Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drikker du kaffe eller te, eller begge deler?

#1

Left sa for siden:

Selv er jeg kaffekjerring av rang, og hadde ikke overlevd uten kaffe - men en te-kopp er ikke å forakte av og til, spesielt til lange, gode frokoster.

Hva slags kaffe/te drikker du, og når?


#2

Señora sa for siden:

Niks, jeg drikker ikke kaffe, da må jeg ha melk og sukker i, og det gidder jeg ikke å styre med.

Jeg tar en kopp te et par ganger i måneden maks, og da er det Earl Grey sin sorte te jeg drikker.


#3

Ru sa for siden:

Jeg drikker te. Kan ikke fordra kaffe, og heldigvis drikker ikke mannen det heller.
Av te, så liker jeg best de klassiske, jeg kan ikke fordra frukt-te. Bortsett fra i iste da.


#4

Estrella sa for siden:

Liker ikke kaffe. :niks: Men te synes jeg er godt. Gjerne Earl Grey. :jupp:


#5

Agurke sa for siden:

Jeg drikker i grunnen hverken te eller kaffe.

Det hender en sjelden gang at jeg kan drikke en kopp espresso, eller en kopp te en kald høstkveld.


#6

Tinka sa for siden:

Drikker te og gjerne frukt te eller grønn te.


#7

Acsa sa for siden:

Jeg drikker ikke kaffe (bortsett fra da jeg var i innspurten på hovedoppgaven, men da med melk OG sukker OG honning OG sjokoladepulver), og jeg drikker svart te bare når jeg "må". Jeg drikker stort sett rooibos, noen ganger frukt/urtete. Og jeg drikker ikke te til mat, jeg drikker det stort sett for seg selv.


#8

Sildre sa for siden:

Ja takk, begge deler.
Det blir ofte mer enn nok kaffe på jobb. Hjemme synes jeg det er godt med en kopp te, helst grønn te eller den som heter blue fruit.
No sugar, no milk. :cool:


#9

Alexa sa for siden:

Liker hverken kaffe eller te. Eller kakao. Rett og slett ingen varme drikker. :sær:


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker både svart og grønn te godt, og kan også godt drikke andre typer, men jeg drikker såpass mye kaffe (og er såpass avhengig) at det sjelden blir til at jeg drikker te. Kaffen drikker jeg helst med litt varm melk i, eller som iskaffe med melk og isbiter. Vil definitivt ikke ha sukker hverken i teen eller kaffen.

På hverdager drikker jeg et par kopper kaffe til lunsjen, og så deler mannen og jeg en literskanne (presskanne) om kvelden. På kafé drikker jeg gjerne en dobbel cortado eller to, og i helgene blir det vanligvis kaffe både til frokost, lunsj og etter middag.


#11

Lykken sa for siden:

Jeg er kaffeavhengig, uten å føle meg mer våken…:mad:
Jeg liker nytraktet sterk, vanlig kaffe og må ha en dobbel cappucino helst hver dag. I det siste har jeg kjøpt Cortedo (ehm, tatt meg et par glass hvitvin) og likte det. Hvis jeg en sjelden gang drikker te er det absolutt helst NYPETE.


#12

Marian sa for siden:

Ingen av delene.


#13

Strå sa for siden:

Nam, det er så godt med god kaffe og det er så godt med god te. Drikker helst kaffe med varm melk først om morgenen før dagen går over i svartkaffens tegn. Til deilig familieforkost/lunsj er det godt med ordentlig te av engelsk-frokost-typen. Frokostteen drikkes bar eller med melk, avhengig av om jeg er morgengretten ennå eller ikke. Og te med duften av nellik og kardemomme til kvelds, da med både sukker og melk. Skal lage meg en deilig dessertte nå, mmm. :nam:


#14

Angelique sa for siden:

Begge deler, vanlig svart kaffe og de fleste tetyper
Espresso,Kaffe Latte og slike typer uten sukker er også deilig


#15

Kaprifol sa for siden:

Kaffe: Jatakk. Drikker daglig, foretrekker svart kaffe, nå går det i Zoega-kaffe som er god og sterk.

Te: Jatakk, men ikke så altfor ofte. Når jeg jobber og det er såpass kjølig at man bruker bukser og sokker ute liker jeg å ta en kopp te på ettermiddagen. Da blir det gjerne en Earl grey eller en fruktte. Absolutt ikke Lipton yellow label, det må være den vondeste teen som finnes!


