Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Godt brød til 17. mai

#1

Input sa for siden:

Jeg skal ha med to brød til 17.mai frokost/lunsj, som jeg skal bake selv. Ett av dem kan godt være litt lyst. Fordel om de kan heve over natten, kan alle deiger det? Hilsen aldri bakt brød før


#2

mkj sa for siden:

sjekk ut matbloggen Mat på bordet. Hun har masse brød som skal heves over natten, men prøv det først.

Og så hadde jeg sikkert laget en foccacia - det er mer idiotsikkert, selv for en nybegynner.



#4

veobra sa for siden:

Jeg hadde laget en foccacia. Du finner en eltefri og langtidshevet på Trinesmatblogg.no.

Ellers er jeg ingen brødbaker. Hadde sikkert kjøpt rugbrød på REMA. Det er godt og ikke så syrlig som vanlig rugbrød. Da hadde jeg kommet med noe annet enn vanlig kjøpebrød uten å streve for mye. Bakt brød er ikke min greie.



#6

millact sa for siden:

Er det mulig for deg å ta med rundstykker i stedet og varme der dere skal? Vi liker godt Hatting sine speltrundstykker. Fåes omtrent overalt tror jeg. 8 stk i pakken tror jeg.


#7

Nextlife sa for siden:

Du kan bruke ildfast form med lokk eller aluminiumsfolie over også.


#8

Input sa for siden:

Brød som er kjøpt i dag er vel neppe særlig godt på tirsdag?

Nei, det er ikke et alternativ. Må bake noe selv, disse folka legger visst ned ganske mye arbeid i maten de serverer. :sparke:

Har bare svære ildfaste former, men kan jeg legge aluminiumsfolie over gryta? Type le creuset. Påvirker det i så fall steketiden?


#9

millact sa for siden:

Jeg hadde kjøpt sånne ferdigposer, Input. De er veldig enkle å bake ut altså. Liker godt Møllerens klassiske havrebrød.


#10

Isolde sa for siden:

Du bare skrur av knotten på gryten din. Den tåler litt varme den originale som følger Med men husker ikke hvor mye. Men den går lett av.


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg hadde gått på et bakeri, kjøpt et eller to gode brød der, hevet dem i fryseren og tatt dem opp til 17.mai.


#12

Nextlife sa for siden:

Du kan fint legge aluminiumsfolie over gryta, og det påvirker ikke steketiden.
Cluet med de grytebrødene er å ha deigen i glovarm gryte slik at porene i deigen på undersiden lukker seg med en gang, slik at fuktigheten stiger kjapt opp gryten og gir damp under tett lokk/folie.
Mot slutten skal folien av et kvarters tide eller noe slikt for å få god overflateskorpe.


#13

Robyn sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe halvstekte brød på meny som jeg steker den dagen jeg skal bruke de. (De fra bakeavdelingen som butikken normalt steker selv, ikke de som selges som halvstekte.)


#14

millact sa for siden:

Så smart!


#15

Koma sa for siden:

Jeg lagde dette stable-parmesanbrødet til fellesen i fjor, og det ble så godt mottatt at jeg lager det igjen i år.


#16

Input sa for siden:

Oppskrift?



#18

veobra sa for siden:

Svarer selv om de fleste rema er stengt i dag. Rugbrød et holder seg flere dager,det er noe av det fine med det. Kan også fint fryses.


#19

apan sa for siden:

Jeg ville lagd en eltefri foccaccia og ett grytebrød. Stekt om morgenen.


#20

Input sa for siden:

Jeg må ta det med på en relativt lang tbane + tog-tur, er det best å steke før jeg drar eller ta med deig og steke der?


#21

Darth sa for siden:

Jeg hadde stekt hjemme.


#22

løve70 sa for siden:

Jeg ville stekt først.


#23

apan sa for siden:

Steke hjemme


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.