Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Knekt orkidegrein - er det håp

#1

Inagh sa for siden:

Den ene orkideen min har kommet med mange greiner med store knopper på. Disse greinene henger noe, jeg skulle binde opp en av dem, og jeg klarte knekke den tvert av - seks store, flotte knopper. :hylgrine:

Jeg har satt greina i vann. Her er følgende spørsmål:

A) Er det håp om at knoppene vil springe ut om greina står i vann, så jeg i det minste får litt glede av blomstene en stund?

B) Er det noe som helst håp om at greina kan gro røtter og bli en avlegger?

:sukk:


#2

Luvi sa for siden:

Så snedig du spør om akkurat dette. Jeg var nede hos min bestefar i dag og skulle i samme slengen vanne plantene. Han har flere slike orkideer, og jeg tenkte jeg skulle stelle litt med de da jeg selv har fått en hjemme og akkurat lest litt om hvordan de behandles. Jeg skulle dermed klippe ned en grein da det ikke var noe blomster eller knopper på den. Det jeg ser når jeg klipper over er at den andre greinen med knopper ikke var en annen grein. Det var samme greina. (Det heter sikkert ikke grein en gang). Dermed klippet jeg av den med mange knopper. Den satte jeg i vann, men tenkte kanskje at det har fint lite nytte for seg. Dermed får jeg følge med på svarene her. :humre:


#3

Inagh sa for siden:

:humre:


#4

Madicken sa for siden:

A) Ja (erfart)
B) Ikke erfart/vet ikke


#5

Inagh sa for siden:

Takk for svar - da kan jeg i hvertfall se fram til å glede meg over blomstene en stund.


#6

frukt sa for siden:

Jeg tviler på at den vil slå røtter. Blomster krever veldig mye energi av planten, og tar du avlegger av en plante bør du unngå greiner med blomsterknopper. Men man vet jo aldri. :)


#7

Inagh sa for siden:

Takk for svar, Frukt. :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.