#16

Olympia sa for siden:

Drikker en kopp kaffe med melk og sukker daglig, Latte når jeg er ute. Drikker gjerne noen kopper te (Earl Grey med melk og sukker) i uken, og ca. 1 liter urtete (Peppermynte og Lindeblomst) om dagen som tørstedrikk.


#17

My sa for siden:

Til vanlig drikker jeg både kaffe og te. Svart kaffe og svart te. Når det gjelder kaffe er jeg ganske altetende og lite kresen (men svart altså, ikke de fancy kaffedrikkene fra menyen), men det beste er likevel kokekaffe tilberedt på et bål på fjellet. Når det gjelder te drikker jeg helst bare ren, svart te uten smakstilsetninger, og aller helst Ceylon BOP. Irriterer meg at det er så få kaféer som har nøytral, svart te uten tilsatt smak. Når jeg spør tilbyr de meg Earl Grey ... :rolleyes: Urtete liker jeg ikke, og jeg kan styre min begeistring for grønn te. Fruktte går jo ned, men det er liksom ikke te synes jeg. Noen av dem blir mer som en toddy. Det er greit nok av og til det, når det er hva jeg har lyst på, men når det er te jeg har lyst på så vil jeg ha te. Ikke varm saft ... :sær:

Aldri melk eller sukker i noen av delene.

Men akkurat nå når jeg er gravid drikker jeg ikke så mye av noen av delene. Kaffen smaker ikke like godt, og jeg får så helsikes halsbrann av te.


#18

Kula sa for siden:

Drikker flere baljer med grønn te med sitron hver dag. Kaffe er blandevann til Irish Cofee.


#19

Sitron sa for siden:

Jeg drikker te muligens fem ganger i året. Earl grey e.l. med melk og sukker. Kaffe er motbydelig.


#20

Turte sa for siden:

Jeg kan finne på å drikke kaffe til svigermors kaffebrød e.l, ellers går det i te.

For tida holder jeg meg til Russian Earl Grey og Lady Grey.


#21

Stompa sa for siden:

Drikker begge deler, men er ikke sånn at jeg må ha hver dag. Tar en kopp når jeg får lyst på eller hvis jeg blir tilbudt. Foretrekker melk i kaffen, men kan godt drikke den svart. Samme med te, egentlig.


#22

Veronal sa for siden:

Coffee, tea or me? Jeg velger kun sistnevnte.

Kaffe og te lukter godt, men smaker hhv. vondt og ingenting. Hvordan disse drikkene har klart å overleve står for meg som et stort mysterium.

Lurer på hvor mange som tvinger disse drikkene i seg utelukkende for å bli sosialt akseptert? :glis:


#23

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker både kaffe og te og drikker begge deler daglig. Kaffe har jeg tvunget meg til å like fordi jeg blir så deilig opplagt av det.


#24

Skilpadda sa for siden:

Jeg lærte meg å drikke kaffe for nesten tyve år siden, en gang jeg hadde sommerjobb der jeg stadig ble tilbudt kaffe (tynn, lunken fra termokanne :skremt:), og jeg tvang det i meg fordi jeg ikke hadde lyst til å virke barnsligere enn jeg var ved å takke nei. :humre: Men så snart jeg forstod at ordentlig kaffe var noe helt annet, så likte jeg det, og har likt det veldig godt siden.


#25

pippimamma sa for siden:

Jeg drikker svart kaffe daglig. Elsker kaffe! :kaffepc:

Drikker gjerne andre varianter av kaffe også, men ikke daglig. Te er godt, men det blir sjelden til at jeg lager det til kun meg selv.


#26

Tallulah sa for siden:

Jeg drikker te. For det meste rooibos, men også litt forskjellige fruktteer og svarte teer. Jeg har en helt fantastisk svart te fra Århus som heter flødete. Høres litt ekkelt ut, men den smaker litt karamell og er aldeles nydelig.

Hvis jeg skal drikke kaffe må det være koffeinfritt og med soyamelk.


#27

Bluen sa for siden:

Jeg liker ikke kaffe, men drikker te noen ganger i uka - og alltid til helgefrokoster. Som regel går det i Earl Grey med sukker, men det hender også jeg velger grønne varianter eller svart sitronte.


