Tallulah sa for siden:
Jeg så disse på Facebook i dag, og lurer på om de funker like bra som det ser ut som på reklamen. :knegg: Vi bruker i dag skuffen ment for kjøttvarer som oppbevaring av pålegg, og det funker heller dårlig.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Hus, hage, utstyr, design mm.
Tallulah sa for siden:
Jeg så disse på Facebook i dag, og lurer på om de funker like bra som det ser ut som på reklamen. :knegg: Vi bruker i dag skuffen ment for kjøttvarer som oppbevaring av pålegg, og det funker heller dårlig.
Harriet Vane sa for siden:
Nei, men jeg er interessert. Vi har et brett og der er det stadig noe som havner nederst og blir glemt.
Input sa for siden:
Hvor får man kjøpt de? Jeg har en vanlig plastkasse til pålegg, men det er jo et salig kaos. Ender med at vi spiser det som er på toppen. :knegg:
Tallulah sa for siden:
Man bestiller via websiden. Ser ut som de har lang leveringstid. Litt kleine farger da.
Observatøren sa for siden:
:dulte:
Jeg har bestilt. Til kontoret. Kan rapportere når den er kommet.
I mellomtiden bruker vi en Samla-kasse (gjennomsiktig) fra IKEA. Funker sådær.
Tallulah sa for siden:
Ja, gjør det!
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Myria sa for siden:
Jeg har ikke prøvd selv, men en venninne har litt ymse erfaring. Det ser pent og ryddig ut da, selv om det tar større plass i kjøleskapet enn originalpakningene gjorde til sammen. Smak smitter over selv om den visstnok er laget for ikke å gjøre det. Det skal ikke mer til enn paprika, modne oster, salami o.l. før det blir smak på nabopålegget. Det er største minus siden litt av poenget blir borte når man ikke kan ha alt pålegg i den. Siden det er separate rom med vegger er det også litt upraktisk i forhold til ost, for osten blir fort lavere enn veggen rundt og må da løftes ut og inn av boksen sin. Det er også upraktisk å ikke vite holdbarhetsdato på de ulike påleggene siden de tas ut av originalpakningen. Men jeg ser at mange er veldig fornøyd, så kanskje hun har hatt uflaks med sin i forhold til smakssmitte?
Ru sa for siden:
Jeg tror min mor nettopp kjøpte. :gruble:
Snakket i hvert fall om det.
Vi har kjøleskuffer der alle i familien praktiseres sveip og dytt-metoden, dermed finner vi jo ikke igjen en shit. Om denne passer, hadde det vært strålende.
Harriet Vane sa for siden:
Men man MÅ jo ikke ta ting ut av pakkene? Det hadde ikke jeg gjort, jaffal. Men her får man kanskje litt bedre oversikt.
Jeg tror uansett jeg venter, for vi skal ha kjøleskuffer med integrert påleggsskuff:
norcool.no/produkter/kjoleskuff/
Tallulah sa for siden:
Gode innspill, Myria. Spesielt det om holdbarhet. I vår familie er det bare jeg som spiser ting med sterk smak, så de ostene hadde nok ikke ligget i en slik felles boks uansett.
IzziCreo sa for siden:
Oj, denne tør jeg knapt vise til min mann - han kommer til å kjøpe en 3 pack umiddelbart :knegg: Denne skal inn på ønskelisten. Ser veldig fiffig og greit ut. Det blir også ryddig på bordet når vi dekker, ikke bare ryddig i kjøleskapet tenker jeg.
Myria sa for siden:
Du får ikke plass til pakkene i boksen. Det er bare ett rom i hver boks stort nok til en ost eller en pakke skinke (hvis du kjøper de pakkene som tar minst plass får du nok plass i et par av de andre rommene, de fleste salamipakker er for store) så så fremt du ikke skal ha flere bokser må nok pålegget tas ut.
Pelle sa for siden:
Jeg ser flere på nett klager over knekk og brudd i plasten.
Observatøren sa for siden:
Men kan den løftes ut av kjøleskuffen?
GinaK sa for siden:
Vi kjøpte nytt kjøleskap i påsken og jeg synes det mangler en hylle. Minst. Må sjekke om det går an å få kjøpt en hylle løst for synes det blir så dyngete når vi kjøper inn litt ekstra..
Den der som er vist hadde ikke funket hos oss. Vil ikke ha kjøttpålegg liggende sånn åpent. Vi putter alt i egne påleggsbokser og kunne tenkt meg en litt stor vid boks som vi kunne ha hatt alt av kjøttpåleggsbokser/leverposteiboks/smøreosttuber i. :vilha:
Matilda sa for siden:
Jeg synes ikke den ser så praktisk ut? Vi har ganske nylig satt tre sånne små plastkurver à la det de har på Europris og Biltema i påleggshylla, sånn at man kan ta ut hele kurven og ingenting blir liggende underst. En til oster, en til kjøttpålegg og en til ymse smørepålegg, remuladetuber og den slags. Vurderer det samme i nederste hylle også, der vi har middagsingredienser. Det kan stables oppi dem, men det er lettere å holde orden når man kan ta ut en kurv av gangen, synes jeg, og lufta sirkulerer sånn noenlunde greit.
