Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Hvilken skostørrelse skal jeg velge?

#1

amelia sa for siden:

Nå har vi prøvd sko i Str 23 og 24, målt barnets fot og tatt ut innersålen på skoene og målt🙈 dilemmaet er at vi står midt imellom disse to Str om vi skal ta utgangspunkt i at det skal være 1,5 cm ekstra for barnet å vokse i.

Barnets fot er nemlig 13,5 cm og sålene på skoene er henholdsvis ca 14,5 og 15,5 cm i Str 23 og 24. Når vi prøvde skoene på sitter Str 23 som et skudd mens Str 24 naturlig nok blir mer romslig😋 og den ideelle Str for oss nå nemlig 23,5 finnes selvfølgelig ikke.

Jeg holder en knapp på Str 23, men vil de holde ut sesongen nå så vi slipper å måtte kjøpe nye til høsten igjen?☺️
Tar imot tips og råd med stoor takk!


#2

Geitrams sa for siden:

Mine barn har føtter som vokser veldig fort til de er str 30 (ca fire år gamle), og så har de stagnert. Så hvis det er snakk om goretex hadde jeg gått for de største. Det er lenge igjen til oktober.


#3

veobra sa for siden:

Jeg ville rett og slett gått for en annen modell. Hvis den ene er for stor kan dere ikke kjøpe den. De 1,5 ekstra cm er for å ha plass i skoen. En sko passer som regel ikke hvis tåa butter inni, da er skoen for liten.


#4

amelia sa for siden:

Takk for innspill! Ja det er viking gtx joggesko så tenkte ha dem fra nå til oktMen blir ikke 2cm å gå på i skoen litt vel mye nå på våren?


#5

millact sa for siden:

Jo, særlig om barnet er lite ville jeg ikke hatt veldig mye for store sko.


#6

Geitrams sa for siden:

Kommer jo an på hvor fort føttene vokser og. Surt å betale 800 kroner for et par sko som er for små om en måned. Kanskje du kan prøve en annen modell?


#7

amelia sa for siden:

Hun er 22 mnd nå.. Burde sikkert prøvd en annen modell, men står liksom mellom disse to nå☺️


#8

Lyppa sa for siden:

Jeg ville også prøvd en annen modell. 2 cm er for mye til en så liten fot, og i den som bare er 1 cm større enn foten er det bare 3 mm til å vokse i. Man regner 7 mm for bevegelse av foten.


#9

Lyppa sa for siden:

Men hvordan har du målt forresten? Om du tar ut innleggssålen og setter foten oppå skal foten være litt lengre fram enn bakerst på sålen. Dette fordi foten ikke kommer like langt bak som sålen oppi skoen.


#10

Niobe sa for siden:

www.skoringen.no/7-av-10-barn-bruker-feil-skostoerrelse/

1-1,5 cm for å gi både bevegelsesplass og vokseplass. Om skoen er 1 cm lenger enn foten, har hun ca 5 mm vokseplass, så de er jo ikke for små. Jeg ville kjøpt sko som passer nå, og skulle det vise seg at du må kjøpe nye til høsten, så er du ikke den første til å måtte gjøre det med små barn. Særlig siden foten gjerne vokser litt i rykk og napp.

Mine har hatt føtter som vokser veldig sent, så for dem har 1,5 cm vært i meste laget til å vokse i, for sko som bare skal brukes en kort sesong.


#11

amelia sa for siden:

Sålen hadde sånn vippekant opp bak så tror jeg fikk målt riktig fra den😉


#12

Lyppa sa for siden:

Ok:). Her i huset har føttene vokst veldig fort, så jeg ville sett på en annen modell. Det er ikke noe særlig å ha for store sko for et så lite barn. Hvis jeg skulle gått for den skoen du nevner ville jeg nok kjøpt den minste, men regnet med at den fort kunne bli for liten.


#13

Che sa for siden:

Kan man vurdere såler i så små sko?


#14

millact sa for siden:

Ikke uvanlig å måtte kjøpe flere par sko på en sesong. Heller det enn for store sko. Men se om du kan finne en annen modell.


#15

Matilda sa for siden:

I de små størrelsene har vi heller kjøpt sko som passer, og så nye igjen når de andre er fravokst et kvarter seinere - men det blir jo dyrt, da. (Jeg har en bod full av sko.)


#16

amelia sa for siden:

Takk for svar alle sammen. Får kanskje gå for en av hver størrelse😂


#17

Isolde sa for siden:

Jeg ville prøvd en annen modell. Finnes andre med goretex som ecco sine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.