Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smale bilseter/puter?

#1

Acsa sa for siden:

Er det noen bilseter (for toåring) eller sitteputer (neida, ikke til bruk for toåringen, pust med magen!) som er smalere enn andre? Jeg prøvekjørte en bil i dag hvor det skulle være plass til så så mange seter ved siden av hverandre, og prøvde med Storesøsters sete, type "bilpute-med-rygg" og det ble altfor trangt. Noen trebarnsforeldre/småbileiere eller andre som kan uttale seg?


#2

cilen sa for siden:

Vi kjøpte et i Sverige som er smalt. Har ikke begynt å bruke det enda, for hun må veie 15kg (tror jeg det var), hun er høy nok. Greit når vi har to store barn som også skal sitte i baksetet. Det likner på en pute med rygg, men har noe på sidene også. Og koppholder som kan dras ut på hver side.


#3

Acsa sa for siden:

Cilen, hvis jeg smiler veldig pent og grønnprikker deg og alt mulig, kunne du sjekket merket? :blafre: Dette er med på å avgjøre et bilkjøp, så det er ganske viktig for oss.


#4

Ru sa for siden:

Maxi Cosi Rodi XP har koppholder og: External with of seat: 430 mm

Akta Graco Rallysport har 2 koppholdere, men jeg finner ikke noe størrelse på sidene deres.


#5

cilen sa for siden:

Tror det heter Akta Graco ja..


#6

Stikka sa for siden:

Til toåringen så er ihvertfall Akta Graco Duologic et smalt sete.

Det er kanskje Akta Graco Rallysport du har, cilen?


#7

cilen sa for siden:

[url="javascript:window.close();"][/url]
Ja, sånn et ja. (måtte nesten lime inn, når jeg først fant det. hihi barnsli


#8

Acsa sa for siden:

Jeg skal gjøre det litt vanskeligere: setet til toåringen må ha fempunktssele, og må kunne festes med bilens topunktssele. Jeg er ikke sikker på om vi får til å ha det mot kjøreretningen, så det må kunne brukes med kjøreretningen (enten begge deler eller bare det). :kravstor:



#10

Stikka sa for siden:

Er det bare 2-pkt i midten på bilen dere skal kjøpe?


#11

Acsa sa for siden:

Dragen, kan det festes med topunktssele? Det står trepunkts i infoen du lenket til. Og får man kjøpt det i Norge - hvor? :)

Stikka - ja. Så jeg tenker bilpute og bilens trepunktssele til Storesøster, og et sete med fempunktssele festet i bilens topunkt til Plutten.

Jeg legger til at dette er en elbil med maksfart på 70 km i timen som nesten utelukkende skal brukes i 30-60 km i timen i boligstrøk til barnehage/skolekjøring o.l. Sånn før dere synes at jeg er fullstendig gal. I den andre bilen sitter ungene i "ordentlig" sete for store barn og digert bakovervendt osv.


#12

Stikka sa for siden:

Recaro-stolen krever 3-pktsele.


#13

Stikka sa for siden:

Men da har dere jo et problem om kort tid. 2åring bør jo over i beltestol så kjapt som mulig hvis han sitter framovervendt og da kreves det 3-pkt. Får dere montert en bakovervendt som går til 25kg så har dere utsatt problemet ihvertfall et par-tre år.



#15

Acsa sa for siden:

Stikka, da jeg sjekket info om sånt for ca. tre år siden var anbefalingene jeg fikk at man ikke burde ha beltestol før barnet var ca. fire år, fordi selen ikke kom langt nok ned selv med føring, og risikoen var høy for at barnet tok den av seg uten at man så det osv. Men nå skal de altså i beltestol så raskt som mulig hvis man sitter med kjøreretningen? :svimmel-av-motstridende-anbefaleringer-og-endringer:


#16

Stikka sa for siden:

Nei man bør helst ikke ha beltestol før barnet er fire år, men det er fordi det bør sitte bakovervendt frem til det. Hvis barnet sitter framovervendt så er en beltstol bedre for det gir mindre belastning på nakken enn bilstol med 5pkt. En beltestol med beltelås, hvis ikke bilen har det, er å anbefale. Er barnet helt lite og må sitte framovervendt så blir det jo en avveining om man barnet klarer å sitte riktig i en beltstol. Da helst i en med magepute f.eks Recaro Start.


#17

Acsa sa for siden:

Jeg tror jeg bare konkluderer med at jeg gir opp den bilen, jeg! Kommer sikkert tilbake med flere spørsmål når neste bilkandidat melder seg. :sukk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.