Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sånn beltestol og festing i bilen ...

#1

lil'c sa for siden:

..nei jeg bruker ikke det til min unge nei, hun sitter bakovervendt.
Men, jeg bare lurte, hvorfor skal man feste de når barna ikke sitter i setene?
Altså, hvis man krasjer, må man ikke bytte ut den beltestolen da, uansett? For om den ikke er festet blir den slengt rundt ja, men hvis den er festet så blir det alikevel en kraft som presser på setet og et rykk av selen og slikt.
Og jeg har da vitterlig hørt at stoler skal byttes ut etter kollisjon uansett om det satt barn i de eller ikke. Pga. såkalte skjulte trykkskader de kan få osv.
Så hva er da poenget?


#2

safran sa for siden:

borte


#3

Ru sa for siden:

HTS 1-2-3 festes i bilen, ved at man hekter setebeltet innpå bakpå setet. (Dermed får man ikke den forsinkelsen i beltet som man vanligvis får, i og med at barnet vil sitte tett inntil setet hele tiden. Det er litt av grunnen til at jeg vil ha det setet når den tid kommer.)

Jeg har forøvrig også hørt at seter skal byttes ut uansett om det satt noen i eller ei.


#4

Erica sa for siden:

Hvis jeg forstår spørsmålet ditt rett så spør du om hvorfor beltestolen skal festes på biltur selv om barnet ikke sitter i den?

Det er fordi at ved en kollisjon vil jo stolen fly rundt i kupeen, og kan skade andre personer i bilen. Eller ved en bråbrems kommer stolen fykende fremover, og sjåføren kan vel skvette sånn at h*n mister kontroll over bilen, feks.


#5

lil'c sa for siden:

Ja, men jeg mener noen barna ikke sitter i dem.
Jeg har hørt at man skal sette de fast med selen når barna ikke sitter der og.


#6

Java sa for siden:

For meg virker det som den logiske forklaringen er at setene bør festes for å hindre at de forvolder skade i seg selv. Altså at det ikke har noe med om setene skal brukes i etterkant eller ikke. De er jo i seg selv løse gjenstander om det ikke sitter barn i dem.


#7

lil'c sa for siden:

Selvsagt.
Der har vi det.

Men den må alikevel da byttes ut, etter kollisjonen.


#8

Helle sa for siden:

Som 3barnsmor sier over her; løse ting (inkludert løse barnestoler) kan forårsake STORE skader på passasjerene i bilen i en eventuell ulykke. Derfor skal stolene festes og ikke fordi at selve stolen kan bli skadet. Den skal byttes ut uansett etter en ulykke. :jupp:


#9

Miss Norway sa for siden:

For å ikke skade andre i kupeen ja.

De nye "beltestolene" med Isofix løser det problemet. Men skal selvsagt også skiftes etter en større ulykke.


#10

Bergensis sa for siden:

Hmm, dette er ein problemstilling eg ikkje har tenkt over. Men det høyres absolutt fornuftig ut å feste setet sjølv utan ein liten passasjer på.

Takk for opplysning/problemstilling/informasjon:)


#11

Gaia sa for siden:

Det anbefales dessuten å feste andre løse gjenstander i bilen. Vi har alltid nettet til bagasjerommet på. "Løse" gjenstander i baksetet tjores fast sånn at de ikke kan fly gjennom kupeen ved et eventuelt sammenstøt. (Det er en god vane å alltid slenge handleposer i bagasjerommet fremfor i baksetet. :nemlig: :erfart: )


#12

Strå sa for siden:

En løs barnestol får flere ganger så stor masse, minst tilsvarende 100 kg, ved en kolisjon i f.eks. 50 km i timen. Da blir en liten stol, eller en veibok for den saks skyld, plutselig et farlig, t.o.m. dødelig våpen. Bare tenk hvilken kraft det er i noe (stort) som treffer deg med en fart av 50 km/t. :skremt:


#13

Hyacinth sa for siden:

Ja, selvsagt, men det er fordi at man ikke skal få dem i hodet når man kjører og hvis man krasjer. Jeg må forresten innrømme at vi synder der. Kjører stadig rundt med beltestol uten barn i, og da er den aldri festet.


#14

Hyacinth sa for siden:

Å, der så jeg at du hadde fått svar.

Vi får vår splitter nye Peugeot 307 SW på tirsdag. Noen som vet om det er Isofix i den? Har aldri hørt om Isofix til beltestoler, kun vanlige bilstoler.



#16

Hyacinth sa for siden:

Den så interessant ut, helt klart. Min femåring sitter i en vanlig beltestol, husker ikke merket, men det var en som kom best ut i en eller annen test for en stund siden.
Treåringen sitter bakovervendt i Graco Cosmic XP, selv om han snart er 3 1/2, og han har GOD plass! Jeg vet ikke om det skyldes bilen eller setet (eller ungen), men jeg håper at han kan sitter slik i den nye bilen også. Han er 97 cm og 13 kg, og HVIS vi må snu ham, er det vel bedre å la ham sitte i det samme setet enn i beltestol? :undrer:


#17

Stikka sa for siden:

Ja den har isofix.

Stemmer nesten. Jané har også en beltestol med isofix men den er ikke så veldig bra. Vi kan like gjerne late som den ikke finnes. :knegg:

Han kan sitte bakovervendt i den nye bilen også. Den har veldig god plass i baksetet. Har testet både Cosmic, Brio Zento og Britax TW og alle stolene kunne monteres med masse beinplass uten at passasjeren foran satt trangt. :)

Men når du engang snur så bør du heller bruke beltestol enn Cosmic forovervendt.


#18

Helle sa for siden:

Vi har også ny Peugeot 307 SW.... Kjempegod plass i baksetet :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.