Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Masai-sko - noen med erfaring?

#1

TBM sa for siden:

Hei!

Har lurt lenge på å kjøpe meg Masai-sko: www.swissmasai.no/Default.aspx

Siden de koster ganske mye, blir det ikke aktuelt å kjøpe mange par akkurat, så jeg er litt usikker på om jeg skal kjøpe et par innesko (til jobben) eller et par utesko til å gå tur med.

Noen som har litt erfaring med skoene og kan fortelle litt om hvor de er best å bruke?


#2

Irma sa for siden:

Jeg har sandalene, og er storfornøyd! Jeg sliter med rygg, nakke og bekken og klarer å yte MYE mer med disse skoene. Dessuten retter jeg naturlig opp en ganske krum rygg, i tillegg til å hele tiden trimme legger, lår og balanse. Jeg bruker de både til jobb, til trening/gåturer og til hverdags ellers. Har funnet ut at jeg må kjøpe meg to par til, siden sandalene ikke egner seg utendørs vinterstid. Et par joggesko og et par vanlige "hverdagsutesko".

Svaret hjalp ikke så mye sier du? :knegg: Hvis jeg måtte velge et par, tror jeg at jeg hadde gått for et par som er litt utesko/joggeskoaktig. Dersom du går veldig mye på jobben ville jeg kanskje satset på et par innesko først. Husk på at de må brukes forsiktig, max 20 min av gangen i starten.


#3

Canisa sa for siden:

Jeg sliter med kronisk bekkenleddssyndrom/bekkenløsning, og er veldig glade i mine Masai-sko. Har joggesko som jeg bruker til hverdags samt når jeg trener (hos fysioterapeut) på tredemølle.

For meg er de supre å gå med, men jeg blir veldig sliten av å stå stille i dem siden det er balansetrening!

Jeg anbefaler dem på det varmeste!!


#4

gullet sa for siden:

Jeg ble fortalt at det var vanskeligere å venne seg til joggeskoene enn sandalene. Hvorfor fikk jeg ikke med meg.


#5

Marian sa for siden:

Det er vanskeligere å jogge med skoene enn å gå, det er nok det de mener.


#6

Marian sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt sånne, men har ikke fått prøvd de ordentlig ennå.

Jeg har valgt et par joggesko, for jeg skal bruke de til å gå tur med hunden.


#7

Balanse sa for siden:

Jeg kjøpte hvite skinnjoggesko for noen uker siden, og er superfornøyd. Det samme er bekkenet.

Men kan ikke se for meg å jogge i masaisko, altså? Har noen forsøkt?

Skoene er veldig varme, og jeg som går og står litt på jobb ville hatt bedre nytte av sandalene.

Hva som passer deg best kommer nok som Irma hinter om an på ditt dagligliv. Går du mest ute er uteskoene anvendelige, men for mye gåing inne er antakelig sandalene å foretrekke( med mindre du jobber på fryselager e.l. ).


#8

Irma sa for siden:

Jeg jogger riktignok ikke pga rygg/bekken, men jeg har forsøkt korte strekninger. Det fungerer veldig bra. Joggeskoene skal man kunne jogge med, men det sies at man skal være veldig godt tilvent skoene først.


#9

Señora sa for siden:

Jeg har sandalene, og bruker de som oftest i jobbsammenheng, men også når jeg reiser på ferie. Jeg har ikke lenger slitne ferieføtter pga. trasking, og har mye bedre holdning og rygg/bekken.

Jeg lurte faktisk på om jeg skulle investere i et par lukkede sko jeg også, siden sandaler kan bli litt kaldt om vinteren. Til innebruk på jobb fungerer de flott om vinteren.


#10

Hønni sa for siden:

Jeg har både joggesko og sandaler - og bruker ikke annet.
Med prolaps i ryggen, dårlig kne og bekkenvondt er de gull!

Nå sparer jeg til vinterstøvlene.


#11

Candy Darling sa for siden:

Æsj. Jeg må prøve, skjønner jeg. Men hva skal jeg lizzom gjøre med alle de lekre høyhælte støvlettene mine? :leppe:


#12

Maggie74 sa for siden:

Jeg har kjøpt meg slike sko, og hubbien min også. Vi sliter begge med vondt i bena m.m. Smertene er bortimot bortevekk!! De er verd hver krone her i huset i alle fall!!


