~TM~ sa for siden:
...begravelser?
Eller?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
~TM~ sa for siden:
...begravelser?
Eller?
Millen sa for siden:
Vi fikk det i dåp for 10 år siden.....
Pegasus sa for siden:
Ja, absolutt. I bursdager og jobbsammenheng, for eksempel.
Niobe sa for siden:
Vi har fått det i dåp også.
Myria sa for siden:
Jeg har ikke spist snitter i annet enn møter. I de dåpene, begravelsene og andre anledningene vi har vært i har det alltid vært servert varm mat.
løve70 sa for siden:
Kun i begravelse.
Fibi sa for siden:
I farmors bursdager (som feires hvert eneste år, siden det "helt sikkert er siste gang" :knegg: ) får vi alltid snitter.
Er jeg sær som elsker snitter? Særlig de med roastbiff og røkelaks. :nam:
Niobe sa for siden:
Snitter var fast meny hos barnas oldemor også, til hun forstod at alle hadde foretrukket pizza. Så nå får vi pizza, heller. :knegg:
Kirsebær sa for siden:
:mumle:
Ja. Noen steder er det visst tradisjon at alle skal få snitter på 17. mai. Uavhengig av om det kommer 20 mennesker på arrangementet, som det sikkert gjorde på 1800-tallet, eller om det kommer 1200 mennesker, som det kom i år.
Snitter skal det værra!
#Hilsen 17.maikomiteen #takkskarufaanmegha
Filifjonka sa for siden:
Vi har fått snitter i en barnedåp.
nokon sa for siden:
Begravelser, juleselskap hos farmor og avslutningslunsj før ferie på jobb, er mine assosiasjoner.
Agent Scully sa for siden:
Ja. Knis
Sissel sa for siden:
Jada, senest i min pappas 70 års dag i mars. Vi har også servert det i bursdag, men har gått over til en varmrett som pizza eller gryterett istedenfor.
Nenne sa for siden:
Vi har snitter hvert år på juleavslutningen på jobben. Jeg synes det er helt supert jeg! Masse godt pålegg. :nam:
millact sa for siden:
Vi har det hvis vi bestiller mat fra kantinen på jobb til gjester. Synes absolutt det er godt.
Chanett sa for siden:
Jeg er ikke vant med snitter, men smørbrød serveres flere steder. Både smørbrød og snitter er digg, synes jeg.
Niobe sa for siden:
Smørbrød og snitter er vel akkurat det samme? :confused:
Filifjonka sa for siden:
Smørbrød er vel hele brødskiver og snitter er halve, skåret på skrå.
Engasjert sa for siden:
Og smørbrød har gjerne pålegg som karbonader og andre litt "større" ting. Snitter har laks, reker, roastbiff o.l.
Jeg synes det er kjempegodt!
Inagh sa for siden:
Snitter er for meg begravelser og fødselsdagsfering for Kjær Dame 85+.
Jeg syns det er skikkelig godt, i hvertfall om man ikke blir forbannet med tørt brød.
Niobe sa for siden:
Joda, men likevel. Mye det samme.
Filifjonka sa for siden:
:)
Joda, men likevel. Mye det samme.
Veldig mye det samme. :D
zinatara sa for siden:
Vi fikk det på slektstreff for et par år siden. Jeg syns det er helt ok og ungene elsker de sverdene.
GinaK sa for siden:
I de få begravelsene jeg har vært i så har det vært servert snitter.
Og så forbinder jeg det med jobbmøte.
Synes det er skikkelig godt. :) men ville aldri ha valgt det i noe type selskap selv.
Bergensis sa for siden:
Snittar er jo genialt! Vel å merke om det er servert på noko anna enn tørr loff. Godt pålegg, passelig sunt, passelig mektig og veldig godt. Det burde serverast snittar langt oftare!
Blondie sa for siden:
Snitter fungerer dårlig for allergikere, så jeg blir lite eksponert for det. Begravelser og jobbmøter er de eneste settingene jeg har opplevd snitter de siste 15 årene.
Filifjonka sa for siden:
De er gode de med svinesteik, surkål og sviske. :nemlig: Ellers mener jeg å huske at utstrakt bruk av majones kan begrense utvalget endel for min del.
Koma sa for siden:
Vi har det mye som møtelunsj på jobb.
Niobe sa for siden:
Ja, det er leit at det ofte blir brukt så kjipt brød. Vi fikk en gang snitter laget med dansk rugbrød, og det var utrolig mye bedre. Men så er jeg glad i rugbrød, da.