Millen sa for siden:
Jeg skjønner ikke hva du mener. :knegg:
zinatara sa for siden:
Jeg har vurdert dem, så følger med i tråden. Vi har sånn kaoskjøleskap der vi spiser det som er øverst og kunne godt tenkt meg et bedre system for å forhindre at vi kaster så mye mat.
Ru sa for siden:
Er den påleggskuffen den lille skuffen øverst?
(Tar den ikke mye plass?)
Che sa for siden:
jeg er stresset for å miste kontroll på holdbarhet. Vi har to bokser i kjøleskapet med pålegg i. En med pålegget gutta bruker og et med de litt særere variantene som vi voksne bruker. - Så bærer vi bare den ut på benken når vi smøerer - slenger alt tilbake i boksen og setter i kjøleskapet. Nå skal det sies at vi har få felles måltider ut over middagsmat.
nokon sa for siden:
Eg har bestilt, men ikkje fått ennå. Det ser ut som Løysinga TM på kjøleskapskaoset.
venla sa for siden:
Jeg har sett på de, men har tenkt litt på det med smaker som smitter og oversikt over holdbarhet. Holder meg nok til de hvite plastboksene fra IKEA til pålegg enda.
Anita72 sa for siden:
Kjøpte en slik for ca en måned siden. Vet ikke om jeg er fornøyd eller ikke.:hmm: Den er grei i og med at man får samlet pålegget, og du bruker å dekke bordet. Her i huset smører vi maten ved brødfjøla. Da er det tungvint å dra hele boksen ut hver gang nå du kun skal ha ett pålegg.
apan sa for siden:
Jeg har også sett på dem, men syntes de var uforholdsmessig dyre.
Tante Sofie sa for siden:
Eg er veldig fornøgd med vår. Kjøpte i påska, og både ungane og vi syns den fungerer godt. Praktisk å sette fram på frukostbordet, når frukost og matpakkar skal smørast. Vanlegvis står ungane med nasa i kjøleskåpet og grublar på kva dei skal ha. Her er full oversikt på 1-2-3! Har kvitost, brunost, opna leverposteibokser og kjøttpålegg i. Tek berre litt og litt ut av kjøttpåleggpakken om gongen, så føler eg har god kontroll på datoen.
Cuyahoga sa for siden:
Jeg har pålegg og smør på trebrett med kant som jeg kjøpte for 49 kr på Nille stående i kjølerommet. Setter bare brettene på bordet/benken. Ser ikke helt behovet for lokk. (Vi har en osteklokke på ene brettet da).
Blå sa for siden:
Hvordan vasker du den dersom alt pålegget ligger åpent i den? Det blir jo ikke brukt opp samtidig?
Jeg innrømmer at jeg synes den er litt styrete ut.
Vi har en plastboks fra Ikea der pålegget legges samlet, men i originalinnpakningen. Den settes rett på bordet til hverdagfrokoster. I helgene dekker jeg litt mer ordentlig frokostbord og legger pålegget på fat og da er det også en anledning til å få oversikt over hva som mangler og å få vasket boksen om det er behov. Jeg synes at det fungerer helt greit.
Tallulah sa for siden:
Blå, det er bokser oppi som kan tas ut og vaskes.
Blå sa for siden:
OK. Da skjønner jeg bedre.
nokon sa for siden:
Oppdatering: Vår har vore i bruk gjennom sommaren og eg er blanda. Den er praktisk, ryddig og oversikteleg og vi unngår at åpna bokser blir liggande innerst i kjøleskapet og bli gammalt. Men kjøttpålegg som salami, skinke/hamburgerrygg og fårepølse får sterkt redusert holdbarhet i denne boksen. Eg er usikker på om han ikkje er tett, eller om det er fordi alt pålegget blir ståande ute under alle måltid. Før tok vi jo bare fram osten, dersom vi skulle ha brødskive med ost... Eg har derfor gått tilbake til å oppbevare kjøttpålegg i originalemballasje med fryseposer rundt. Eg kjem til å gi boksen ein ny sjanse utover hausten. Det kan hende varmen har betydning.
Tallulah sa for siden:
Takk for oppdatering, nokon! Det var gode argumenter mot.
nokon sa for siden:
Ja, eg ville ikkje kjøpt ein til, foråsiresånn.
-ea- sa for siden:
Min lille husholdning har også en sånn plastkurv og er fornøyd med å få lagt påleggspakker i en pen stabel oppi, i stedet for at de sklir rundt hele hylla i kjøleskapet.
Den store greia i HI ser jeg for meg på steder der man er åtte til bords samtidig til alle måltider. Selv i en familie spiser man vel ofte én og én, og trenger ikke ta ut alt pålegget hver gang noen skal ha ei skive.
Stellebord sa for siden:
Vi har feriert hos noen som hadde en sånn. Den sto på benken uten pålegg i. ;) Vi er en stor familie som ofte spiser sammen, men jeg synes det fungerer bedre med originalemballasje lagt i en plast kos fra IKEA. Gidder ikke endre på noe som virker.
Observatøren sa for siden:
Hos oss funker den hverken hjemme eller på kontoret (felles smørelunsj).
Avbefales!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.