Var å handlet i sted - vi skal ha reker med hvitt brød og majones neste uke - og da jeg kjøpte majonesen kom jeg på at jeg faktisk ikke kan huske når jeg siste spiste det! Ble litt overrasket ... Mener jeg har spist hjemmelaget (grusom, bommet på mengden olivenolje) aoli i løpet av 2015.
Da jeg vokste opp var det helt vanlig å ha majones på diverse påleggskombinasjoner (på spekepølse, leverpostei, blandet med kaviar). Så nå lurer jeg på om majones brukes av noen andre?
Forrige uke. Makrell i tomat med majones på topp (lunsj). Må ha vanlig majones. Lettmajones kan jeg ikke utstå. Bruker en del majones til reker. Men det har vi ikke så ofte. Barna liker ikke majones.
Eg spiser majones på hardkokt egg og til reker. Ikkje så veldig ofte, med andre ord. Ender som regel opp med å kjøpe ei ny tube kvar gong eg har planlagt å bruke det og kaste fire utgått-på-dato-tuber når eg rydder i pålegget.
I det siste har vi brukt ein del av oppskriftene frå kolonial.no, der følgjer det av og til med majones til ymse dressinger, som det har vore spennande å prøve.
Må er det nok et halvt års tid siden sist, men i perioder spiser jeg det på ost- og skinkesandwich eller salamiskive, og da blir det nok nesten hver dag i en to-treukersperiode, men så går det ei stund til jeg får lyst på det igjen. Av og til har vi hjemmelagd majones med sennep som salatdressing, av og til aioli. Jeg spiser ikke reker, så ingen majones der.
Jeg spiser majones på makrell i tomat, og av og til på leverpostei og på skinke. Men det går veldig i perioder, da. Og bruker det på reker, men det har vi veldig sjelden. Nå er jeg inne i en knekkebrød-med-skinke-og-majones-periode. :nam:
Hadde i hjemmelaget potetsalat for to dager siden. Nyåpnet tube, men siden den var egentlig veldig gått ut på dato kastet jeg den etterpå. Jeg har sluttet med majones, men liker det godt. Spiser på reker og krabbe, da.
Til reker, og har det i potetsalat eller eggsalat når jeg lager selv. Skrev siste måned, men jeg kom på at det så ut til å være majones i noe maki jeg spiste i dag. :humre: Prøver å ikke spise det veldig ofte, men synes det er ganske godt.
Jeg spiser majones hvis vi har det. Majo på makrell i tomat med egg oppå er så fantastisk at det nesten ikke går an å beskrive det. :hjerter:
Men siden både mannen og jeg er overvektige kan vi ikke ha det i hus hele tiden. Da spiser vi det på alt. :flau: Vi kjøpte det sist til jul. Og før der til sommerferien.
Men om vi skal spise krabbe eller reker kjøper vi jo det. Men det er så sjeldent at jeg ikke husker sist. :gruble:
Jeg spiser majones kun når jeg spiser reker og loff. Vi hadde reker og loff fredag for ei uke sida. Jeg husker ikke forrige gang.
Edit - jeg spiser majones når jeg har det i hjemmelaget potetsalat, så da spiste jeg det garantert i for sommer også, og antakelig blir det i sommer med.
Ei stund sida jeg spiste det nå (som i noen uker), men hjemme her spises det majones daglig. Mannen har majones på nær sagt alt, og to av ungene også. Den tredje liker ikke majones.
Det spises majones på kaviar, spekepølse, skinke, leverpostei, hvitost, makrell ... alt av salt pålegg egentlig.
Forrige uke (hjemmelaget). Jeg spiser veldig sjelden kjøpemajones, men lager gjerne selv, da vanligvis som en del av middagen (f.eks. i potetsalat, som aïoli til tapas/småretter, chilimajones på hamburger o.l.). Ingen av oss spiser majones på brødskiver.
Svarte siste måned. Spiser nok aioli oftere enn plain majones, på kafé. Noe av det aller beste jeg vet er makrell i tomat med majones, men det er sjelden jeg unner meg det (altså å toppe makrekken med majo).
Alltid til reker/krabbe/hummer. Aldri lett-. :niks:
Da vi var hos svigers i vinterferien ble jeg introdusert for noe nytt: Brødskiver med fiskepudding og majones. :nam: Fikk helt dilla, og gikk opp sikkert to kilo.
Man jenker seg jo etter de man bor sammen med.
Mannen spiser ikke rømme, majones, yoghurt osv.
Akkurat majones er ikke noe særlig tap å ikke spise så det spiser jeg kun om vi lager potetsalat, waldorf el.
Vi hadde waldorf på nyttårsaften til kalkun så det var sist jeg spiste majones.
Jeg laget coleslaw med majones i dressingen sist vi grillet. Og jeg forsynte meg garantert med majones i en eller annen form fra hotellets koldtbord i går. Jeg liker remulade og aioli best.
