Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plante ut nå?

#1

Bloppy sa for siden:

I dag har poden og jeg pyntet opp litt her.

En kurv og en potte på trappa, og to "søylepotter" på verandaen, samt en sånn sak som henger på veggen.
Jeg eier ikke grønne fingre at all, og håper vi kan klare å holde i liv i det til over 17.mai i hvertfall.

De fryser ikke nå? Ingenting er plantet i bakken. Eller må jeg ta alt inn om natten? Bor på Romerike.


#2

Isbjørn sa for siden:

Jeg plantet ut i starten av mai og bor i Trondheim. Har til og med sådd rett i jorda. Tror det går bra😊


#3

Isbjørn sa for siden:

Bare husk å vann ofte, for krukkeplanter tørker fort ut.


#4

Matilda sa for siden:

Det går antakelig bra, jeg planter ut nå i helga, tenker jeg. Jeg pleier å dekke over krukkene med håndklær om natta til jeg er sikker på at de klarer seg, ei ukes tid eller så. Planter alltid ut de første sommerblomstene rett før 17. mai. :jupp:


#5

Rug sa for siden:

Jeg plantet de første for over for en måned siden, men det var for det første fordi det sjelden blir så kaldt her, for det andre fordi det bestod av småblomstret stemor som tåler en trøkk og som er litt puslete den første tiden. Pleier derfor å sette dem tidlig slik at de er rotfestet og tre ganger så store til 17.mai. Nå har jeg også satt ut Flittig Lise, hortensia og en drøss med andre, og tok også sjansen på pelargoniumene.


#6

Rug sa for siden:

Har forresten vannet hver dag i det siste og mye hver gang, med denne varmen pluss litt vind tørker det saklig fort.


#7

Matilda sa for siden:

Stemor og påskeliljer har jeg også hatt ute lenge, men de tåler jo litt frost. Å så rett ut blir også noe annet, de vokser jo etter de forholdene som er (jeg har sukkererter og reddiker og spinat så langt). Sommerblomster som er dyrka i drivhus og ikke akklimatisert må man være litt mer forsiktig med, men det er ikke verre enn at man dekker dem til noen netter.


#8

Niobe sa for siden:

Det er godt og vel en måned siden jeg plantet de første vår/sommerblomstene. Men det er først nå det blir skikkelig fart på dem, de så pjusk ut en stund da det var litt nattekaldt. Nå klarer det meste seg fint, og jeg har hengt opp petunia og lobelia i ampel også.


#9

millact sa for siden:

Det burde gå helt bra. Jeg har plantet litt ut og skal ta mer nå i helgen.


#10

Bloppy sa for siden:

Lobelia i sånn ampel ja. Det er det den ene heter. De andre aner jeg ikke hva er for noe. :knegg:

Kjøpte en sånn ferdig pakke som het "17.mai pakke", en silver ettellerannet som i følge poden blir veldig stor og fin. Hengende av noe slag. Skal visstnok bugne utover. Den har fått en stor potte med masse jord. Den samme poden påstår at den trenger det. Også tre stykker av et eller annet slag i sånn avlang kurvting. Svigermor pleier å klippe de ned på høsten og lagre de i potetkjelleren om vinteren. Så planter hun de ut om våren igjen. Finnes i hvertfall i rød, hvit og rosa. Poden vet sikkert hva de heter, men han sover nå.

Han får nok grønne fingre. Han sluker alt av gartner og hageprogrammer og har plantet i drivhus med farfar. Han skal ha "grønnsakshage" i pallekarmer i år. Glad Svigers er nærmeste nabo, så han kan få forholdsvis kyndig hjelp. Jeg er helt håpløs med planter og blomster. :rødme:

Da satser vi på at de overlever en stund. Poden husker sikkert på å vanne de.


#11

Matilda sa for siden:

De rød, hvite og rosa kan høres ut som pelargonier. De kan vinterlagres. :jupp: (Jeg skal ikke si hva jeg betalte for en liten stikling av en bestemt sånn på hagemessa i april. :sparke:)


#12

Bloppy sa for siden:

Jeg måtte Google. Pelargonia var det ja! Vi satt en hvit i midten, og en mørk rosa på hver side. Ble så fornøyde med oss selv etter plantingen at!


#13

Blondie sa for siden:

Jeg plantet ute for en god uke siden, de trives. (Østlandet) Er dog forberedt på at de kan fryse når temperaturen nå synker, valgte hardføre planter.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Det er meldt en kald helg her i Bergen, og det pleier det gjerne å være i midten av mai. Jeg venter alltid til etter 17. mai med full utplanting.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.