Fibi sa for siden:
Men om man lager selv, er det veldig enkelt å legge til rette for allergier. :)
Darth sa for siden:
Jeg pleier å lage snitter når vi har familiebursdager her hjemme. I begravelser derimot, så er det betasuppa som gjelder.
Blondie sa for siden:
Ja, mitt innspill gjaldt heller slike settinger hvor det ikke er tatt høyde for slike. Jeg kan ikke bare ta av pålegget og spise det (som 99% foreslår). Snitter går helt fint an å lage allergivennlig. Ofte er det bare litt "dumpe innom ukjent antall gjester"-mat og da er det ikke så mange som har tenkt i allergi-banen.
~TM~ sa for siden:
Saken er at husbonden foreslo snitter til konfirmasjonen neste år. Vi synes alle at det er godt, men jeg mener det er litt stusselig i den settingen.
Chanett sa for siden:
Alt dette.
Vi har smørbrød til jul og sommer på jobb. Jeg gleder meg allerede til sommersmørbrødene.
Honda sa for siden:
jeg måtte google hva snitter er :knegg;
Aldri fått det servert noen plasser :) Kanskje når jeg var mindre men ikke i senere tid. Men så har jeg bare vært i 5 begravelser siste 15 årene :)
Plingo sa for siden:
Snitter for meg er pappas runde bursdager og det ble servert i hver eneste bursdag hos mormor og selvsagt i begravelsen hennes.
Min lillesøster ble konfirmert tidligere i mai. Om pappa fikk velge hadde det vært snitter. Hos oss er det tradisjon at konfirmanten får velge maten, hun valgte koldtbord som også hadde en del tapasretter.
Niobe sa for siden:
Jeg synes også det blir litt stusselig til konfirmasjon.
Myria sa for siden:
Jeg synes også snitter ville være stusselig i konfirmasjon. Egentlig er snitter stusselig uansett. Altså, det kan være godt hvis de er godt laget, men snitter er vel aldri festlig mat på noe vis.
Filifjonka sa for siden:
Jeg tenker også på konfirmasjon som noe man feirer med ett eller annet som har mer festmåltid over seg, enten det nå er middag, koldtbord, tapas eller hva det måtte være. Snitter blir litt mer lunsj og enkel mottakelse? Men det er jo mange måter å ha konfirmasjon på også. Jeg syns det er et poeng at konfirmanten får velge, så hvis han/hun elsker snitter er det jo bare å ta det. :)
Pøblis sa for siden:
Vi har det også som møtemat på jobb. Røkelaks og eggerøre, reker, roastbiff og brie er fast takst.
Niobe sa for siden:
Jeg er enig i at konfirmanten kan få velge. Men om en av mine hadde ønsket seg snitter i konfirmasjonen, så hadde jeg nok bestilt det i tillegg til f eks. koldtbord eller tapas.
løve70 sa for siden:
Jeg hadde nok aldri funnet på å servere snitter i en konfirmasjon (egentlig aldri når jeg tenker meg om...). Dersom det var noe konfirmanten absolutt ville ha, ville jeg servert det som en del av et koldtbord/tapas.
løve70 sa for siden:
Ha, ha, der skrev Niobe og jeg akkurat det samme - helt på likt :knegg:
Niobe sa for siden:
:knegg:
Nenne sa for siden:
I konfirmasjon kan man servere det konfirmanten vil ha. Naboen serverte taco her for et par uker siden, siden det var det konfirmanten hadde lyst på.
trøtt sa for siden:
Selvsagt kan dere servere snitter i konfirmasjonen hvis det er det konfirmanten ønsker. Jeg har en unge som kanskje kommer til å ønske pizza i sin konfirmasjon og det er helt greit for meg. Så lenge det ikke blir ekstremt mye jobb eller vanvittig dyrt så får ungene mine velge mat selv. Det har ikke akkurat vært tradisjonelle valg konfirmantene mine har valgt hittil.
Dansma sa for siden:
Vi får snitter som møtemat på jobben.
Linella sa for siden:
Vi fikk snitter i bursdagen til svigerfar sist han fylte år (og han er under 70).
Millen sa for siden:
Jeg er enig med deg i det.
Erica sa for siden:
På jobben min serveres det snitter og kakao som tradisjon på julelunsjen. Snittene er gode de, og det er en veldig hyggelig tradisjon som de fleste av våre 130 ansatte får med seg.
Men i en konfirmasjon hadde jeg også syns det var litt for enkelt.
Blondie sa for siden:
Jeg synes varm mat er stas i konfirmasjon. Vi hadde tapas og da var det lett for alle å finne noe de likte.
