Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hindre innsyn, hjelp!

#1

emm sa for siden:

Vi har strevd veldig med å få en hekk til å vokse på vår sprengsteintomt. Jeg elsker egentlig hage og alt som følge med, men her vi liksom ingenting gro. Nå bygger vi tak over en del av terrassen, men på alle kanter sitter vi fortsatt på utstilling. Til tross for at søtmispelhekken sakte men sikkert har tatt tak og vokser litt for hvert år (bøkehekken døde etter to år dessverre, og det var en så dyr erfaring at vi ikke turte gå på igjen).

Så, hva kan jeg plante innenfor hekken, som hindrer innsyn? Finnes det noen smarte levegger eller annet som kan settes opp og noe kan vokse på, ikke inntil terrassen men mer frittstående? Jeg ser at vi kunne skapt et litt spennende uterom ute på plenen, men jeg trenger bilder og inspirasjon. Noen som har gode ideer? Noen dager angrer jeg på at vi ikke valgte thuja..


#2

Observatøren sa for siden:

Hva med armeringsnett? Det skal vi bruke for å skjerme terrassen. De bygger ikke mye, og med feks en kaprifol/klematis/klatreplante blir det bra skjerming.


#3

Observatøren sa for siden:

Vi skal lage noe slikt rundt terrassen vår, og jeg skal ha kjøkkenhage innenfor.


#4

emm sa for siden:

Takk for tips, det er slike ideer jeg gjerne vil ha. Skulle ønske jeg var en slik som så ting for meg, helt av meg selv, men jeg trenger bildeideer! :vilha:


#5

Charlie sa for siden:

Det klatreplantegreiene prøvde vi inn mot naboen, men må tilstå at det ble det ikke mye greie på :latter: Men det er vel hovedsakelig fordi vi ikke har hatt nok motivasjon til å følge opp - vikle opp grener osv. i etableringsfasen (typ de første to åra - de første to ukene klarte vi jo.... :fnise: )

Trøbbelet er at det du får til å etablere raskt, er det samme som du må slite med de neste 20 åra, mens de "vedlikeholdsfrie" vokser sent.

Ville tenkt i retning levegg el.l. (eller en utestue, pergola som har samme avskjermingsfunksjon), eller se på støyskjermingstiltakene til Statens Vegvesen. De har bl.a. noen jordvoller som er ganske bra, som beplantes osv.

Hvis dere har investert i en bøkehekk som gikk åt skogen, skjønner jeg at dere er skeptiske. Nå er det flere ting som kan gå galt med bøk, da. I deres situasjon tror jeg jeg ville vurdert å få en vurdering av en anleggsgartner. De kan alt sånt. Hadde anleggsgartner til å gjøre noe utomhus her, veldig fornøyd. Sånne ting er ofte en investering for 20+ - år, så kan være verdt å legge litt i, hvis man trøbler litt. Fordelen med å la dem ta jobben, er at man også kan klage hvis det ikke skulle gå bra, hvis årsaken er grunnarbeidet deres. Fordelen er at sannsynligheten for at det faktisk GÅR bra er mye, mye høyere.


#6

Polyanna sa for siden:

Uansett hva du skal plante så må du hogge/grave deg ned et stykke og fylle på med skikkelig GOD jord. Uten namnam-jord, lite vekst.

Kjøp skikkelig kompost på gjenbruksstasjonen!


#7

Lykken sa for siden:

Altså, tuja er nå en av de få som vokser fort og er helårsgrønne, så hvorfor valgte du ikke det?


#8

Teofelia sa for siden:

Jeg skulle inn og lekse opp om Offentleglova, jeg nå. :knegg: :miljøskadd:


#9

Observatøren sa for siden:

:dulte: Men se, jeg svarte på spørsmålet! :stolt:

Hvis du velger en nettløsning, kan du jo også plante i kasser - du må jo ikke grave opp langs hele gjerdet.


#10

emm sa for siden:

Snekkeren skulle skissere et par løsninger for oss, og så går vi for vegg på ene kortsiden av utestua. Thuja, hmm, jeg skulle jo bare hoppet i det.
Minigraver er også bestilt, og skikkelig jord, ikke torv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.