#13

Karamell sa for siden:

Jeg kjøpte (fikk) i fjor, men har ikke brukt i de i år :rødme: Svart joggeskomodell.


#14

Camomilla sa for siden:

Jeg kjøpte mine i fjor da jeg begynte i jobb etter permisjon.
Sliter med rygg og hofter og går hele dagen.
Det var litt uvant til å begynne med, men siden de ikke skal brukes hele dager i begynnelsen så gikk det fint. Er kjempefornøyde med de, sliter ikke sånn nå som før. Er ikke fullt så flink til å bruke de så mye nå som i begynnelsen så jeg merker at jeg må ha ny tilvenning. Er det stille på jobb og jeg blir stående mye stille så merker jeg det i legger og lår.
Summasumarum: Jeg er veldig fornøyd og syns skoene er knallgode. Verdt hver krone.


#15

Canisa sa for siden:

De skal stå til pynt i hylla/skyvedørsgarderoben ...:nemlig:


#16

Ru sa for siden:

Send dem til meg, så skal jeg passe på dem jeg. :nemlig:

Både min mor og min far har sandalene og snakker varmt om dem. Mamma ble kvitt alle problemene hun hadde med leggene etter at hun fikk sandalene, og har også blitt bedre i ryggen.


#17

Stillongs sa for siden:

Jeg har sandalene, og bruker dem inne på jobb, og ute nå om sommeren. Gode å gå i, ikke fullt så gode å stå i.


#18

Maggie74 sa for siden:

Litt av poenget med dem er at man ikke skal så stille i dem. Man skal svaie litt frem og tilbake når man står stille. Dette fordi alle muskler er skapt til å brukes, og når man står stille på flate sko blir musklene egentlig litt sure fordi de ikke blir brukt, og da kan de finne på å streike. Står man å svaier litt frem og tilbake på dem, så bruker man muskler helt fra tuppen av tåen til toppen av hodet, og alle musklene blir kjempeglade og jobber med kroppen fremfor mot kroppen. :) Er som å ha en gjeng med fagforeningsfolk i kroppen! :fnise:


#19

konemor sa for siden:

Noen som vet om disse kan være bra for de med plattfot?


#20

DM sa for siden:

Jeg har tenkt å kjøpe, og har kommet frem til at jeg vil kjøpe inneskoene i første omgang, de vil bli mest brukt. Så jeg tror du vil ha mer utbytte av innesko til å begynne med. (Man skal da øve seg litt også, jeg sto å klamret meg fast til mannen og nektet å bevege meg første gangen på flatt butikk-gulv. Kan levende forestille meg hvordan det vil være på bulkete og steinete underlag ...)


#21

Estrella sa for siden:

Ser ut som dette her er sko som mannen kan ha god nytte av med den vonde ryggen sin.


#22

Candy Darling sa for siden:

Nå har jeg vært og prøvd dem. Det er nok noe for ryggen og bekkenet mitt. Men fysj, så dyre de er. :sjokk:

Finnes de rimeligere på nettet et sted?


#23

raskall sa for siden:

De er veldig bra for oss med plattfot. Jeg har alltid slitt med en fryktelig smerte i føttene når jeg har stått/gått. Smertene har kommet etter bare kort tid. Selv da jeg var slank var disse smertene der.

Nå har jeg hatt MBT-sko i noen måneder og smertene i føttene er helt borte. Belastnings-smertene i knærne er også borte. De bestod faktisk den store Dyrepark-testen nå i sommer. Tidligere har all glede med et besøk i Dyreparken vært borte etter 1 time på grunn av vondt, men i sommer hadde vi et 6-timers besøk der uten antydning til smerter. Jeg ble selvsagt sliten i musklene, men smertene "i skjelettet" var helt fraværende.

Løp og kjøp. Jeg har allerede tatt med MBT-vinterstøvler i høst-budsjettet.


#24

Señora sa for siden:

Ikke som jeg fant iallefall.


#25

Irma sa for siden:

Slik jeg har forstått det er det knakende god trening å stå i dem også. Ja - krevende - men det er fordi man bruker muskulaturen for å holde seg i ro. Det blir litt likt balansebrettene.

