Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Heelys med ett eller to hjul?

#1

zinatara sa for siden:

Tenkte kanskje lillesøster skulle få heelys til bursdagen. Men hva er forskjellen på de med ett og de med to hjul? Noe som er bedre enn det andre?


#2

millact sa for siden:

Aner ikke, men legevakten her i byen har fått inn mange barn med skader pga de skoene. Vet ikke om roller blades er bedre?


#3

Odelia sa for siden:

To hjul er for de som ikke er vant til å gå på rullesko/rollerblades, og anbefales i starten. Ett hjul til de som har hatt befatning med konseptet før. Her gikk vi for to til eldstejenta da hun fikk i fjor (da 6 1/2 år). Mener man kan plugge igjen det ene hullet og gå over til bare ett hjul etter hvert på de som var to i utgangspunktet, men ikke omvendt.


#4

My sa for siden:

Åtteåringen her fikk med ett hjul i julegave. Hun tok teknikken veldig fort. Har aldri hatt med to hjul da.

Rollerblades mener jeg har et helt annet bruksområde. Noe av det som er morsomt med rulleskoa er å ha dem på når man går i byen o.l., særlig inne på butikkene, der er det gøy å rulle omkring. Jeg synes ikke rollerblades er særlig egnet for bytur. Det er mer en aktivitet i seg selv.


#5

Candy Darling sa for siden:

To hjul er mer stabile og gir mindre risiko for å velte bakover.


#6

millact sa for siden:

Enig i det.


#7

zinatara sa for siden:

Da er det nok kanskje to hjul jeg bør velge. Har ikke bestemt meg ennå, men det er en av de tingene hun ønsker seg veldig.


#8

Daisy sa for siden:

Min har med to hjul og digger det. Og man kan ta av et ja, men har ikke gjort det enda. Hun er åtte.


#9

Timar sa for siden:

7-åringen her fikk med to hjul, og det er mer enn nok skader med to hjul, så er du usikker, så ville jeg valgt det. Vi har ikke hatt alvorlige skader, altså, men et godt utvalg av skrubbsår og blåmerker.


#10

Daisy sa for siden:

Hva slags skader? At de tryner forover?


#11

millact sa for siden:

Det var slike skader legevakten her fikk inn mye av, store skrubbsår hvor det gikk betennelse i noen av dem.


#12

Dali sa for siden:

Likevel så klarte 7-åringen å velte bakover i helga. Lite klaging da, for jeg har advart de og tipset om beskyttelsesutstyr.


#13

Nera sa for siden:

09-modellen maser og maser og maser ("Du ødelegger livet mitt, mamma!" og "Jeg skal spørre pappa, han er MYE snillere enn du!" :knegg:) om rullesko, men jeg lurer på om kravet om fullt beskyttelsesutstyr kanskje hadde dempet lysten litt? I så fall vurderer jeg å kjøpe billige fra Ebay, for jeg mistenker at det uansett er en dille som vil gå raskt over, så kan hun heller få ordentlige rulleskøyter om en stund i stedet.


#14

Pingis sa for siden:

I følge ei nabojente dør man av å ikke få rullesko. :nemlig: 09-modellen her kjøpte for oppsparte midler på lørdagen, og har foreløpig på fullt beskyttelsesutstyr når hun går.


#15

zinatara sa for siden:

Nå var det så utplukket på toysrus at jeg nok må kjøpe et annet sted. Lurer på disse www.skatepro.no/80-17272.htm Med lys må jo være helt ypperlig for lillesøster.


#16

Odelia sa for siden:

Du kan bestille fra Heelys egen nettside hvis ikke. Det gjorde vi.


#17

zinatara sa for siden:

Blir det moms og fortolling da?


#18

Odelia sa for siden:

Nei, kun frakt. Fra den norske siden altså.



#20

Pingis sa for siden:

Husk at de er ganske store i størrelsen.


#21

zinatara sa for siden:

Ok, jeg leste et sted at de upolstrede var store i størrelsen, mens de polstrede var normale. Tror du det stemmer? Eller bør jeg gå ned en størrelse også på de polstrede?


#22

Pingis sa for siden:

Åh, det vet jeg ikke. Jeg visste ikke at det var to sorter. Da må du ikke høre for mye på meg. :niks:


#23

Odelia sa for siden:

Ja, mener det var skatepro vi bestilte fra.


#24

Fersken sa for siden:

Vi kjøpte på XXL til jul. Det var med et hjul og de er store i størrelsen.


#25

zinatara sa for siden:

Skulle ønske jeg hadde tenkt på å prøve et par på lillesøster sist vi var på toysrus. Nå får jeg bare prøve å bestille noen og så heller bytte dersom det blir helt feil.


#26

zinatara sa for siden:

På skatepro står det


#27

Odelia sa for siden:

Hvor mange cm lang og (på det) bred(este) er foten som skal ha disse da? Jeg kan måle tuppa sine føtter når hun kommer hjem og gi deg størrelsen hun har om det kan hjelpe deg..?


#28

Blondie sa for siden:

Er det stort sett sportsbutikker som selger slike?


#29

Daisy sa for siden:

Vi kjøpte den vanlige størrelsen paddet.


#30

zinatara sa for siden:

Og den passet bra? Hun ligger og vipper mellom 32 og 33 akkurat nå, men er jo dumt om de blir for små alt for fort også.


#31

zinatara sa for siden:

Skal se om jeg klarer å lokalisere er målebånd litt senere.


#32

Odelia sa for siden:

I år har jeg kjøpt sko i str 33 til henne, men rulleskoene som ble kjøpt i fjor er i str 32. Hun måler nå 17,5 cm fra ytterkant storetå-hæl liggende, men strekt godt ut over målestokken (målte henne sovende), og 6,5 cm på tvers. Det står 19 cm inne i rulleskoen der ved størrelsen, og hun sier at hun har god plass i dem enda. Dette er med polstret fôring.


#33

Timar sa for siden:

Frøkna har viking joggesko i 34, men upolstrede heealys i 33, og selv de er litt store.


#34

My sa for siden:

Ungen her har polstrede heelys i samme størrelse som joggeskoa (str 32).


#35

zinatara sa for siden:

Jeg bestilte polstrede i str. 33 og nå er de kommet. Tror de vil passe, for jeg prøvde å sammenligne med joggeskoene hennes og de så ganske like ut i størrelsen. Dessverre var det ikke løs såle oppi, så det ble bare sånn ca. sammenligning. Men kan ikke være alt for feil.

Håper hun vil like dem.


#36

Lavender sa for siden:

Ser ut som om heelys.no, trendprodukt.no, rullesko.no er det samme som Kosmoz Bekkestua, så da blir det rullesko til lillesøster i bursdagsgave.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.