Observatøren sa for siden:
Jeg synes snitter kan være strålende i konfirmasjon. Legg til et fat eller to med karbonader og stekt løk, og en god salat, så er det noe for alle.
Guava sa for siden:
Snitter er veldig godt! Veldig sjeldent jeg får det servert, men det hender at jeg får det på møter.
Etter begravelser er det nesten utelukkende sodd som serveres.
Chablis sa for siden:
Kun fått snitter til julelunsj på jobb.
rine sa for siden:
:nemlig: Og så i 60, 70-årsdager noen ganger. Synes snitter er godt, så jeg ville ikke blitt sni(R)tt over å få det servert ved andre festlige anledninger.
millact sa for siden:
:dulte: Kunne godt spist det i konfirmasjon, særlig om de var ekstra gode.
Timar sa for siden:
Fått snitter servert i møter, begravelser, barnedåp og navnefest.
Jeg syns vel helt ærlig ikke det er festmat :sparke: Snittene har jo gjerne ligget en stund før de spises, brødet blir fort kjipt etter kjøleskapopphold eller pga fuktig pålegg, og ferdiglaget med smør/dressing/tilbehør kan gjøre at det er vanskelig å tilfredsstille litt kresne ganer. Har jeg hørt :sparke:
I en konfirmasjon har folk gjerne reist et stykke og er på farten hele dagen, og har fortjent en ordentlig middag, syns jeg. Snittter PLUSS koldtbord kan funke!
Tallulah sa for siden:
Jeg syns snitter er godt, og syns det absolutt kan være festmat når festen er på dagtid, slik konfirmasjoner gjerne er. Kjip mat på kjipe ingredienser er kjip, uansett om det er snitter eller annet. Jeg syns ikke det er varmen på maten som avgjør hvor staselig eller stusslig det er. Vi kommer ikke til å servere varm middag, i allefall.
Men hva vil konfirmanten? Det syns jeg er det viktigste.
Filifjonka sa for siden:
Jeg har lyst på et par gode snitter akkurat nå.
polarjenta sa for siden:
Helt enig.
~TM~ sa for siden:
Det synes jeg og. Konfirmanten er konfirmant neste år, og aner ikke hva han vil ha da. Heldigvis har han god tid til å bestemme seg. Det eneste han insisterer på at han kommer til å ville ha er gulrotkake. Og den har han tenkt å bake selv.My sa for siden:
05-ungen fikk visst servert snitter da hun av en eller annen grunn spiste lunsj med en stortingspolitiker i skolesammenheng. Jeg vet det fordi hun vanligvis er en katastrofe ved matbordet, og hun fortalte at hun var så imponert over gutten fra klassa som også var med, som spiste snitter så elegant med kniv og gaffel, og hun konsentrerte seg for å spise like fint som han. :knegg: (jeg ante ikke engang at hun hadde spist lunsj med denne partilederen før hun nevnte det i en bisetning, da hun fortalte det om snittene og gutten som spiste så pent, lenge etterpå).
Så bortsett fra tydeligvis politikerlunsjer er jeg også mest vant med å få det servert i begravelser eller jobbsammenheng. Men jeg har ikke vært i nok konfirmasjoner til å kunne uttale meg om hva som er vanlig der. Tenker det kommer litt an på tid på døgnet? Jeg er for eksempel ikke så glad i å få servert tunge middager med svinesteik og lignende i 13-tida på dagen. Da liker jeg bedre koldtbord, smørbrød, snitter og den slags.
Chanett sa for siden:
Eg har tenkt på snitter i heile dag.
Filifjonka sa for siden:
Jeg fikk faktisk snitter i dag, og det er flere år siden sist. Det var på avslutningsseremoni på universitetet.
apan sa for siden:
Vi har snitter til julelunsj og sommeravslutning på jobb (og ut fra tråden å dømme har de aller fleste skoler det helt likt :knegg: ). Jeg synes det er kjempegodt jeg, men jeg liker alt.
Matilda sa for siden:
Jeg liker snitter, men det er kanskje ikke så rart, for jeg eeeeeelsker brød. Jeg synes det er godt til "festlunsj", det hender vi har det om vi skal spise tidlig på 17. mai.
(Sommerlunsjen på min skole er koldtbord med spekemat, eggerøre, potetsalat, melon og jordbær, kylling, karbonader og rømmegrøt. Samme til jul. Veldig godt, men de har alltid bittelitt kjipt brød. :leppe: )
Filifjonka sa for siden:
Det var godt brød, men altfor mange med majones.
millact sa for siden:
Jeg forsøker å ta det av som best jeg kan (og forsøker å gjøre det så ingen ser det).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.