Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjerning av solkremflekker på tøy

#1

mocci sa for siden:

Hvordan fjerner man solkrem flekker på tøy? Flekkene kom først til syne etter vask, ser ut som brungule foundation flekker. Hvis jeg ikke klarer å få bort flekkene så må jeg kaste klærne. :(


#2

millact sa for siden:

Jeg får ikke fjernet dem........


#3

Filifjonka sa for siden:

Vet dessverre ikke, men vil gjerne unngå å kjøpe akkurat den solkremen.. Hvilken er det?


#4

Dali sa for siden:

Jeg fjernet akkurat en haug løvetannflekker fra en finkjole med Vanish gold. Har du prøvd det? Jeg trodde faktisk kjolen var tapt, så jeg anbefaler å prøve.


#5

Kiwi sa for siden:

Erfaringsmessig er solkremflekker vanskelige å fjerne. Derfor kjøper jeg billigsingletter og shortser/skjørt (type av de aller billigste) på H&M, til bruk på dager hvor jeg må ha solkrem på hele kroppen. Da bytter jeg de ut etter hvert når de blir stygge.

Hvis jeg får flekker på penere tøy, forsøker jeg med Zalo og flekkfjerningsspray.


#6

mocci sa for siden:

Det er en solkrem til barn fra La Roche Posay, min datter reagerer allergisk på de fleste solkremer med unntak av denne. Derfor er det ekstra kjedelig nå som det viser seg at den lager flekker på klærne.


#7

mocci sa for siden:

Ja, heldigvis bruker ikke min datter de peneste (og dyreste) klærne sine i bhg men det er da kjedelig å måtte kaste klær uansett. Det er under påføring av solkrem i barnehagen at klærne har fått flekker.....
Men nå vet jeg det og tar mine forhåndsregler, tok på Zalo før vask på alle topper som ble brukt i bhg i forrige uke og heldigvis er det ikke en flekk å se etter vask, phew!


#8

GydaG sa for siden:

Så rart, høres ut som den samme solkremen vi bruker, men jeg har ikke merket noe til flekker etter den. Vi smører oss daglig alle sammen med den med solfaktor 50 (og den med 30 til de som ikke er plaget med soleksem) og vasker klær på helt vanlig 40 graders vask, og de eneste flekkene jeg sliter med er de forbaskede løvetanngreiene de hele tiden pynter seg med. Men vi har vel ikke sølt solkrem direkte på klærne heller, bare smurt og så kledd på oss. Men den rekker jo ikke å trekke inn helt først, så det er rart at vi ikke har merket noe egentlig.


#9

Nenne sa for siden:

Vi fant en fra Neutrogena som fungerte fint for minstemann med atopisk eksem. Bare et tips.

#10

mocci sa for siden:

Tusen takk for tips, den har vi ikke prøvd før, må prøves. :) Forresten hvor har dere kjøpt den?

#11

mocci sa for siden:

Nå har jeg tatt en nærmere titt på den, det er faktisk en solkrem beregnet til bruk på småbarn ( 6mnd - 3 år), www.apotek1.no/produkter/la-roche-posay-anthelios-xl-baby-sollotion-spf50-50ml-946777p


#12

Nenne sa for siden:

Vi fant den i USA i fjor da minstemann reagerte på alt annet vi kjøpte, men det er jo et norsk merke, så jeg regner med at den skal være mulig å finne her også. Jeg ville prøvd apoteket først kanskje?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.