#28

mammamia sa for siden:

Jeg drikke kaffe hver dag, og te hver dag til lunsj. Drikker stort sett vanlig svart kaffe, men fornekter ikke en espresso hvis jeg har valget. Liker ikke kaffe med melk eller sukker. HAr drukket kaffe daglig i over 10 år, bortsett fra starten på graviditetene da har det ikke smakt meg. Elsker og komme inn om morgenen etter en hektisk start på dagen og kjenne lukten av nytrekt kaffe og ramle ned på kontorstolen min og starte dagen "på nytt"


#29

Føniks sa for siden:

Jeg drikker kaffe og te. Før drakk jeg uhorvlige mengder med vond kaffe på jobb, men etter vi fikk Nespressomaskin hjemme har jeg sluttet å drikke kaffe på jobb.

Så jeg drikker to koppre kaffe før til frokost og en kopp med koffeinfri kaffe etter middag. Te drikker jeg en gang i blandt. Gjerne en chai-latte.


#30

Claire sa for siden:

Masse kaffe. Av og til te.


#31

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg signerer deg fullt og helt på første punkt! :D

Jeg drikker sterk, svart kaffe med helmelkskvett når jeg er hjemme.
På kafé velger jeg cappuccino eller kaffe latte.
Jeg liker ikke kaffe med sjokoladesmak (kaffe mokka?), selv om jeg er en real sjokomons.


#32

LilleLeo sa for siden:

Jeg drikker te og har visst plutselig blitt en kaffedrikker også.


#33

Olvina sa for siden:

Kaffi og te luktar utruleg godt, men fysj og pføy kor det smakar!! Så eg drikk ingen av delane, nei. Gje meg heller eit stort krus med kakao!


#34

Fruktflua sa for siden:

Ja takk, begge deler.

Trakter meg alltid ei halv kanne kaffe på morgenen, og utover dagen drikker jeg grønn te. Med jevne mellomrom skiftes den grønne teen ut med andre varianter. Earl Grey og Lipton Yellow Label blir for kjedelig. For øyeblikket har jeg dilla på Chai-te. Det er nydelig.


#35

konemor sa for siden:

Drikker en kopp te i ny og ne.
Skal jeg drikke kaffe er jeg mest glad i å kjøpe dette på kaffebar. Kaffe fra en trakter som aldri blir rengjort og som har stått i en evighet er ekkelt.


#36

konemor sa for siden:

Er jeg veldig :blånn: om jeg spørr hva rooibos er?


#37

LilleLeo sa for siden:

Te'en jeg drikker nå for tiden er Tyrkisk eplete. Det er sinnsykt godt!


#38

Fruktflua sa for siden:

Rooibos er en rød, afrikansk te som inneholder masser av mineraler. Den styrker immunforsvaret og inneholder antioksidanter. Den er veldig god. Sønnen min elsker rooibos-te.

www.rolv.no/urtemedisin/artikler/aspa_lin/art1.htm


#39

Gaia sa for siden:

:kaffekjerring: men også veldig glad i en god kopp te. Te (i alle varianter) har jeg drukket siden jeg var liten jente, og fikk 50/50 te og varm melk med masse sukker hos mormor når de drakk kaffe, såkalt barnekaffe. Kaffe begynte jeg å drikke som student, for å holde meg våken til 14-timers eksamenslesingsøkter. Kaffe drikker jeg for øvrig alltid med varm melk og masse sukker. :beduin:


#40

Mandino sa for siden:

Skal jeg drikke kaffe må det være av type latte eller au lait, og selv om vi har expressomaskin er det uhyre sjelden jeg gidder, så da blir det bare på kafe.

Drikker te med jevne mellomrom, og da går det mye i afrikansk rooibus.


#41

cora sa for siden:

Kaffe til frokost og lunsj er livsviktig. Klarer meg ikke uten.


#42

Filifjonka sa for siden:

Jeg drikker ikke svart kaffe, det må være latte eller cappuccino eller annet som inneholder store deler melk.
Te er best i de klassiske variantene, og helst med en sitronskive. Fruktte kan være godt i sjeldne tilfeller, f.eks. mangote i løs vekt. Det må være smak og ikke bare parfyme. Grønn te har jeg liksom aldri fått helt sansen for.


#43

Mams sa for siden:

Signerer denne jeg.


