Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterpose i bagvogn - må man ha det egentlig?

#1

My sa for siden:

Det er kanskje et dumt spørsmål men skitt au ...

Babyene er ventet i slutten av oktober, så de vil ligge i hardbag gjennom hele vinteren. Jeg lurte bare på om jeg skulle kjøpe tykke og store vinterposer (skinnposer/dunposer eller en kombinasjon) som ikke vil få plass i bagene (OTH tvillingvogn), men som kan brukes lenge i stedet, og så satse på lammeskinn + vinterdyner/thermodyner og teppe den første vinteren når de ligger i bager. :gruble: Men er det varmt nok? Har jo selvfølgelig vindtette trekk som kneppes over bagene, også holder min mor på å strikke kjøreposer i ull som de kan ligge i under dyna.

Eller er det kun vinterposer som duger også i bagen?


#2

Candy Darling sa for siden:

Jeg vil tro det fungerer helt greit. Det er jo ikke så kaldt når de er heeeelt nyfødte, og uansett vil du sannsynligvis ikke gå ut hvis det er under -10 i noe fall. :Oktobermamma:

Selv om jeg var veldig glad i posen min.


#3

Elisabet sa for siden:

Jeg er tilhenger av pose til de minste på vinteren. Superkjekt å bare ta på dem ei lue, og legge dem i posen i vogna. Litt mere klær om det er veldig kaldt. Dunpose som er lett og tar liten plass og vare lenge, er min favoritt.


#4

Maggie74 sa for siden:

Jeg hadde ullpose til mitt oktoberbarn. Jeg kledde på henne mindre og puttet henne i ullposen. Kjempekjekt, for da fikk hun beveget seg greit inni posen hvis hun ville det. Men som Scarlett sier, så er det vel begrenset hvor mye man går ut når det er kjempekaldt.


#5

Pastill sa for siden:

Om de sover på lammskinn og har skikkelig dundyne, så går jo det utpå det samme som å ha pose.

Men må anbefale posene til OTH. De er veldig kompakte, men veldig varme. Super kvalitet!!


#6

My sa for siden:

Joda, jeg har en sånn en til storesøstra. Jeg var superfornøyd med den første vinteren, da hun var baby, men nå i vinter (hun var halvannet år rundt juletider) synes jeg ikke den var like "fluffy" og varm lengre. Hun var ofte kald på føttene etter å ha sovet i den, og dessuten var den allerede litt knapp. En annen ulempe er at den er så glatt at den sklir i vogna når de begynner å sitte. Henger bare på selene. Jeg har jo hele tiden tenkt på å kjøpe slike til babyene, fordi de får plass i bagene, men jeg kunne egentlig tenke meg skikkelige lammeskinnsposer eller dunposer som er lengre enn disse, eller laget på en annen måte, slik at jeg slipper å skaffe nye igjen allerede til neste vinter.

Men dem blir det så vanskelig å få plass til i de smale OTH-bagene ... men det er jo ikke så mange måneder de ligger i bagene, og i sportsvogna er det jo ikke noe problem med stor skinn-/dunpose. Og det er vel der det er viktigst?


#7

Adrienne sa for siden:

Jeg brukte ikke pose i baggen til storebror. Nå er han riktignok en augustunge, og vokste ut av baggen før vinteren virkelig slo til, men jeg savnet ikke noe pose til baggen. Da vi gikk over tol sportsvogna kjøpte jeg en pose som han kunne ha lenge, lenge. I baggen brukte jeg lammeskinn som gikk litt oppover kantene og dundyne, og så hadde baggen et "lokk" som jeg la over. Det ble like varmt og lunt som en pose ville vært, tror jeg.

Og når jeg tenker etter så gjorde vi på samme måte med lillesøster, som er en januarunge.


#8

My sa for siden:

Takk Adrienne, godt å høre at andre har gjort det på denne måten uten at det har vært noe problem. :) Bagen har jo "lokk" her også.

Ideelt sett ville jeg hatt kjempestore bager som jeg kunne hatt store, deilige skinnposer i, sittedeler som kan snus, og samtidig ei smal, lett og praktisk vogn som det var enkelt å komme fram med. I tillegg skulle de store bagene ha en mekanisme som gjorde at de kunne fly opp fem etasjer med trapper helt av seg selv ... :knegg:

Men den vogna har jeg enda ikke sett. :sukk:


#9

Adrienne sa for siden:

Rart det der, man skulle jo tro at den var kjempelett å finne, det er jo ikke så mye forlangt, liksom. :knegg:


#10

Tjorven sa for siden:

Takk for at du stiller spørsmålet, Lille*My. Har lurt på dette siden jeg også venter oktoberbarn denne gangen.

Snuppa brukte voksipose oppi Brio Kombi-bagen. Det var trangt, men varmt. Men hun var da også januar-barn (nesten februar). Dermed var de helt små den tiden det var bruk for posen.

Denne gangen har vi gått for bugaboo, men vet ikke om jeg orker å putte voksien oppe i den. Den har jo solid "lokk", og med lammeskinn og skikkelig dyne, har jeg liksom tenkt at det blir tilstrekkelig. Jeg er ivrig strikker, så ungen får sikkert ulltøy nok til hele vinteren.

