena sa for siden:

Man løser ting forskjellig. Min stapper alt under lokket om det skal være med hjem. Var en ting jeg ikke hadde tenkt på da vi kjøpte sekk, så tenkte bare at det var et innspill. Min har også gympose som kan festes til sekken, men han stapper den allikevel under lokket. Så greit å tenke litt på hvordan barnet løser det.
Min er ikke flink til å snøre heller, så med lokk holder ting seg oppi sekken :)


#37

Malama sa for siden:

Min anser lokket som essensielt, visstnok. Selv om ingenting ligger sånn under det (gymtøy har de ikke, og enn så lenge hentes og leveres han, så til skolen blir ekstra tøy kjørt også bærer han det bare inn, fra skolen hentes han stort sett av meg og lillesøster så ekstragrreier legger vi under vogna. Men det er jo en bonus i år da, vi får se hvordan han løser det etterhvert.

(og hva gjør jeg her? Mine begynner hhv i 3. klasse og førskolegruppe til høsten, ingen skal ha ny sekk)


#38

apan sa for siden:

Mens jeg tenker at de greier seg både med og uten lokk, de tilpasser seg sikkert de aller fleste.


#39

Malama sa for siden:

Det gjør de helt sikkert, han var bare mentalt innstil på at sekker har lokk. Som strengt tatt mora også var, siden jeg vel aldri har hatt en sekk uten lokk, og det kom godt med for i min tid kom de ikke med regntrekk. Da er ikke en glidelås nok for at ikke ting skal bli vått. Men det er jo vel regntrekk på de fleste sekker nå?


#40

Nera sa for siden:

Hvilke skolesekker er fin til spebygde barn? Frøkna har hatt den obligatoriske sekken de fikk utdelt i 1. klasse, men i 2. får de bruke egen sekk, og da må vi ut på handling. Hun er som sagt spinkel for alderen, og rett rundt 120 cm (?) Jeg tenker en sekk uten lokk. Og kriteriene er rosa/lilla/glitter/hjerter og den slags.


#41

Niobe sa for siden:

Vi har god erfaring med Bergans til smal førsteklassing, og har kjøpt det samme til årets skolestarter. Den sitter veldig fint på. Sekken er uten lokk.

nettbutikk.bergans.no/ryggsekker/2GO-skolesekker


#42

millact sa for siden:

Mens min yngste som også er tynn og ganske liten fikk både beckmann og bergans skolesekk (sistnevnte skulle brukes som tursekk). Det er ingen tvil om at beckmann sitter best på ham. Bergans sekken ligger der så og si ubrukt. Men nå har bergans kommet med ny sekk etter at vår ble kjøpt så det kan godt hende at den nye modellen ville passet bedre.

Nera: Ta henne med og prøv ulike sekker rett og slett. Legg noen bøker oppi, stram alt som kan strammes og så ser du. Troll kan også fungere. De har en sekk uten lokk vet jeg. Den har de i alle fall hatt på Toys R Us og på nettet.


#43

Geitrams sa for siden:

Eldstekaren min var også spedbygd da han begynte i andre klasse, og han har Beckmann. Riktignok med lokk. Til høsten begynner han i fjerde klasse, og han blir nok å bruke den ett år til, selv om han har blitt bredere over skuldrene nå, og strengt tatt kunne hatt en litt større sekk.


#44

Input sa for siden:

Min 5,5-åring har så utrolig lang rygg, at Beckmann-sekken nesten er for kort for ham.


#45

Myria sa for siden:

Bergans passer veldig godt min tynne gutt med lang rygg. Det beste er vel å ta barnet med og prøve sekkene.


#46

Niobe sa for siden:

Med eldste hadde vi motsatt problem. Beckmann-sekken var så høy over skulderstroppene, at den kom opp i nakken på ham. Bergans-sekken var mye lavere, og også smalere mellom skulderstroppene. Og den nye Bergans-sekken har et genialt høydejusteringsystem, så den var lettere å tilpasse.


#47

Input sa for siden:

Burde lest det om Bergans-sekkene før, men... Poden var så innstilt på å ha sekk med lokk, at det ikke er sikkert han hadde godtatt noe annet uansett. Det er veldig begrenset hvor mye de egentlig skal bære i 1. klasse uansett, så jeg tenker det går bra. Men det er en viss fare for at denne sekken bare holder et år eller to.


#48

millact sa for siden:

Samme var det med eldste. Hun fikk ny beckmann sekk i 3. klasse. Da begynte 1. klassesekken å bli for liten.


#49

Maya80 sa for siden:

Jeg synes bergansk sekkene uten lokk er den beste. Pga større plass og to lommer. Barna henger ofte sekken på stolryggen og da har det lokket på andre sekker vært ett problem.


#50

Niobe sa for siden:

Her synes jeg fort det ble en del å bære på for førsteklassingen, og de går jo i tillegg over 1 km hver vei til skolen. Sekken må være god å bære.


#51

star sa for siden:

Mine har hatt Bergans sekker fra 2.klasse. I første bruker de sekken de får utdelt.
Eldste har brukt samme sekk fra 2-5 klasse. Tipper han får ny til høsten da han klager på den han har. Yngste fikk ny før jul (blir 4.klassing til høsten). Begge har uten lokk.


#52

Myria sa for siden:

Her har de også med seg en god del i sekken, spesielt fra andre klasse. Lærerne er flinke til å sørge for at bøker de ikke trenger blir liggende på skolen, men noen dager er det mer lekser enn andre og annenhver uke låner de med seg opptil tre bøker hver på skolebiblioteket, så enkelte dager er sekken stappfull. Storebror begynner i tredje til høsten og skal bruke samme Bergans-sekk som han fikk i første klasse.


#53

apan sa for siden:

Det går sikkert fint. Jeg er som sagt av den oppfatning at så lenge sekken sitter greit, er det godt nok, og denne tråden har ikke fått meg til å endre oppfatning.


#54

Input sa for siden:

Det skal litt til for å bli totalt feil, tror jeg. Det er grenser for hvor tungt 1. klassinger bærer, eller så har vi bare ulike definisjoner av "en god del". Jeg har en fysisk stor gutt som er vant til å gå 1,5 mil med sekk på fjellet, så jeg er ikke nevneverdig bekymret for skoleveien på 700 meter egentlig.


#55

apan sa for siden:

Jeg er enig med deg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.