#44

Bokormen sa for siden:

Vi drikker mye te hjemme, som regel sort te med melk og suketter. Jeg er glad i kaffedrikker med melk, og bruker altfor mye penger på dette. :rødme:

Vanlig kaffe er helt greit det også, drikker det om vi får det servert. Men jeg synes det er best med en skvett melk i, eller noe søtt til. :)


#45

Fruktflua sa for siden:

Tvinger i seg for å bli sosialt akseptert? Merkelig utsagn, men her kommer min forklaring på inntak av te og kaffe;

Jeg begynte å drikke kaffe fordi det fikk meg til å våkne om morgenen i en periode hvor jeg begynte kl 0600 på jobb. Te har jeg drukket så lenge jeg kan huske, regelrett fordi det smaker godt.

Det kunne ikke ha falt meg inn å drikke noe jeg ikke likte bare for å bli "sosialt akseptert".


#46

emm sa for siden:

Liker kaffe veldig godt. Av te vil jeg helst ha trukket på skikkelige teblader:)


#47

Kahlan sa for siden:

Kaffe, ja takk :ja:


#48

Candy Darling sa for siden:

Jeg har aldri blitt så voksen at jeg drikker vanlig traktekaffe. :urk: Etter at kaffebarene poppet opp har jeg lært meg å like cappuccino og cortado (med obskøne mengder sukker :flau: ). Nå er det såpass at jeg har lyst på det og går til en kafé for å få det - men sjelden mer enn 2-3 kopper i uken.

Jeg er superkresen, og drikker heller ikke sånne såkalt gode fra automat. Det må være ekte vare, ellers kan det bare være. :overlegen: Jeg gidder ikke å drikke kaffe på Broker lenger, f.eks. :filer:

Nå som jeg ammer, drikker jeg helst Rooibos-te, gjerne med eple/kanel. Det er faktisk ordentlig godt, og jeg drikker helt uten søtning. :kry:


#49

Left sa for siden:

Rooibos notere


#50

Nenne sa for siden:

Jeg drikker kaffe i bøtter og spann, helst Kjeldsbergkaffe. Te er noe skvip.


#51

lille my sa for siden:

Te de fleste sorter.


#52

Mei sa for siden:

Drikker ikke kaffe, men tar en kopp te et par ganger i året (når jeg er på besøk og føler det uhøflig å bare be om vann).


#53

Veronal sa for siden:

Er det virkelig ansett for å være uhøflig å avslå kaffe/te? :blond: og :uhøflig:


#54

Sildre sa for siden:

Ja, blant enkelte er det visstnok det.
Det er sannsynligvis de samme menneskene som anser det å gi barna vann i stedet for brus og saft for barnemishandling.


#55

Candy Darling sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke. Da er jeg også uhøflig. Jeg synes jeg er mer til bry ved å be om te hvis alle andre skal ha kaffe, SÅ godt synes jeg ikke det er.


#56

Veronal sa for siden:

:skratte:


#57

Mei sa for siden:

Jeg bodde i Sør Afrika et halvt år, og fikk etter fire måneder vite at det ble sett på som svært uhøflig å si nei til te. Noe jeg da hadde gjort minst tre ganger om dagen. Jeg tror det sitter i, og jeg vet der finnes de som synes det er uhøflig i Norge også.


#58

tutta sa for siden:

Sier som Ole Brumm : "jatakk,begge deler."

Er veldig glad i te.Både grønn-,sort og urtete.
Drikker alle varianter kaffe.
Har nettopp gått til anskaffelse av en hvit nespresso le cube maskin som jeg har blitt helt avhengig av. :nam:


#59

turi sa for siden:

For å være litt utenfor tråden så sier jeg :neitakk ingen av delene.."


#60

MiaPia sa for siden:

Jeg elsker peppermynte te, det ironiske er at mamma sier at hun hadde dilla på det da hun gikk med meg.

Men drikker både kaffe og te, er ikke til å stikke under en stol at det blir mengder med kaffe på jobb.


#61

Kate sa for siden:

Te er jo helt motbydelig.
Kaffe er greit, men ikke det beste jeg vet.


#62

Nenne sa for siden:

Jeg tror jeg skjønner hvorfor du alltid dingler oppe så seint. :humre:

#63

Claire sa for siden:

:knegg:


#64

mehmet sa for siden:

Jeg drikker tre-fire kopper kaffe (med masse melk) hver dag og tar gjerne en kopp grønn te om kvelden. Unntatt når jeg er gravid, da klarer jeg ikke lukten av kaffe eller tanken på annen te enn Earl Grey.


