Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp ... hvordan pynte marsipankaka?

#1

Taien sa for siden:

Jeg lager min vanlige marsipankake til 17. Mai, men ønsker å pynte den med et vell av jordbær og blåbær. Jeg vil ha bærenr på toppen i midten, med marsipanlokket rundt... Som om lokket er "sprukket opp" i midten og bærene ligger oppi. Men hvordan GJØR jeg dette?!! Hjelp!


#2

Niobe sa for siden:

Skjær "kutt" i marsipanen ut fra midten på marsipanlokket og brett spissene utover.


#3

Pingis sa for siden:

Du legger et matpapir eller bakepapir midt på kaka før du legger på marsipanlokket, og da kan du skjære opp midten av lokket som en pizza, hvis du skjønner, og rulle fra spissen og utover. Da kan du ta bort papiret, og fylle på med bær. Som dette:
www.detsoteliv.no/oppskrift/marsipankake-med-bringebaer


#4

Taien sa for siden:

Å ja!! Tusen takk for svar! Nå blir det 17.mai kake! :glis:


#5

Niobe sa for siden:

Og hvis du er så lat som meg, så kan du droppe papir, og bare tørke av kremen på undersiden av marsipanen du bretter ut. :P


#6

Taien sa for siden:

:knegg: Mulig at det blir sånn ja...

Bør jeg vente til 17.mai å helle i bæra, eller kan jeg gjøre det i morgen? Eller kanskje i dag? (Har laget selve kaka i dag, da den er bedre når den får satt seg en dag eller to...)


#7

Niobe sa for siden:

Vent til 17. mai, for bærene har en tendens til å "lekke" litt.


#8

Taien sa for siden:

Sant! Jordbærene safter seg fort... Da går jeg for det!


#9

Hot Lips sa for siden:

Det er mye mindre jobb å legge på en matpapirsirkel før marsipanlokket, enn å tørke bort krem-klin etterpå. :nemlig:


#10

apan sa for siden:

Og det er veldig lett. Jeg gjorde det for første gang i april. Ble supert.


#11

Njulaif sa for siden:

Ehmm... Er det lov å "kuppe" tråden å spørre dere om en ting ang marsipankake? (Siden det åpenbart er noen her som har gjort det et par ganger før.)

Hvor ille er det om man har tatt Lars Lian fra Kakekrigen litt vel bokstavelig, og muligens ha dynket kaken for mye? :sparke: Jeg fylte kaka i stad (vaniljekrem og syltetøy i første lag og syltetøy og sjokoladekrem i andre lag), og dynket GODT på alle tre bunnene. Når jeg tok ut kaka for å ta på marsipanlokket nå i stad, hadde det lekket ut MYE væske... Har hatt på krem rundt og marsipanen nå, etter å ha helt vekk (jepp, helt vekk som i å bikke på fatet og la væske renne av... :sukk:) og deretter tørket vekk væske. Ser ut til at det siver bittelitt fremdeles, men ikke så mye.

Så hva tror dere? Blir den helt ødelagt nå? Bør jeg ta opp "krisekaka" fra fryseren (en kjøpt marsipankake fra Samson), for å være helt sikker på å ha noe som blir etendes i morgen?


#12

Niobe sa for siden:

Den blir nok litt fuktig, men det går sikkert fint.

Jeg dynker aldri bunnene om jeg fyller kaka en dag og to før den skal spises, for da trekker den fuktighet av fyllet uansett.


#13

Njulaif sa for siden:

Oi... Ja, da blir nok denne fuktig nok ja. :grineler: Jeg har hatt "cream stabilizer" i sjokoladekremen og i kremen jeg har hatt under marsipanen. Den skal vistnok "binde vann og fett i kremen, slik at den ikke svetter så lett og gjør kremen frysestabil". Nå håper jeg VELDIG på at det gjør at ikke alt bare smelter sammen med all væsken. :neidaså:

Lars Lian har alltid sagt "det kan ittj bli for my´dynk", men jeg tror jeg nå trygt kan si at: Jo, det kan det. :nemlig: :knegg:


#14

Niobe sa for siden:

Hehe... Jeg synes lett marsipankaker kan bli overdynkede, men jeg liker dem nok best litt tørrere enn mange andre også.


#15

Adrienne sa for siden:

Jeg elsker overdynkede marsipankaker, så ikke bli overrasket om det står en fremmed dame på døra di i morgen og vil smake, Njulaif. :knegg: Neida. Joda. Neida.


#16

Njulaif sa for siden:

:fnise: Jeg satser på at de andre i morgen også liker det. Ellers er du hjertelig velkommen til å komme å redde æren min. :knegg:



#18

Taien sa for siden:

Jepp, jeg gikk for matpapirtriks, og det gikk strålende.
Nå er kaka, minus jordbær, klar i kjøleskapet.
Jeg dynker alltid LITT uansett når jeg lager den. Jeg hadde hermetisk ananasbiter i, og dynket da med juicen i boksen.


#19

Njulaif sa for siden:

Høres ut som om kaka di ble veldig bra, Taien. :jupp:

Og det ble min og! Vi var åtte stykker, og den ble spist opp! Og den var ganske bløt, men ikke for mye! :jippi:


#20

Taien sa for siden:

Hadde jeg klart å legge inn bilde fra mobilen, så skulle jeg gjort det. Jeg er mega fornøyd med den!


#21

frukt sa for siden:

Den ble superfin! Jeg fikk såååååå lyst på kake da jeg så bildet tidligere. :nam:


#22

GinaK sa for siden:

Klart at kaken må dynkes. Men man må jo ikke akkurat overdrive da.. :p
Jeg vet at det er dømt nord og ned herinne med banan i bløtkake men i min familie går det unna.
Syltetøy, banan og krem inni og bær inni åpningen på toppen. Nam.
Kaken ble iallefall borte i går og to stykker tok 3 biter så den er poppis.

En jeg jobber sammen med har laget bløtkake etpar ganger på jobben her og den er svært tørr. Men blir allikevel skrytt masse av så da er det jo noen som liker den sånn også. :)


#23

Mamari sa for siden:

Banan er jo snadder i godt dynket kremkake sammen med syltetøy eller bær - godt vi er forskjellige!

Skulle gjerne ha laget det igår men diverse matissues i familien setter punktum for slike ønsker. Bare jeg som kan spise og da blir det ikke til at jeg lager det.
Men om jeg får det servert i andre sammenhenger er jeg i himmelen - med eller uten marsipan - bring it on!


#24

Taien sa for siden:

Banan et et must i marsipankaka mi. Jeg har banan, ananas og jordbær i. Den går som varmt hvetebrød den i alle fall!



#26

Taien sa for siden:

Her er kaka! Jeg fikk til å lime inn. Bamsemums i tog rundt kaka. Det eneste som mangler på bildet er det lett melisdrysset som var på bærene. (Men det kom på etterpå.)


#27

Pegasus sa for siden:

Sånn apropos fyll. Hvis man vokser opp med kremkaker med sviskefyll (forstoppet baker/mor), kan det hende man skygger unna kremkaker resten av livet. Har jeg hørt.


#28

Taien sa for siden:

:skratte: Det kan jeg godt forstå!


#29

My sa for siden:

Det ble ei utrolig flott festkake! Og veldig 17.mai!


#30

Njulaif sa for siden:

WOW! Så fin kake det ble. Jeg er skikkelig imponert, og tror jeg går å poster bildet av mi kake i tråden "mislykkede kaker". :knegg:


#31

Taien sa for siden:

Pfff for noe tøys! Jeg er sikker på at den var super.
Kaka mi er overdådig festpynt, men akk så enkel! Det vanskeligste jeg gjorde med den kaka, var å skjevle ut marsipanen. :knegg:
Men takk for skryt, jeg setter stor pris på det!


#32

GinaK sa for siden:

Wow, kaken var kjempelekker. :)
Bamsemums på var et fint tips. Du er nok barnas helt. :tilber:

Ta imot det skrytet du får. Jeg er også sånn, følger jo bare en oppskrift osv så da må det jo bli bra... :o


#33

Addison sa for siden:

Utrolig flott kake!! :tilber: Helt smashing!

Jeg slår et slag for å blande most banan i kremen, som da søtes noe mindre enn man evt. ellers ville gjort, utrolig god sammen med litt friskt syltetøy eller rørte bær som fyll. :nam:


#34

Mamari sa for siden:

Fy søren - den var ordentlig fin ja! Og så har du en ved siden av også ser det ut til - heldige gjester du hadde.

Most banan i kremen skal jeg prøve på en eller annen gang - bra tips Akseliane.


#35

Niobe sa for siden:

Kjempeflott! Og veldig kult med bamsemumsene. :)

Banan har ingenting i kake å gjøre...


#36

emin sa for siden:

Hver sin smak :p elsker krem, banan og vanilje i kake


#37

Niobe sa for siden:

Det er gjerne vesentlig at jeg ikke liker banan utenfor kake, heller. :knegg:


#38

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker banan, men bare utenfor kake = i andre sammenhenger enn med krem, syltetøy og marsipan. :knegg: Så det trenger ikke være noen sammenheng. Men flott kake da! :)


#39

Taien sa for siden:

Takk, takk! Banan i kaka er et must! sådetså :knegg:
Ja, bamsemumsene var en hit. "Mamma, de går i 17.mai tog rundt kaka!" De forsto hva jeg var ute etter! :glis:

Kaken ved siden av var en vanilje/fløtekake laget av min mamma. Den er utrolig god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.