Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaske skitne egg?

#1

banana sa for siden:

Mye ei byjente ikke vet, altså. Vi har andel på en andelsgård nå, og kan hente egg. Eggene er ofte skitne (sånne egg som butikken lager blir jo laget rene). Bør man vaske dem? Med en gang, eller når man skal bruke dem? Jeg tenkte at det å vaske egg må være en smal sak, men det er jo ikke det. I allefall ikke hvis det er for salg, da. Anyway, når jeg leste pdf'en jeg linket til tenkte jeg at dette er ikke bare bare selv for privat bruk, så da spør jeg opplyste FP hva man gjør med skitne egg.


#2

-ea- sa for siden:

Tørker av dem med en fuktig klut, kun fuktet med vann. Ser at de beskriver vaskemiddel og skylling i linken din, men jeg er oppvokst på gård og vi brukte kun fuktig klut. Kanskje litt ekstra fuktig hvis det var gjenstridig skitt på eggene. Har vasket tusenvis av egg i oppveksten.


#3

banana sa for siden:

Med en gang, da, ikke først når man skal bruke dem?


#4

Floksa sa for siden:

De har litt dårligere holdbarhet om de er møkkete. MEn det får de om du vasker dem også :knegg:
Smak og behag mao. Vi vasker ikke. Er bare litt forsiktig når vi knekker om de er møkkete.


#5

-ea- sa for siden:

Nylagte egg.


#6

celebelen sa for siden:

Jeg ville bare skylt/tørket av dem.
Lærte faktisk på fest i går at det særlig er viktig å vaske eggene dersom man skal stikke hull og blåse ut (Noen hadde lært det på den tøffe måten). :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.