Til reker, og eggesmørbrød, og jeg hakker det inn i tunfisk (i vann) pepper. En måned siden sist tror jeg. Aioli er jo det samme, bare med hvitløk og sennep; remulade er jo også en variant av det samme. Vi laget hamburger variant med stekt kyllingfilet, ektra godt med aioli som dressing alternativ.
Jeg spiser kun majones i diverse dressinger og dipper, og det blir ikke mange gangene i løpet av et år, men noen blir det. Jeg skal faktisk kjøpe majones i morgen, til potetsalat.
Jeg liker kun én type majones: Mills lettmajones. Og det spiser jeg vel en gang i uken, omtrent. Under kjøttpålegg på brødskive, siden jeg ikke liker smør så godt til den slags.
Jeg bruker majones til reker og til å lage coleslaw, så det utgjør ikke mange gangene i løpet av året. Tror sist gang jeg spiste det var en gang i februar, og da brukt i coleslaw.
To eggeplommer, litt salt og pepper, 1 ts Dijonsennep og 2-3 pressede hvitløksfedd vispes sammen. Visp gradvis inn 2½-3 dl nøytral olje (jeg måler aldri, så det blir sånn ca). Smak evt til med mer salt og pepper. Rør til slutt inn så mye finhakket rød chili som du ønsker (det er avhengig av hva slags chili du bruker og hvor sterk du vil ha den). Kjempegodt til hamburger. :jupp:
Spiser majones på makrell i tomat og til reker. Vi hadde reker i går, så ja jeg har nettopp spist majones. Vi har alltid en tube i kjøleskapet-- siden den forrige ble tom i går kjøpte jeg ny i dag. (Og så var det ganske fint å få overraskende melding av mannen i går ettermiddag: har reker, loff og kald hvitvin klar. Sees snart. :hjerter:)
Nesten aldri, bruker det av og til på reker, men like ofte aioli eller noe annet. Kanskje to-tre ganger i året? Har derimot laget cole slaw to ganger siste måned og der inngår Hellmanns majones.
Jeg spiser veldig sjelden majones, men spiser ailoi innimellom, samt bruker majones i dressing til coleslaw og pastasalat. Begge deler har jeg spist i løpet av de siste to ukene.
Jeg kan dessverre ikke spise kjøpt majones lengre (pga må vite hvilke egg som brukes) og himmel og hav som jeg savner Mills ekte majones.
Jeg lager av og til karrimayo, estragonmayo og chilimayo, kanskje 1 gang i mnd.
Men brødskive med lammerull og kjøpingsmajones, ass. Det savnes.
Spiser majones, ikke hver uke men ofte. Har majones på skiva sammen med kokt egg, kokt skinke eller kokt/stekt laks brukt som pålegg. Spiser lettmajones, kjenner ikke forskjell mellom ekte og lett så da kan jeg like godt spare de ekstra kaloriene.
Jeg liker ikke majones, så hvis jeg ikke tilfeldigvis kjøper en rekebaguette med majones, spiser jeg det aldri. De gangene jeg spiser reker, bruker jeg heller remulade. Jaja, nå er det sikkert mer enn 5 år siden sist jeg spiste reker også. :humre:
Sånn er det i starten. :) Et lite tips: det fine med majones/aïoli er at om den skiller seg trenger du ikke kaste den. Bare ta en ny bolle og ha i en ny eggeplomme. Så visper du gradvis inn den "ødelagte" majonesen først før du fortsetter å vispe inn olje. Ingenting går til spille. :)
Altså, først leste jeg litt fort. Så jeg tok hele egget. :knegg:
Så hadde jeg i alt på en gang, og kjørte stavmikseren. Det så jeg nemlig på video. Men det ble ikke akkurat majones. Bare tyntflytende skvip.
Men jeg fikk det til slutt til. Vispet for hånd. Ble godt som dressing på hjemmelagde burgere da!
I forrige århundre likte jeg ikke majones, men etter århundreskiftet har jeg spist det jevnlig. Sjeldent i ren form, men det brukes i dressinger og waldorfsalat og sånt.
Aioli med Chilisaus er nydelig til kylling.
Jeg spiser majones på reker og hardkokt egg. Reker spiser jeg ca 5-10 ganger i året, og hardkokt egg spiser jeg kun når jeg har bommet på koketiden. Så max 10 ganger i året, vil jeg tro.
Jeg liker ikke potetsalat, waldorfsalat eller coleslaw. Stort sett må vi kjøpe ny majones hver gang vi skal spise reker og kaste den vi har i kjøleskapet pga dato.
Takket være denne tråden har jeg nå hatt hjemmelaget chili- og hvitløksmajones til kyllingen, og gud bedre så godt det er! Måtte bare lasse på. :knegg: Utrolig stappmett nå!! :dåne: