Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stell av hortensia

#1

Cumulus sa for siden:

Hva gjør man når noen av blomstene visner på en "kule?" klipper vekk hele kulen eller kniper av de små blomstene som er visne?


#2

frukt sa for siden:

Mener å ha lest at man skal bare la de være. Det er forøvrig hva jeg gjør. Mine får fint lite stell. :knegg:

Er den inne eller ute forresten?


#3

Cumulus sa for siden:

De er ute



#5

Polyanna sa for siden:

Kan jeg kuppe tråden og spørre hva pokker man gjør med beskjæring? Jeg har plantet noen ut i bed, og de lever, men det blir ikke blomster på dem.

Første året hadde jeg skåret dem ned, og ble fortalt at de blomstrer på fjorårsskudd, så da skar jeg dem ikke ned denne vinteren. Men nå står det bare masse tørre, tilsynelatende døde, pinner og stikker ut, og så kommer det nye, friske skudd helt fra bunnen. Betyr det at jeg får enda en sommer med bare grønt og ingen blomster på dem?

Og skal jeg skjære bort de tørre pinnene?


#6

GinaK sa for siden:

De blomstrer på fjordårets skudd så du gjør helt riktig. Ikke klipp vekk de gamle kvistene før du er sikker på at det ikke kommer flere nye skudd.
Det er litt opp og ned om/når den blomstrer på nytt. Jeg prøver først med egne i år. Plantet ned vissne Hortensia i fjor høst og alle 3 har overlevd. Billige blomster fra Rema.
Spent på om det kommer blomster på de. Det er iallefall endel grønt på de foreløpig

Kjøpte en Hortensia til svigermor for sikkert 10 år siden. Denblomstret første gang i fjor,da lot hun den være helt i fred. Da kom blomstene. spent på den i år.


#7

Polyanna sa for siden:

Ah, så det kan ta litt tid. Men det som er åpenbart dødt, det klipper jeg bort, da.


#8

meisje sa for siden:

Når de er blitt klippet ned blomstrer de først sent i sesongen. Men jeg ville ha gjødslet de ekstra og ikke glem at sur jord og sur gjødsel er det som virker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.