Den ultimate oppskriften? Med brunt eller hvitt sukker? Med hvite sjokoladebiter eller bringebær? Stor eller liten? Så mange varianter, jeg klarer ikke velge! Kan dere hjelpe meg? Og hvor mange dager i forveien kan jeg lage den? Konfirmasjon søndag, håpet å kunne lage den allerede torsdag.
Dette er min favorittoppskrift på brownies. Mye sukker ja, men det er det (og det at man ikke pisker eggedosis) som utgjør forskjellen på brownies og vanlig sjokoladekake. Jeg foretrekker brownies som de er eller med bare valnøtter. Du kan fint bake på torsdag og servere på søndag.
400 g mørk sjokolade
340 g smør
8 dl sukker
8 egg
4 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 60 minutter.
Bruker du vanlig, hvitt sukker? Og antar du kler langpanna med bakepapir slik at du får den ut og over på serveringsfat? Vi har en nøtteallergiker og en som elsker hvit sjokolade. :knegg:
Argh, jeg pleier å bake pavlova for det er jo så enkelt, men nå har noen andre "fuset" på den. :mumle:
Denne har jeg hatt så suksess med at jeg ikke har tall på hvor mange jeg har delt oppskriften med :humre:
6 dl hvetemel/speltmel
1 1/2 ts bakepulver
2 drøye ts vaniljesukker
250 g smør
1 dl kakao
6 egg
1/4 ts salt
8 dl sukker
1 pose med Hershey hvite sjokoladedråper (hvis ikke du får tak i det kan du hakke 2 hvite kokesjokolader eller 2 Dronningsjokolader eller 50/50)
Egg og sukker vispes til eggedosis. Det tørre blandes med smeltet smør. Bland så alt med slikkepot.
180 grader i langpanne, 30-35 min nederste rille (men sjekk - det er litt ulik tid ute og går).
Jeg bruker hvitt sukker, men du kan helt sikkert bruke brunt også.
Og en ting til som er litt ok å vite: Jeg øker mengden en halv gang (dvs 9 dl mel) rett og slett fordi jeg har stor langpanne og det gjør seg med litt mer tykkelse på brownie'n. Har fått mange gode tilbakemeldinger på det. Det er jo rimelig stusselig med de supertynne (dog blir ikke originaloppskriften supertynn altså).
Jeg ville laget den dagen før og satt den kaldt om du har muligheten. Det gjør ingenting om den virker litt "gele" og flytende når den er tatt ut, det setter seg godt når den avkjøles. Den kan også varmes litt i mikro, stykkevis, om du vil servere den litt lunken, men det er absolutt ikke nødvendig.
Jeg synes det aller best med hvit sjokolade (Hershey's) og kaken ser hakket mer spennende ut også :humre:
200 g smør - smelt i gryte
350 g sukker
150 g brunt sukker
250 g kokesjokolade
4 ss kakao
2 ss lys sirup
Bland alt dette oppi gryta med det smelta smøret og rør til alt er godt smelta.
4 egg
2 ss vaniljeessens
Rør saman, bland i den smelta røra.
1 ts bakepulver
200 g mjøl
Sikt i tilslutt.
Steik i stor langpanne (på bakepapir) på 180 grader i 15-20 minutt.
Avkjøl på eit kjølig rom.
Eg brukar å brekke opp ei plate melkesjokolade å legge oppå når kaka er varm frå omnen, og smøre ut over i eit tynt lag når sjokoladen er smelta. Då vert den ekstra god!
Denne vert skikkelig seig og god, og kan absolutt lagast 1-2 dagar før servering.
Jeg tror du har spist den jeg synes er best, en gang, Dali. Med brunt sukker. Nå husker jeg ikke hva den het lengre, så jeg klarer ikke å søke den opp. :gruble: Ungene liker nemlig best 123-pose, så har ikke laget ekte på åresvis. :mumle: (Eller var det Spoon som hadde smakt min?)
Hah, man kan jo bruke FP og søke på eget nick. Må være denne. Ikke brunt sukker altså? :gruble: Det står sjokoladekake, men er brownie.
Barmens sjokoladekake
100 g smør
100 g sjokolade
50 g mel
150 g sukker
3 egg
Smør og sjokolade smeltes i en kasserolle.
Så blander du mel, sukker og egg. Du skal ikke vispe dette så luftig, konistensen skal være mer som en seig, tjukk saus.
Når smøret og sjokoladen er smeltet, rører du det inn i deigen.
Vil du gjøre kaken ekstra god, kan du rive litt appelsin skall i. Og kanskje også slenge oppi en skvett konjakk... Da får kaken litt ektra herlig og fyldig smak.
Steking
Så er gjenstår kanskje det vanskeligste, nemlig selve stekingen. Stekingen er helt avgjørende for resultatet, kaken skal være hard utenpå og på toppen, og bløt, nesten rå, inni.
-Jeg anbefaler å steke kaken i litt dype suppeskåler, sier Barmen. Smør bollene først med litt smør og litt mel, da er det lettere å få løsnet kaken.
Inn i ovnen på 150 grader i ca 20-30 minutter.
-Her gjelder det å følge litt med. Kaken skal steke så lite som mulig for det beste resultatet, sier Lars.
Denne, en oppskrift fra et gourmetmatblad fra Australia. Nom nom.
Brownies
100 gram mørk sjokolade (70%)
125 g smør
1 kopp sukker (eller 250 ml)
2 egg
1/2 kopp mel
1 ts vaniljeessens (eller litt mer vaniljesukker i mengde)
En klype salt (pinch of)
1 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
Smelt smør og sjokolade sammen
Sukker og egg vispes til eggedosis
Vend inn resten av ingrediensene
180-190 grader i 30-40 minutter.
Blir en halv langpanne, evt. en springform. Skal du lage en hel langpanne, gang oppskriften med 3.
Jeg glemte å ha i melet en gang, og det ble ikke noe pen kake, men akk så utrolig god. Ungene sa det var den beste browniesen de hadde smakt. :knegg:
Denne blir alltid vellykket, den er til en stor langpanne: Brownies med prikker av hvit sjokolade (Nigella Lawson)
Ingredienser:
375 g smør (egentlig usaltet, men jeg bruker som regel vanlig saltet smør)
375 g mørk sjokolade (gjerne en blanding av lys og mørk sjokolade, desrom det er barn som skal spise den, er det gjerne best med lysere sjokolade)
6 egg
350 g sukker (gjerne en blanding av brunt og hvitt)
2 ts vaniljesukker (aller helst rent vaniljepulver)
225 g hvetemel (kan erstattes med glutenfri melblanding)
1/2 ts salt
250 god hvit sjokolade, hakket (evt. ferdige sjokoladedråper)
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Dekk en langpanne (ca. 33x23 cm) med bakepapir.
Smelt smør og mørk sjokolade sammen i en stor tykkbunnet kjele på svak varme, la det avkjøles litt.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis, og rør inn sjokoladesmøret.
Vend inn mel og salt, deretter den hvite sjokoladen. Bland alt godt og hell i langpanna.
Stek ca. 25 minutter. Sikt melis over når den er kald.
Karamell: Godt mulig jeg har smakt din, det må jammen være mange år siden! Steke i dype skåler? Funker det da, når man skal lage kake til et typisk konfirmasjonskakebord?
Er så redd for at kaka skal bli for godt stekt, at jeg antagelig kommer til å steke alt for kort. :knegg: