Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når spiste du majones sist?

Når spiste du majones sist?

  • Denne uka
    69 stemmer
  • Siste 14 dager
    30 stemmer
  • Siste måned
    21 stemmer
  • Siste år
    30 stemmer
  • Forrige århundre
    20 stemmer
#1

him sa for siden:

Var å handlet i sted - vi skal ha reker med hvitt brød og majones neste uke - og da jeg kjøpte majonesen kom jeg på at jeg faktisk ikke kan huske når jeg siste spiste det! Ble litt overrasket ... Mener jeg har spist hjemmelaget (grusom, bommet på mengden olivenolje) aoli i løpet av 2015.

Da jeg vokste opp var det helt vanlig å ha majones på diverse påleggskombinasjoner (på spekepølse, leverpostei, blandet med kaviar). Så nå lurer jeg på om majones brukes av noen andre?


#2

Pebbles sa for siden:

Spiser kun majones til reker - altså ikke så veldig mange ganger i løpet av et år.


#3

Bloppy sa for siden:

Jeg spise mills majones nesten daglig. Under ost og skinke, eller under ost og chorizo.


#4

him sa for siden:

Ja, vi spiser også majones til krabbe, men det spiser vi bare ... hvert 2-3 år :gruble:

#5

Frances sa for siden:

Forrige uke. Makrell i tomat med majones på topp (lunsj). Må ha vanlig majones. Lettmajones kan jeg ikke utstå. Bruker en del majones til reker. Men det har vi ikke så ofte. Barna liker ikke majones.


#6

nokon sa for siden:

Eg spiser majones på hardkokt egg og til reker. Ikkje så veldig ofte, med andre ord. Ender som regel opp med å kjøpe ei ny tube kvar gong eg har planlagt å bruke det og kaste fire utgått-på-dato-tuber når eg rydder i pålegget.

I det siste har vi brukt ein del av oppskriftene frå kolonial.no, der følgjer det av og til med majones til ymse dressinger, som det har vore spennande å prøve.


#7

-ea- sa for siden:

Majones spiser jeg aldri. Unntatt i waldorfsalat, som jeg lager én gang i året. Men da er det jo iblandet andre ting, så svarer "i forrige århundre".


#8

Matilda sa for siden:

Må er det nok et halvt års tid siden sist, men i perioder spiser jeg det på ost- og skinkesandwich eller salamiskive, og da blir det nok nesten hver dag i en to-treukersperiode, men så går det ei stund til jeg får lyst på det igjen. Av og til har vi hjemmelagd majones med sennep som salatdressing, av og til aioli. Jeg spiser ikke reker, så ingen majones der.


#9

Pingis sa for siden:

Jeg spiser majones på makrell i tomat, og av og til på leverpostei og på skinke. Men det går veldig i perioder, da. Og bruker det på reker, men det har vi veldig sjelden. Nå er jeg inne i en knekkebrød-med-skinke-og-majones-periode. :nam:


#10

Karamell sa for siden:

Hadde i hjemmelaget potetsalat for to dager siden. Nyåpnet tube, men siden den var egentlig veldig gått ut på dato kastet jeg den etterpå. Jeg har sluttet med majones, men liker det godt. Spiser på reker og krabbe, da.


#11

ingling sa for siden:

Til reker, og har det i potetsalat eller eggsalat når jeg lager selv. Skrev siste måned, men jeg kom på at det så ut til å være majones i noe maki jeg spiste i dag. :humre: Prøver å ikke spise det veldig ofte, men synes det er ganske godt.


#12

Mikkeline sa for siden:

Spiser reker hver fredag, har alltid majones i kjøleskapet.


#13

nokon sa for siden:

Eg svarte før pollen, men kryssa av på siste månad. Trur eg hadde majones ein gong i påska, sist.


#14

polarjenta sa for siden:

Jeg spiser det av og til på leverpostei og servelat.


#15

Dansma sa for siden:

Majones :skremt:


#16

Kirsebær sa for siden:

Jeg spiser majones hvis vi har det. Majo på makrell i tomat med egg oppå er så fantastisk at det nesten ikke går an å beskrive det. :hjerter:

Men siden både mannen og jeg er overvektige kan vi ikke ha det i hus hele tiden. Da spiser vi det på alt. :flau: Vi kjøpte det sist til jul. Og før der til sommerferien.
Men om vi skal spise krabbe eller reker kjøper vi jo det. Men det er så sjeldent at jeg ikke husker sist. :gruble:


#17

Snippa sa for siden:

I dag, på spekepølse.
Jeg liker ikke smør eller margarin, så hvis jeg skal ha servelat, salami e.l. pleier jeg å ha litt majones under.


#18

Røverdatter sa for siden:

Vi hadde reker i lunsjen i dag. Og så spiste jeg det på egg i lunsjen i går. Hjemme spiser jeg så godt som aldri majones.


#19

gullet sa for siden:

På onsdag, faktisk. Da kjøpte jeg en ferdigsmurt baguette til lunsj.
Ellers spiser jeg det bare til reker.


#20

Inagh sa for siden:

Jeg spiser majones kun når jeg spiser reker og loff. Vi hadde reker og loff fredag for ei uke sida. Jeg husker ikke forrige gang.

Edit - jeg spiser majones når jeg har det i hjemmelaget potetsalat, så da spiste jeg det garantert i for sommer også, og antakelig blir det i sommer med.


#21

My sa for siden:

Ei stund sida jeg spiste det nå (som i noen uker), men hjemme her spises det majones daglig. Mannen har majones på nær sagt alt, og to av ungene også. Den tredje liker ikke majones.

Det spises majones på kaviar, spekepølse, skinke, leverpostei, hvitost, makrell ... alt av salt pålegg egentlig.


#22

star sa for siden:

I dag.


#23

Toffskij sa for siden:

Jeg hadde chilimajones på hamburgeren min i forgårs. Det var godt. Ellers har jeg aioli litt sånn dann og vann, og vanlig majones til reker.


#24

Blondie sa for siden:

Tja, 12 år?


#25

Myria sa for siden:

Forrige uke (hjemmelaget). Jeg spiser veldig sjelden kjøpemajones, men lager gjerne selv, da vanligvis som en del av middagen (f.eks. i potetsalat, som aïoli til tapas/småretter, chilimajones på hamburger o.l.). Ingen av oss spiser majones på brødskiver.


#26

Xian sa for siden:

Svarte siste måned. Spiser nok aioli oftere enn plain majones, på kafé. Noe av det aller beste jeg vet er makrell i tomat med majones, men det er sjelden jeg unner meg det (altså å toppe makrekken med majo).

Alltid til reker/krabbe/hummer. Aldri lett-. :niks:

Da vi var hos svigers i vinterferien ble jeg introdusert for noe nytt: Brødskiver med fiskepudding og majones. :nam: Fikk helt dilla, og gikk opp sikkert to kilo.


#27

millact sa for siden:

Liker ikke majones, så det er noe jeg aldri spiser.


#28

Filifjonka sa for siden:

Det er en av få matvarer jeg virkelig ikke greier å spise. Så forrige årtusen var nok sist jeg var uheldig og fikk det i meg.


#29

GinaK sa for siden:

Man jenker seg jo etter de man bor sammen med.
Mannen spiser ikke rømme, majones, yoghurt osv.
Akkurat majones er ikke noe særlig tap å ikke spise så det spiser jeg kun om vi lager potetsalat, waldorf el.
Vi hadde waldorf på nyttårsaften til kalkun så det var sist jeg spiste majones.


#30

Lavender sa for siden:

Jeg laget coleslaw med majones i dressingen sist vi grillet. Og jeg forsynte meg garantert med majones i en eller annen form fra hotellets koldtbord i går. Jeg liker remulade og aioli best.


#31

Svanen sa for siden:

I dag. Vi er en majonesfamilie... flere ganger i uka for min del...
ost og skinke, leverpostei , makrell i tomat, osv


#32

Retz sa for siden:

Jeg liker ikke vanlig majones, så det spiser jeg aldri. Hjemmelaget aioli derimot, det forsyner jeg meg gjerne av.


#33

arrow sa for siden:

Til reker, og eggesmørbrød, og jeg hakker det inn i tunfisk (i vann) pepper. En måned siden sist tror jeg. Aioli er jo det samme, bare med hvitløk og sennep; remulade er jo også en variant av det samme. Vi laget hamburger variant med stekt kyllingfilet, ektra godt med aioli som dressing alternativ.


#34

Polyanna sa for siden:

Mannen spiser det daglig, i mengder, så det har vi alltid. Jeg spiser det en gang eller to i uka. Det er godt mellom leverposteien og paprikaen.


#35

Linella sa for siden:

Jeg spiser kun majones i diverse dressinger og dipper, og det blir ikke mange gangene i løpet av et år, men noen blir det. Jeg skal faktisk kjøpe majones i morgen, til potetsalat.


#36

Niobe sa for siden:

Jeg liker kun én type majones: Mills lettmajones. Og det spiser jeg vel en gang i uken, omtrent. Under kjøttpålegg på brødskive, siden jeg ikke liker smør så godt til den slags.


#37

amylin sa for siden:

Jeg bruker majones til reker og til å lage coleslaw, så det utgjør ikke mange gangene i løpet av året. Tror sist gang jeg spiste det var en gang i februar, og da brukt i coleslaw.


#38

Bloppy sa for siden:

Jeg er ikke så glad i smør, så ofte bruker jeg majones i stedet.

Kan dere gi meg oppskrift på chillimsjones? Det hørtes fantastisk ut til burger. :vilha:


#39

Myria sa for siden:

To eggeplommer, litt salt og pepper, 1 ts Dijonsennep og 2-3 pressede hvitløksfedd vispes sammen. Visp gradvis inn 2½-3 dl nøytral olje (jeg måler aldri, så det blir sånn ca). Smak evt til med mer salt og pepper. Rør til slutt inn så mye finhakket rød chili som du ønsker (det er avhengig av hva slags chili du bruker og hvor sterk du vil ha den). Kjempegodt til hamburger. :jupp:


#40

Malama sa for siden:

Evigheter siden, så jeg stemte forrige århundre. Det er trolig dette da, reelt sett.

Men jeg liker det ikke, så jeg spiser det egentlig ikke.


#41

zinatara sa for siden:

Bruker sjelden majones på skiva oppå pålegg, men bruker det når jeg lager påleggsalater og potetsalat blandet med rømme.


#42

Palmen sa for siden:

Spiser majones på makrell i tomat og til reker. Vi hadde reker i går, så ja jeg har nettopp spist majones. Vi har alltid en tube i kjøleskapet-- siden den forrige ble tom i går kjøpte jeg ny i dag. (Og så var det ganske fint å få overraskende melding av mannen i går ettermiddag: har reker, loff og kald hvitvin klar. Sees snart. :hjerter:)


#43

Maverick sa for siden:

I dag. Jeg spiser majones hver dag på jobb, på brødskive, enten oppå makrell i tomat, eller leverpostei med agurk.

Jeg spiser til vanlig majones for å holde vekta (oppe).


#44

trøtt sa for siden:

I går på brød med kald ovnsbakt ørret. Bruker det til hardkokt egg, skinke og spekeskinke.


#45

Primrose sa for siden:

Det må ha vært til noen reker i fjor sommer. Men nå fikk jeg lyst på det til etellerannet.


#46

Trinity sa for siden:

Spiser majones ofte til servelat, skinke, leverpostei og laks


#47

GydaG sa for siden:

Kl 19.20 oppå en skive med deilig roastbiff.


#48

Apple sa for siden:

Ja, elsker majones. På reker, egg, eggerøre, skinke, roastbiff, leverpostei osv. :D


#49

Addison sa for siden:

Jeg også!


#50

Mex sa for siden:

Aldri. Liker ikke majones.


#51

Daisy sa for siden:

Jeg spiser majones et par tre ganger i uken. På kjøttpålegg. Kanskje litt for mye. Vekta blir holdt oppe. :knegg:


#52

Teflona sa for siden:

Nesten aldri, bruker det av og til på reker, men like ofte aioli eller noe annet. Kanskje to-tre ganger i året? Har derimot laget cole slaw to ganger siste måned og der inngår Hellmanns majones.


#53

løve70 sa for siden:

Jeg spiser veldig sjelden majones, men spiser ailoi innimellom, samt bruker majones i dressing til coleslaw og pastasalat. Begge deler har jeg spist i løpet av de siste to ukene.


#54

Filifjonka sa for siden:

Det er sant, jeg kjøper også Hellmans majones de gangene jeg skal lage Coleslaw. Men da smaker det ikke majones.


#55

frukt sa for siden:

Spiser hjemmelaget majones hver uke omtrent. Bruker det ofte som tilbehør. Har ei lita jente som elsker majones, og ei som elsker ketchup. :knegg:


#56

Katinka sa for siden:

Livet er for kort til å droppe majones.


#57

Bokormen sa for siden:

Hva er forskjellen på Hellmans og norsk majones? Nå ble jeg litt nysgjerrig. :)


#58

Candy Darling sa for siden:

Jeg spiser aldri majones, men mannen gjør, så det kjøpes stadig vekk. Jeg kan spise aioli hvis jeg må.


#59

Filifjonka sa for siden:

Jeg smaker jo aldri på den i ren form, men jeg innbiller meg at den smaker mindre majonesete. :) Den ser ihvertfall annerledes ut, mindre gul.


#60

Nextlife sa for siden:

Jeg kan dessverre ikke spise kjøpt majones lengre (pga må vite hvilke egg som brukes) og himmel og hav som jeg savner Mills ekte majones.
Jeg lager av og til karrimayo, estragonmayo og chilimayo, kanskje 1 gang i mnd.
Men brødskive med lammerull og kjøpingsmajones, ass. Det savnes.


#61

Hondacrv sa for siden:

Et til egg kvar helg, i staden for smør.


#62

Anita72 sa for siden:

Spiser majones, ikke hver uke men ofte. Har majones på skiva sammen med kokt egg, kokt skinke eller kokt/stekt laks brukt som pålegg. Spiser lettmajones, kjenner ikke forskjell mellom ekte og lett så da kan jeg like godt spare de ekstra kaloriene.


#63

Chablis sa for siden:

Spiser aldri majones.


#64

Rabbit sa for siden:

Jeg liker ikke majones, så hvis jeg ikke tilfeldigvis kjøper en rekebaguette med majones, spiser jeg det aldri. De gangene jeg spiser reker, bruker jeg heller remulade. Jaja, nå er det sikkert mer enn 5 år siden sist jeg spiste reker også. :humre:


#65

Filifjonka sa for siden:

Hvis jeg er så uheldig å kjøpe en sandwich eller noe som det skjuler seg majones i, greier jeg ikke å spise det jeg heller.


#66

Bloppy sa for siden:

Takk!
Tok bare tre forsøk før jeg fikk det til. :rødme: Og et par YouTube videoer. :aldri laget majones før:


#67

Myria sa for siden:

Sånn er det i starten. :) Et lite tips: det fine med majones/aïoli er at om den skiller seg trenger du ikke kaste den. Bare ta en ny bolle og ha i en ny eggeplomme. Så visper du gradvis inn den "ødelagte" majonesen først før du fortsetter å vispe inn olje. Ingenting går til spille. :)


#68

Bloppy sa for siden:

Altså, først leste jeg litt fort. Så jeg tok hele egget. :knegg:
Så hadde jeg i alt på en gang, og kjørte stavmikseren. Det så jeg nemlig på video. Men det ble ikke akkurat majones. Bare tyntflytende skvip.

Men jeg fikk det til slutt til. Vispet for hånd. Ble godt som dressing på hjemmelagde burgere da!


#69

Anne C sa for siden:

Jeg skal spise det nå snart, med reker under. Det er lettmajones da, vanlig liker jeg ikke. Spiser det kun til skalldyr.


#70

Guava sa for siden:

I forrige århundre likte jeg ikke majones, men etter århundreskiftet har jeg spist det jevnlig. Sjeldent i ren form, men det brukes i dressinger og waldorfsalat og sånt.
Aioli med Chilisaus er nydelig til kylling.


#71

Nessie sa for siden:

Majones spiser jeg mest om sommeren, til reker etc. Men også ellers, nylig spiste jeg brødskive med leverpostei, agurk og majones :D


#72

Joika sa for siden:

Spiser chipotlemajones rett som det er. Utrolig mye bedre enn vanlig majones! :jupp:


#73

Honda sa for siden:

Liker ikke majones så spiser det aldri :)


#74

007 sa for siden:

Jeg spiser majones på reker og hardkokt egg. Reker spiser jeg ca 5-10 ganger i året, og hardkokt egg spiser jeg kun når jeg har bommet på koketiden. Så max 10 ganger i året, vil jeg tro.
Jeg liker ikke potetsalat, waldorfsalat eller coleslaw. Stort sett må vi kjøpe ny majones hver gang vi skal spise reker og kaste den vi har i kjøleskapet pga dato.


#75

polarjenta sa for siden:

Jeg spiste det faktisk i går, på rundstykke med servelat, og skal gjøre det nå til frokost også.:)


#76

Fjols sa for siden:

Elsker majones, på hvitost, makrell i tomat, leverpostei, salami og skinke. Spesielt godt på brødskive med hvitost, tomat og agurk.

En periode i barndommen, likte jeg majones på brunost.


#77

Polyanna sa for siden:

Takket være denne tråden har jeg nå hatt hjemmelaget chili- og hvitløksmajones til kyllingen, og gud bedre så godt det er! Måtte bare lasse på. :knegg: Utrolig stappmett nå!! :dåne:


#78

løve70 sa for siden:

Det er godt ja - til hamburger for eksempel :slafs:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.