Vi skal bytte ut keramisk koketopp med induksjon. Men det er jo så mye å velge mellom.
Hva vil vi ha? Hva vil vi ikke ha? Hva må vi tenke på?
Vi er ikke hobbykokker av noe slag, å lage mat kan nærmest kalles et nødvendig onde her i huset. :knegg: Men det betyr også at det skal være enklest mulig og mest mulig funksjonelt.
(Vi har induksjon på hytta, så det er ikke helt nytt for oss.)
Det er alt sjekket at dere har sikring kraftige nok for en god induksjonstopp? Her bør det være 25A - minimum 20A for en del topper, men det er da topper med noe reduksert effekt eller begrensninger for hvordan platene kan brukes samtidig i større grad. Og da snakker man om dedikert til toppen, og ikke sikring som deles med steikovn.
Vår er sonefri, og det er veldig praktisk. Jeg hadde også unngått de som har en metall-list rundt kanten. Den kan gjøre det vanskeligere å plassere grytene, og man kan heller ikke dra dem halvveis av. Det kan være nyttig.
Vi regner med at vi må ha elektriker til å legge inn kurs, har tatt utgangspunkt i at den som er ikke holder (selv om leiligheten er splitter ny :gal: ).
Ja, den vi skal bytte ut har den metallisten, og det så verken pent eller praktisk ut.
Egen kurs som mrc nevner her, så er det egentlig litt opp til hva som er behovet. Ut fra det jeg leser så er ikke dere enormt opptatt av matlaging, så da vil en topp fra en god leverandør sikkert dekke behovet uansett. Vi har en Bosch og den har fungert helt fint i 8 år. Siemens er også en helt OK leverandør, så dere blir helt sikkert fornøydt med en derfra.
Liker at det er et enkelt betjeningspanel, slipper å trykke oss frem til riktig plate da hver plate har sitt eget touchpanel. Sonefri kokesone til høyre.
Takk for svar!
Selv om vi ikke er spesielt interessert i å lage mat så gjør vi det hver dag (nesten), men teknologi til 3x normal pris er bortkastet på oss da vi nok ikke er helt "der".
Samtidig vil vi ha noe som er funksjonelt og enkelt.
Toppen vi har på hytta fungerer greit , men allikevel er den ikke bra nok til at jeg ville kjøpt samme hjemme. Så jeg er kanskje litt kresen allikevel... :flau:
Å slippe å måtte trykke mye er sånne type ting jeg ikke ville tenkt over før kjøp men garantert irritert meg over i ettertid, takk for tipset Geitrams!
Vi har kjøpt en fra AEG til vårt nye kjøkken. Fire soner, men to og to kan kobles til store gryter. Ikke superfancy, men funksjonell til vårt bruk, som stort sett er hverdagsmat til fire. :)
Vi fikk heldigvis gode rabatter på hele pakken da vi kjøpte kjøkkenet, hadde ikke betalt veiledende pris for den. Elkjøp har en nesten helt lik, bare litt annerledes betjeningspanel som ser helt ok ut, det også. Og til 1/3 av den veiledende prisen som den vi har.
Vi har også fire kokesoner (plater) med eget panel til hver. Veldig kjekt. Vi har plate uten list (snart 10 år), og jeg skulle virkelig ønske vi hadde hatt list, det den gangen noen i familien (ukjent - ingen vil innrømme) hadde knust av en liten bit av det ene hjørnet. Jeg skulle tørke av kanten med klut, og dro hele lillefingeren hardt over den sylskarpe glasskårkanten. Au. Blod.
Au, Billa. :skremt: Men jeg vil fortsatt ikke ha list. :knegg:
Jeg må bare si det irriterer meg vanvittig at de monterer inn en keramisk topp i en splitter ny leilighet i 2016, altså. :gaah: (Vi kjøpte for sent til å gjøre tilvalg.)
Vi har en fem år gammel Bosch i sånn mellom-prissjiktet, omtrent, og den funker helt greit til vårt bruk. Litt mye trykking for å velge rett plate, så et betjeningspanel pr plate høres kjekt ut.
Vår har list, og det har jeg vært veldig glad for mange ganger. :notorisk overkoker:
Om jeg skulle valgt på nytt i dag, hadde jeg nok prøvd å klemme inn en 80 cm-topp. Deilig med mer plass, vi har gjerne 2-4 kokekar i sving samtidig minst 2-3 ganger i uka.
Er det viktig å velge samme merke som steikeovn. Dei er jo uavhengig av kvarandre, men mann meiner me bør ha samme merke på begge deler.
Me har hatt fire kokesoner med boostfunksjon. Det har fungert heilt fint. Er det poeng i å bruke litt pengar på ein ny? Dei finnes jo frå 2000 og opp til over 10000.