Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva putter jeg i blomsterkassa?

#1

Luvi sa for siden:

Det henger en avlang blomsterkasse ute på verandaen. Den eneste på rekka. Synes det er for galt at den skal stå tom når den først henger der, men jeg har fullstendig mangel på grønne fingre. Hva putter jeg i den? Er det så enkelt som å kjøpe en pose jord (finnes det flere typer?) og å sette planter oppi? Hva slags planter holder seg best uten særlig omsorg sånn bortsett fra vann?


#2

Robyn sa for siden:

Er det mye sol? Kjøp blomsterjord og noen sommerblomster. En del må knipes gjennom sommeren, så de ville jeg unngått om du ser for deg at du ikke kommer til å gjøre det.

Noen margeritter, lavendel, georginer, potterose osv passer fint i en kasse hvor det er en del sol.
Blomster som liker mer skygge kan være Fuchsia, Flittiglise, Hortensia osv.


#3

Luvi sa for siden:

Lite skygge når sola først er fremme, da står den I sola fra morgen til kvelds. Tipsene er notert. :jupp: Hva vil det si å knipes? At de klippes, eller noe?


#4

millact sa for siden:

Kjøp kassejord så trenger du ikke gjødsle.


#5

Matilda sa for siden:

Jeg har en sekk plantejord og en med kugjødselkompost stående. Blander omtrent 2:1, da gjødsler jeg stort sett ikke noe mer. (Kassejord funker sikkert like fint, det har jeg aldri prøvd. Jeg bruker fort en 5-6 sekker jord, så like greit å kunne blande sjøl.) På skyggesiden har jeg lobelia, petunia, lavendel og en og annen pelargonia, pluss margeritter og litt til. Alle de klarer seg fint i sol og.

Å knipe ("deadheading" på engelsk) betyr at du kniper eller klipper av avblomstra blomsterstander. Da setter planten nye blomster. Stemorsblomster kan du holde liv i fra april til oktober på det viset. Petunia bør også knipes. Det er bare å ruske bort tørre blomster hver gang man vanner, det er ikke noe jobb.


#6

Lavender sa for siden:

Du mener en ca 15 cm x 50 cm? Det enkleste og peneste i slike synes jeg er et par storblomstrete super petunia hengeplanter og en til tre hjerteeføy mellom. Lett å finne, lett å stelle. Knip av døde blomster og vann. Du kan også sette oppi en selvvannings plastkopp for å være sikker. Blomsterjord og næring i vannet hver 5. dag så blir det riktig flott.


#7

Luvi sa for siden:

Ja, det er nok noe sånn når det kommer til målene. Takk for tips. :jupp:


#8

Bloppy sa for siden:

Man har i jord, blomster, og prøver å vanne innimellom og håper på det beste. :bidrar:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.