Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Legge duk over ugress?


#2

Tallulah sa for siden:

Ja, men det må være helt lystett og relativt lufttett. Jeg har tatt knekken på endel ugress på den måten. Ellers er seff round-up kjappere, men også veldig uheldig for miljøet.

Jeg gjorde slik: Dro opp så mye jeg kunne, kuttet ned resten, gravde opp jorda litt slik at den ble mer luftig og pakket det inn i svart plast. Lot det være der i ett år.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har kommet til den ultimate løsningen: Gravemaskin! Jeg får nå gravd opp hele greien, røtter, ugress og alt. Så fyller jeg på med ny jord og begynner på scratch.
Vi bygger nye murer til høybed.

Hvis du ikke har tid i år, så kan du legge tykk duk eller et dobbelt lag svart plast oppå. "Forstyrr" gjerne jorda litt, hell på en blanding av sterk saltlake kokt på grovt billig havsalt og 35 % eddik.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Og så kan du slå deg løs:




#5

Cuyahoga sa for siden:

Gravemaskin er på planen, men ikke i år. :knegg: Jeg har ikke kapasitet til å legge flere planer og følge opp flere prosjekter. :dåne:

Mest mulig tett duk er notert. :nikker:


#6

Ru sa for siden:

Jeg har prøvd både papp, duk og plastsekker. Jeg tror nesten jeg holder en knapp på sistnevnte, men det egner seg jo best på mindre områder.
Her burde vi nesten hatt en stor nok duk til å klippe hull til huset og legge rundt hele skjiten.


#7

mkj sa for siden:

Asfalt?? 😂


#8

Teofelia sa for siden:

Duger bare sånn halvveis. :knegg:

#9

Blå sa for siden:

Jeg har ikke turd gjøre det, fordi jeg bare ser for meg brunsneglene kose seg under der. Jeg finner dem under mose og under stener og de elsker tydeligvis løvetannrøtter.

Men jeg bor nok i et spesielt sneglerammet område.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ville strød ganske tykt med ferramol eller blitt kjent med en bonde som kunne kjøpt sluxx for meg til å ha under duken. Jeg har ikke vært spesielt plaget av snegler under duk. Har sjekket. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.