Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerlektyre?

#1

~TM~ sa for siden:

Hva skal jeg laste ned på kindlen min og ta med på ferie i sommer? Noe jeg kan lese på stranda samtidig som jeg har et øye på ungene når de bader.

Jeg trenger noe som ikke krever noe av meg, som er lettlest og underholdende. Jeg er spesielt glad i fantasy og sci-fi, men leser også krim, noe "feel-good", og ting i kategorien "young adult" som ferielektyre. Av krim liker jeg mye forskjellig, bl.a bøkene til Ian Rankin.

Det som er på lista så langt er:
Neil Gaiman: American Gods og Neverwhere (planlagt lest lenge, men rotet vekk paperbacken av American Gods. Omsider lastet ned.)
Stephen King: the Dark Tower-serien

Kjekt med noe litt lystigere, muligens... Kommer ikke den nye Harry Potter-boka i juli, tro? Vurderer også den nye boka til Tom Egeland. Lese Discworld på nytt? Det er lenge siden.


#2

nokon sa for siden:

  1. juli. Eg har forhåndsbestilt. :hyper:

Av gode YA-bøker kan eg anbefale Eleanor & Park og We were Liars.

Og så fekk eg endeleg lese Engelsforstrilogin i vinter, Cirkeln, Eldog Nyckeln. Det er veldig god svensk fantasy og tenåringsdrama. Ein eller annan kritikar hadde skrive "Fucking Åmål møter Twillight" - eg er til dels einig, men dette er betre enn Twillight.


#3

~TM~ sa for siden:

Eleanor og Park har jeg lest. Den likte jeg godt.


#4

~TM~ sa for siden:

Noen fler?



#6

Luftslottet sa for siden:

The Rosie effect av Graeme Simion er lettlest og søt.


#7

Toffskij sa for siden:

Morsom trollmanns-YA: Sarah Rees Brennan – The Demon’s Lexicon eller The Lynburn Legacy (begge serier på tre bøker). Og om du ikke har lest Ben Aaronovitchs bøker om Peter Grant (The Rivers of London og oppfølgere), burde du absolutt det – magi og politi!


#8

~TM~ sa for siden:

Tusen takk! Har noen lest noe av Jim Butcher?


#9

Luftslottet sa for siden:

Ja, jeg har kost meg med Harry Dresden. Det er litt i samme gata som Aaronovich, syns jeg, bare fra USA.

(Mannen og jeg er dypt uenige om hvilken av disse seriene som er best. :knegg: Jeg er nok mer anglofil enn ham, så jeg velger Aaronovich.)



#11

Varta sa for siden:

Jeg har nettopp lest Uprooted av Naomi Novik, og det var rett og slett fryktelig stas. Herved anbefalt. Den balanserer litt mellom YA og voksenlitteratur, for YA/barn i samme gate anbefaler jeg Castle Hangnail (som også er veldig morsom), og The Rose and the Reindeer av T. Kingfisher, som er en veldig fin gjenfortelling av Snødronningen (har veldig lite til felles med Joan D. Vinges versjon, for de som er kjent med den).

Jeg anbefaler egentlig alt av T. Kingfisher, pseudonymet til Ursula Vernon. Hun skriver fantasy med heltinner i hovedrollen som gjerne er ganske jordnære og i en normal verden sannsynligvis ville vært gartnere eller noe i den stilen. Flere av bøkene er ganske morsomme, for eksempel Nine Goblins.


#12

Divine sa for siden:

Lettlest, ja, men søt? Jeg syntes den var banal og skrekkelig forutsigbar.


#13

Engasjert sa for siden:

Jeg har akkurat lest ferdig Herr Fikrys litterære liv av Gabrielle Zevin. Lettlest og fornøyelig :)


#14

Candy Darling sa for siden:

Jeg fortsetter å dundre på med Elizabeth Hands Cass Neary-bøker - NYs versjon av LA Confidential møter PJ Harvey. Første heter Generation Loss.


#15

zinatara sa for siden:

Den har jeg nettopp lest på engelsk, den var fin.


#16

~TM~ sa for siden:

Takk for alle tips! Huskelisten min blir stadig lenger.


#17

Anda sa for siden:

Jeg plukket opp den fra en eller annen tråd herinne, men sleit litt, må jeg innrømme. Helt på slutten, men så innmari destruktiv selvødeleggende og tidvis usympatisk hovedperson.

Hva er det jeg ikke forstår?


#18

Candy Darling sa for siden:

Det er jo dystopisk, ja, litt som Jessica Jones og klassiske film noir antihelter. Så man må liksom kjøpe den greia.


#19

Anda sa for siden:

Jeg satt ofte og tenkte at dette her hadde gjort seg bedre på en skjerm - og egentlig var skrevet for det. Jeg har lært meg noen fine, engelske ord jeg ikke kunne fra før, da. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.