Mannen min fyller år i morgen, og jeg tenkte at jeg skulle lage litt god middag til oss når han kommer hjem fra jobb. Foreldrene mine kommer også, så vi blir fire store og en treåring. Min utrolig døde og tåkete hjerne klarer ikke komme på noe som helst, så jeg vil gjerne blir inspirert.
Han liker det meste, men en eller annen form for kjøtt er greit som basis. Ikke kylling, for det liker ikke hans svigerfar. Ellers bør det være relativt enkelt å lage - jeg har ikke mer enn et par timer etter handletur.
Etter å ha gått gjennom Irmas oppskriftstråd, så var faktisk lasagne det jeg og tenkte på. Har aldri laget det før, men det er vel ingen stor heksekunst.
Min kjære hadde bursdag i går, og jeg lagde LilleLeos meksikanske rekegryte som ligger i Irmas oppskriftstråd. Det var kjempeenkelt, og utrolig godt! :ja: Så det anbefales!
Indrefilet av svin surret med Seranoskinke/Parmaskinke e.l.
Pepre svinefileten før du surrer skinkebitene rundt fileten. bruk hyssing for å binde fast. Stekes med steketermometer i ovnen.
Tilbehør er paprikasaus og snøfriskegg, samt pasta tagliatelle.
Paprikasaus:
del 4-6 paprika i to og ta bort kjerner og hvite hinner. Legg de i langpanne eller ildfast form og stek de i ovnen med litt olivenolje over til skallet bobler og er helt svart! Da de så ut av ovnen og avkjøl de i en lukket plastpose.
Når du kan ta i de river du skallet av. Kjøttet moses i en foodprosesor eller med stavmikser sammen med litt olivenolje. Bland deretter i en liten skvett appelsinjuice. Krydre med salt, pepper og frisk basilikum!
Snøfriskegg:
Bland snøfrisk naturell med litt rømme.
Ha i basilikum, salt, pepper og litt sitron.
Form massen til "egg" og legg de på et fat.
Eggene oppbevares kjølig.
F
Mmmm - det der ser kjempegodt ut, Karamell! Spørs om ikke jeg må prøve det. Men du skriver paprikasaus og snøfriskegg - er der snøfrisksausen som blir så tykk at den kan formes som egg? Tror du den er god uten løk? (ammer som sagt, og løk er heller ingen hit hos lillebror)
Paprika 250 gr med litt åpen ovn.
Jeg bruker 200 gr på fileten og steketermometer. Litt under 1 time? Kommer an på tykkelsen av kjøttet det. Derfor det er lurt på termometer. Paprikaen ser du er ferdig når den er svart. Det tar litt tid.
Karamell: Takk! :blomst: Det var en stor suksess. Alle spiste seg alt for mette og ingen orket sjokoladepuddingtog til dessert. De oppskriftene skal vi jammen bruke om igjen.
De snøfriskeggene var knallgode, og paprikasausen like så.