#65

Skilpadda sa for siden:

Jo jo. :humre: Det er vel noe i det, men jeg har ikke noe problem med å få sove rett etter å ha drukket tre-fire kaffekopper, hvis jeg bare får somlet meg til å legge meg. (Og hvis jeg ikke drikker kaffe om kvelden, våkner jeg med hodepine morgenen etter.)


#66

Azi sa for siden:

Jeg drikker all slags smaker av fair trade økologisk te daglig.
Og tvinger litt kaffe i meg av og til hvis jeg må.


#67

Tangina sa for siden:

Liker ikke te - bortsett fra ordentlig chai servert i uglaserte leirkopper på en jernbanestasjon i India. :snobbete:

Men kaffe er jeg helt avhengig av. Uten kaffe om morgenen er jeg utilsnakkelig, og hodepinen kommer så sikkert som...hva det nå enn er som er sikkert ammetåke. Drikker all slags kaffe bare den er svart, passe sterk eller mer og uten sukker. På kaffebar foretrekker jeg en god Americano, men tar gjerne en dobbel espresso hvis jeg har det travelt.


#68

My sa for siden:

Om ikke uhøflig, så får det mange til å føle seg utilpass, fordi de da plutselig ikke aner hva de skal by gjesten, og føler at det er for "simpelt" å gi gjester vann (selv om det er det de ber om).

På Sri Lanka har jeg lært meg til å takke ja til te uansett, fordi folk kan bli såret hvis jeg takker nei. Og selv om jeg ber om å få uten melk og sukker, fordi jeg ikke liker den med, så synes de det er flaut å komme med den sorte, melkefrie teen. Fordi det er ikke noe man byr gjester. Man byr gjester på det beste huset har å by på, må vite. :nemlig: Og tenk om naboen kom forbi og så at man hadde besøk av gjester fra utlandet, og ikke spandert på dem annet enn en kopp te uten melk, eller et enkelt glass vann :sjokk:


#69

nolo sa for siden:

Jeg drikker te nesten daglig, men kaffe bare når jeg får kake til. Eller, kafékaffe kan jeg drikke uten tilbehør.


#70

Che sa for siden:

Jeg drikker alt!
Hjemme har jeg kaffekvern og presskanne, samt bialettikanne til espresso. På jobb drikker jeg dårlig trakterkaffe som alle andre.

Nå når jeg er gravid har jeg forøvrig mistet litt smaken på kaffe. Merkelig.

Te er jeg også glad i.


#71

Mei sa for siden:

Nettopp. Men i ZA mer uhøflig fordi jeg var klassifisert som hvit og de var farget/svart. Når jeg takket nei tolket de det som at jeg ikke syntes de var "fine" eller "rene" nok. Og jeg som ikke ville være til bry og ikke klarte tanken på varm drikke i 35 grader. Nuh vel, jeg klarte da å drikke 4-5 kopper te om dagen de neste månedene. Mens jeg engstet meg over hva annet jeg gjorde som var uhøflig.


#72

Benzo sa for siden:

Drikker minimum en dobbel latte hver dag. Etter at vi kjøpte Nespressomaskin klarer jeg nesten ikke vanlig traktekaffe lenger. Te drikker jeg av og til, helst til mat.


#73

Manga sa for siden:

Kaffe drikker jeg som regel bare om vi er på besøk hos noen eller om vi har besøk. Te drikker jeg en sjelden gang til kveldsmaten.


#74

MissS sa for siden:

Det gjør jeg også. Liker også te, helst Earl Grey med melk i :)


#75

Slettet bruker sa for siden:

Kaffe. Minst en liter om dagen. Får jeg ikke kaffe, får jeg hodepine i stedet. avhengig


#76

Sokk sa for siden:

Kaffe til (helge)frokoster og etter middag. Og til kake på café. :)

Nå for tiden drikker jeg også en kopp fenikkel-te før jeg legger meg. Jeg tror nemlig Bittelille blir litt bedre i magen av det (ammer). I hvert fall synes jeg det er blitt skikkelig godt! :jupp: I begynnelsen smakte det ikke noe særlig...

Og selvsagt te i syklubb. :filer:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.