Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mannen min har bursdag - hva skal jeg lage til middag?

#1

Tangina sa for siden:

Mannen min fyller år i morgen, og jeg tenkte at jeg skulle lage litt god middag til oss når han kommer hjem fra jobb. Foreldrene mine kommer også, så vi blir fire store og en treåring. Min utrolig døde og tåkete hjerne klarer ikke komme på noe som helst, så jeg vil gjerne blir inspirert.

Han liker det meste, men en eller annen form for kjøtt er greit som basis. Ikke kylling, for det liker ikke hans svigerfar. Ellers bør det være relativt enkelt å lage - jeg har ikke mer enn et par timer etter handletur.

Forslag mottas med stor takknemlighet!


#2

Pamina sa for siden:

Lag en deilig, stor hjemmelaget lasagne, en god salat og ciabattta ved siden av.

Greit og raskt å lage, tid til å gjøre annet mens den står i ovenen, og de fleste digger lasagne.


#3

Tangina sa for siden:

Etter å ha gått gjennom Irmas oppskriftstråd, så var faktisk lasagne det jeg og tenkte på. Har aldri laget det før, men det er vel ingen stor heksekunst.

Takk for svar!


#4

Nenne sa for siden:

Pai er også veldig godt. Du kan fylle den med nesten hva som helst. :nikker:


#5

Veronal sa for siden:

Kan også anbefale LilleLeos meksikanske rekegryte som ligger i Irmas tråd. :hekta:


#6

IOA sa for siden:

Min kjære hadde bursdag i går, og jeg lagde LilleLeos meksikanske rekegryte som ligger i Irmas oppskriftstråd. Det var kjempeenkelt, og utrolig godt! :ja: Så det anbefales!


#7

LilleLeo sa for siden:

Så kjekt å høre! Sambo er så glad i den at jeg sikkert fint kunne fått noen klær eller sko ut av en middag. :knegg:

Men jeg vil forøvrig også anbefale den. Til fire personer er det bare til å hive i en løk til, mer reker, og lage litt mer saus.


#8

Tangina sa for siden:

Jeg så på den rekegryta - den ser kjempegod ut! Men jeg ammer, og lillebror synes ikke noe om melk med rekesmak. :( Men den skal lages en gang.


#9

LilleLeo sa for siden:

Det går ikke an å pille ut rekene da?


#10

IOA sa for siden:

:highfive: Helt på likt!


#11

Karamell sa for siden:

Indrefilet av svin surret med Seranoskinke/Parmaskinke e.l.

Pepre svinefileten før du surrer skinkebitene rundt fileten. bruk hyssing for å binde fast. Stekes med steketermometer i ovnen.

Tilbehør er paprikasaus og snøfriskegg, samt pasta tagliatelle.

Paprikasaus:

del 4-6 paprika i to og ta bort kjerner og hvite hinner. Legg de i langpanne eller ildfast form og stek de i ovnen med litt olivenolje over til skallet bobler og er helt svart! Da de så ut av ovnen og avkjøl de i en lukket plastpose.

Når du kan ta i de river du skallet av. Kjøttet moses i en foodprosesor eller med stavmikser sammen med litt olivenolje. Bland deretter i en liten skvett appelsinjuice. Krydre med salt, pepper og frisk basilikum!

Snøfriskegg:

Bland snøfrisk naturell med litt rømme.
Ha i basilikum, salt, pepper og litt sitron.
Form massen til "egg" og legg de på et fat.
Eggene oppbevares kjølig.
F


#12

Tangina sa for siden:

Mmmm - det der ser kjempegodt ut, Karamell! Spørs om ikke jeg må prøve det. Men du skriver paprikasaus og snøfriskegg - er der snøfrisksausen som blir så tykk at den kan formes som egg? Tror du den er god uten løk? (ammer som sagt, og løk er heller ingen hit hos lillebror)


#13

Tangina sa for siden:

Takk for redigeringen. :knegg:


#14

Tangina sa for siden:

Karamell: Nå skal jeg i gang. Har du (eller noen) forslag til temperatur på stekeovnen for kjøttet (og paprikaen for den del) og ca stekelengde?


#15

Mandarin sa for siden:

Ikke glem desserten:

Gresk youghurt, med flytende honning og hasselnøtter over.
Forførende godt!!!


#16

Tangina sa for siden:

Nam - veldig godt forslag. Men eldstegutten vår har allerede ønsket seg sjokoladepuddingtog. Og så har jeg bakt blåbærkake.


#17

Karamell sa for siden:

Paprika 250 gr med litt åpen ovn.
Jeg bruker 200 gr på fileten og steketermometer. Litt under 1 time? Kommer an på tykkelsen av kjøttet det. Derfor det er lurt på termometer. Paprikaen ser du er ferdig når den er svart. Det tar litt tid.


#18

Karamell sa for siden:

Det var en pastasus som snek seg inn. ;)


#19

Tangina sa for siden:

Karamell: Takk! :blomst: Det var en stor suksess. Alle spiste seg alt for mette og ingen orket sjokoladepuddingtog til dessert. De oppskriftene skal vi jammen bruke om igjen.

De snøfriskeggene var knallgode, og paprikasausen like så.

Anbefaler gjerne dette videre.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.