Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Familiefar

#1

Kråka sa for siden:

..................


#2

Søster sa for siden:

Er det akkurat det ordet du reagerer på? "Familiemor" har jeg aldri hørt brukt i noen sammenheng.

Men jeg synes generelt de sier mye oftere om damer at de har barn, enn om menn. Men det står "Den nybakte moren forsvant.. "Tobarnsmor påkjørt i..." "Småbarnsmor smuglet.."

"Tobarnsfaren Reiten gir avkall på millioner" :fnis:


#3

Gaia sa for siden:

Tja, når jeg leser det så oppfatter jeg at de ønsker å understreke at dette er en mann som prioriterer familien kontra karriere. Leser jeg tobarnsmor/småbarnsmor så tenker jeg at journalisten vil at man skal syns ekstra synd på de artikkelen er skrevet for at man skal synes synd på dem.


#4

Nooria sa for siden:

Det heter gjerne småbarnsmor og familiefar. Mon tro om det ikke ligger en antagelse om at en mann med familie har både belastningen av å ha en kone/samboer og barn, mens en kvinne bare har belastningen av å ha barn.

I realiteten er det jo ofte motsatt ettersom kvinnene gjerne holder styr på hele gjengen :p .


#5

Claire sa for siden:

:knegg:

Enig i det du skriver. Det ser ut til å være et virkemiddel media bruker for å forsterke tragiske hendelser. :nemlig:


#6

Irma sa for siden:

Eller som jeg hørte på nyhetene en gang "Bestemor ble tatt for tyveri (..)". Hadde barnebarnet vært med da hun raidet kan jeg skjønne poenget, men slik var det ikke. Er man bestemor, så er man bestemor. Visstnok.

Interessant spørsmål macy. I mitt hode er begrepet familiefar helt avlegs, da det gir assosiasjoner til far som (økonomisk?) tar vare på familien. Det ville vært annerledes dersom familiemor var et innarbeidet begrep. Samtidig ser jeg ikke helt behovet. En far er stort sett en far i en familie (med mindre man legger til begrepet aleneforsørger). Det er også mor. Ordet "familie" blir smør på flesk.


#7

Bluen sa for siden:

Godt spørsmål!

Jeg husker dette var noe som irriterte meg litt i de fortvilte barnløsdagene. Uansett hva saken gjaldt, ble gjerne familiestatusen brukt for å understreke urettferdig behandling. "Gravid nektet hotellrom!" etc. Det kan virke som om det at man er gravid eller mor/far anses som en garanti for at man er et redelig og godt menneske, og følgelig helt uten skyld i de vanskelighetene man måtte ha kommet opp i. Er det snakk om ulykker, brukes nok gravid/far/mor-statusen for å vekke følelser hos leseren. Jeg så for meg overskrifter som: "Ufrivillig barnløs kvinne kolliderte i parkeringshus". :fnise:


#8

Ru sa for siden:

Man har da stadig vekk også denne typen:
Gutt (29) kjørte av veien.

Gutt? Mann? Den varianten der går jo for begge kjønn, men jeg synes oftere jeg ser et hankjønn på 29 omtalt som gutt, enn et hunkjønn i samme alder. De er nemlig kvinner.


#9

-ea- sa for siden:

"Kvinnetrio åpner butikk" sto det i avisa. Hadde de tre vært menn, hadde de bare blitt kalt "trio".


#10

Maverick sa for siden:

Njah, er det ikke noen etiske kjøreregler her, egentlig? Mener å huske vagt fra min tid på medielinje at man ikke har lov til å kalle personer over 18 for "gutt" eller "jente". Men selvfølgelig, det kan hende jeg er helt på bærtur.

"Ung mann" og "ung kvinne" er litt vanskeligere, siden det jo er relativt hva man mener er ungt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.