Jeg lager min vanlige marsipankake til 17. Mai, men ønsker å pynte den med et vell av jordbær og blåbær. Jeg vil ha bærenr på toppen i midten, med marsipanlokket rundt... Som om lokket er "sprukket opp" i midten og bærene ligger oppi. Men hvordan GJØR jeg dette?!! Hjelp!
Du legger et matpapir eller bakepapir midt på kaka før du legger på marsipanlokket, og da kan du skjære opp midten av lokket som en pizza, hvis du skjønner, og rulle fra spissen og utover. Da kan du ta bort papiret, og fylle på med bær. Som dette: www.detsoteliv.no/oppskrift/marsipankake-med-bringebaer
Bør jeg vente til 17.mai å helle i bæra, eller kan jeg gjøre det i morgen? Eller kanskje i dag? (Har laget selve kaka i dag, da den er bedre når den får satt seg en dag eller to...)
Ehmm... Er det lov å "kuppe" tråden å spørre dere om en ting ang marsipankake? (Siden det åpenbart er noen her som har gjort det et par ganger før.)
Hvor ille er det om man har tatt Lars Lian fra Kakekrigen litt vel bokstavelig, og muligens ha dynket kaken for mye? :sparke: Jeg fylte kaka i stad (vaniljekrem og syltetøy i første lag og syltetøy og sjokoladekrem i andre lag), og dynket GODT på alle tre bunnene. Når jeg tok ut kaka for å ta på marsipanlokket nå i stad, hadde det lekket ut MYE væske... Har hatt på krem rundt og marsipanen nå, etter å ha helt vekk (jepp, helt vekk som i å bikke på fatet og la væske renne av... :sukk:) og deretter tørket vekk væske. Ser ut til at det siver bittelitt fremdeles, men ikke så mye.
Så hva tror dere? Blir den helt ødelagt nå? Bør jeg ta opp "krisekaka" fra fryseren (en kjøpt marsipankake fra Samson), for å være helt sikker på å ha noe som blir etendes i morgen?
Oi... Ja, da blir nok denne fuktig nok ja. :grineler: Jeg har hatt "cream stabilizer" i sjokoladekremen og i kremen jeg har hatt under marsipanen. Den skal vistnok "binde vann og fett i kremen, slik at den ikke svetter så lett og gjør kremen frysestabil". Nå håper jeg VELDIG på at det gjør at ikke alt bare smelter sammen med all væsken. :neidaså:
Lars Lian har alltid sagt "det kan ittj bli for my´dynk", men jeg tror jeg nå trygt kan si at: Jo, det kan det. :nemlig: :knegg:
Jeg elsker overdynkede marsipankaker, så ikke bli overrasket om det står en fremmed dame på døra di i morgen og vil smake, Njulaif. :knegg: Neida. Joda. Neida.
Jepp, jeg gikk for matpapirtriks, og det gikk strålende.
Nå er kaka, minus jordbær, klar i kjøleskapet.
Jeg dynker alltid LITT uansett når jeg lager den. Jeg hadde hermetisk ananasbiter i, og dynket da med juicen i boksen.
Klart at kaken må dynkes. Men man må jo ikke akkurat overdrive da.. :p
Jeg vet at det er dømt nord og ned herinne med banan i bløtkake men i min familie går det unna.
Syltetøy, banan og krem inni og bær inni åpningen på toppen. Nam.
Kaken ble iallefall borte i går og to stykker tok 3 biter så den er poppis.
En jeg jobber sammen med har laget bløtkake etpar ganger på jobben her og den er svært tørr. Men blir allikevel skrytt masse av så da er det jo noen som liker den sånn også. :)
Banan er jo snadder i godt dynket kremkake sammen med syltetøy eller bær - godt vi er forskjellige!
Skulle gjerne ha laget det igår men diverse matissues i familien setter punktum for slike ønsker. Bare jeg som kan spise og da blir det ikke til at jeg lager det.
Men om jeg får det servert i andre sammenhenger er jeg i himmelen - med eller uten marsipan - bring it on!
Her er kaka! Jeg fikk til å lime inn. Bamsemums i tog rundt kaka. Det eneste som mangler på bildet er det lett melisdrysset som var på bærene. (Men det kom på etterpå.)
Sånn apropos fyll. Hvis man vokser opp med kremkaker med sviskefyll (forstoppet baker/mor), kan det hende man skygger unna kremkaker resten av livet. Har jeg hørt.
Pfff for noe tøys! Jeg er sikker på at den var super.
Kaka mi er overdådig festpynt, men akk så enkel! Det vanskeligste jeg gjorde med den kaka, var å skjevle ut marsipanen. :knegg:
Men takk for skryt, jeg setter stor pris på det!
Jeg slår et slag for å blande most banan i kremen, som da søtes noe mindre enn man evt. ellers ville gjort, utrolig god sammen med litt friskt syltetøy eller rørte bær som fyll. :nam:
Jeg liker banan, men bare utenfor kake = i andre sammenhenger enn med krem, syltetøy og marsipan. :knegg: Så det trenger ikke være noen sammenheng. Men flott kake da! :)
Takk, takk! Banan i kaka er et must! sådetså :knegg:
Ja, bamsemumsene var en hit. "Mamma, de går i 17.mai tog rundt kaka!" De forsto hva jeg var ute etter! :glis:
Kaken ved siden av var en vanilje/fløtekake laget av min mamma. Den er utrolig god!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.