Silvercross har vel en vogn som er mer enn stor nok til full pose, men den veier et tonn, koster en formue og er stor som en bulldozer.


#11

My sa for siden:

:knegg: Ser tydelig for meg en muskuløs meg som bærer to silvercrossbager opp fem etasjer, samtidig som den veloppdragne toåringen fint og velvillig spankulerer opp før meg og åpner dørene.

#12

Tjorven sa for siden:

Ja, selvfølgelig. Er det ikke sånn alle har det? :D


#13

Honda sa for siden:

jeg kjøpte en oth pose til snuppa for å ha i tfk baggen når hun var født. hun skulle komme i mars men kom i april. og da kom vinteren.
Kjempe fin pose. Ikke av de varmeste tror jeg men helt fin høst\vår pose

Har sauskinnpose etter mann men den var litt varm da.
Regner med vi blir å bruke sauskinnsposen eller oth til høsten i baggen.

Om jeg bare hadde kledd på snuppa lue og inneklær og puttet henne i oth posen i vår så hadde du fråset i hjel.
Og samme om høsten\vinteren.


#14

Ru sa for siden:

Jeg hadde den gamle saueskinnsposen min som jeg brukte til poden, men det var ikke mye det var bruk for den gitt.
Lammeskinn i bunn, god kosedress og varm og deilig dyne holder nok fint.
:Oktobermamma:


#15

Stompa sa for siden:

Jeg er sikker på at du klarer deg med skinn og gode dyner, særlig hvis de ligger i kjøreposer i ull i tillegg. Det er ikke noe kaldere i Trondheim om vinteren enn her i Bodø, synes jeg, og mine klarte seg med termoposer alle vintrene de brukte pose. De er ikke i nærheten av så varme og tjukke som dun- eller termoposer. Jeg la tjukke ullpledd (ikke skinn) i bunnen av vogna da det var på det kaldeste. De var aldri kalde.


#16

Koma sa for siden:

Jeg brukte aldri pose til min oktoberjente. Hadde saueskinn og en relativt tynn dyne. Supplerte vel med ett ullteppe på veldig kalde dager, men ellers brukte jeg å justere med klær så hun ikke frøs eller var for varm.


#17

Che sa for siden:

Nei, det tror jeg går helt fint til Trøndervinteren. Det er jo sjelden kjempekaldt, og dessuten så har du jo ikke på død og liv ut å gå de få dagene det er 20 speik heller da.

skinnfell, ullklær, dyne og ullteppe tror jeg blir meeer enn varmt nok. Min erfaring er at voksipose er altfor varmt. Jeg greide aldri å kle på prinsen perfekt med klær i den posen iallefall. (body og strømpebukse ble for varmt)


#18

Stikka sa for siden:

Man klarer seg fint uten pose når de små ligger i bag. Med trekk over så klarer de ikke å sparke av seg dynen og det trekker heller ikke inn på siden, slik det kan gjøre i en sportsvogn. Men det kan bli litt åpent rundt hodet synes jeg, så vi bruker en babydunpute også. Da blir det ikke så tomt og åpent rundt hodet. :)


#19

ILY sa for siden:

En venn av meg fikk en liten jente i februar og hadde en sånn JANÈ vogn som ikke akkurat er kjent for store bager. Men hun brukte lammeskinnet fra OTH (med hull til seler for senere bruk,ett nydelig skinn forøvrig:) ) og en vinterdyne. Pluss at hun la litjpia i en kjørepose som hun kjøpte på [url]www.alexi.no[/url]. Jenta holdt seg god og varm hele vinteren ;)


#20

Beckett sa for siden:

Januargutten min lå ldri i noen pose - det var rett og slett for liten plass i mini-bagen til e3én. Men han holdt seg god og varm på lammeskinnet med dyne oppå. På ekstra kalde dager la jeg han i en sånn pode-dress i ull fra Nøstebarn i tillegg.


#21

My sa for siden:

Ja, mamma strikker nydelige kjøreposer i ull til dem. Det vil si hun strikket en til storesøstra (bilde), og nå har hun strikket en til. De har jo hetter som man kan snøre litt sammen rundt hodet.


#22

Gerbera sa for siden:

Åååååå, der er jo nydlingen jo :smelt: (vi har forresten fått veldig store jenter nå!!)

Du trenger helt klart ikke vinterposer i bagene i vinter.

Første vinteren varierte jeg med skinn/dyne og skinn/ullteppe (fra RørosTweed ;)
Syntes varianten med skinn/teppe var varmest, brettet en del under henne, og la de andre flikene over, da ble det tre lag teppe, og det var veldig godt og varmt. Med vindtrekk i tillegg, hadde vi ikke behov for pose.

Synes det må være bedre at du bruker skinn/dyne evt. tepper i bagen, og heller kjøper poser som passer ordentlig til sportsdelen, når de er klare for den. I steden for å kjøpe noe som kanskje passer dårlig i både bag og sportsdel.


#23

ILY sa for siden:

For en nydelig liten jente!!:love: Kjempefin kjørepose! I disse vil nok smånurkene holde seg gode og varme;)


#24

DM sa for siden:

Jeg synes løsningen din høres god ut jeg. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.