Jeg sjekket litt rundt på nettet for en stund siden, men prisene er dessverre ganske like når man inkluderer porto og mva. Det lønner seg ikke. Ligger en del ute på ebay, mulig det er kroner å spare der. Litt viktig å prøve dem ut først, jeg har prøvd litt forskjellige par. Noen er vonde på føttene, andre knallgode. Selv om jeg prøver samme størrelse.

Kjøpte mine hos bandasjist. De hadde veldig god greie på skoene, også med henblikk på skavanker man måtte ha.


#26

Maggie74 sa for siden:

Jeg har ikke hørt noe om dette, men hele prinsippet blir som å gå på hardpakket, våt sand. Hvis man har problemer med å gå på det, vil man også ha problemer med å gå med mbtsko.


#27

Propella sa for siden:

Jeg er veldig glad i mine sandaler. Sambis har slitet ut flere sko :nikker: Han bruker ikke andre sko etter at han prøvde MTB-skoene for et par år siden. Han har Bechtrev og flere prolapser i ryggen. Han får mye mer vondt i ryggen når han bruker andre sko.


#28

Maverick sa for siden:

Oi. De så smarte ut! :jupp:

Hvor mye ligger de på sånn ca.? Innesko eller joggesko?


#29

DM sa for siden:

Ca 2000.


#30

Fruktflua sa for siden:

Jeg synes ikke skoene er det minste pene/tøffe, men siden jeg sliter med ryggproblemer, så burde jeg kanskje gi beng i skoenes utseende...:sparke:


#31

Bergensis sa for siden:

Eg har jo nokon for salg i strl. 37:)


#32

DM sa for siden:

:jupp: Du blir vant med dem. Det er akkurat som med mote; tygt først, og så greiere og greiere (og så går jeg ut i fra at det blir kult til slutt, men der er ikke jeg kommet enda. :fnis: ).

#33

Irma sa for siden:

På Anton Sport koster de fleste parene 1800,-. Tror jeg betalte litt over 1800,- for mine.


#34

Maggie74 sa for siden:

Jeg har sjekket pris både i Norge, Sverige og USA. Prisene er rimelig like egentlig. Om noe så er de en hundrelapp eller to billigere i Norge.

Men seriøst.. hvis man setter seg ned og teller over hvor mye man bruker på sko som man har stående. Er 2000 kr virkelig dyrt? Hadde jeg skulle fått fysiobehandling for de vondtene jeg hadde før jeg begynte å bruke de, så ville det fort blitt over 2000 kr, og jeg håper da virkelig at skoene varer lenger enn 2000 kr verd i fysio. Man må se på det som en investering i bedre helse, på samme måte som f.eks. treningssenter, sunnere mat m.m. Det er ikke 'bare' et par med sko.


#35

Candy Darling sa for siden:

Tja. Kanskje du har rett. Men jeg kan ikke se for meg at jeg kommer til å bruke dem bestandig, selv om de er gode. Jeg er altfor forfengelig til det. :flau:

Jeg ser for meg å bruke dem på trilletur og andre vandringer utenfor allfarvei, og da er 2000,- ganske stivt.

... eh, plutselig teller jeg over antall sko i den prisklassen i skapet som jeg ikke kan gå med p.t. :flau: igjen


#36

Stillongs sa for siden:

Jeg står ofte og assisterer på jobb, og er nødt til å stå i ro. Nytter lite å stå og svaie når man skal holde en nål som er inni en pasient. ;)

#37

Maggie74 sa for siden:

Det er en teknikk å svaie i bena men ikke i overkroppen, men det går ann. Knærne er ganske godt bøyelige! ;)


#38

Trulte sa for siden:

Jeg har de hvite og ¨grå joggisene. Ingen tilvenning trengtes. Gode sko. Bruker dem kun om jeg har lange vide bukser da, for de er jo ikke akkurat nette.
Har ingen problemer med å stå "stille" og balansere med dem. Men skulle jeg operere med nåler og pasienter tror jeg at jeg hadde valgt andre for sikkerhets skyld.

Sandalene kommer jeg nok aldri til å kjøpe. De hadde jeg ikke kunnet bruke offentlig. De ser verre ut enn sportec.
Bare hvis jeg jobbet innen helsevesenet. Da er de greie.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.