Etter 5 mnd harcore lavkarbo med mye kjøtt lengter jeg tilbake til mitt halvveis veggisliv og har fått beskjed av ernæringsfysio at tofu er ok proteinkilde nå. Jeg skal fortsatt ta det litt pent med kikerter og de stivelsesholdige belgfruktene.
Så altså tofu :
Hva kjøper jeg ? Hvor ? Hvordan kan det brukes og varieres ?
Facon! :nam: Kutt tofu i biter (jeg kjøper store pakker på internasjonale matbutikker, firm tofu), stek i olje, ha over litt ketchup, paprikakrydder (evt smoked paprika), liquid smoke, næringsgjær, salt, pepper, løkpulver og hvitløkspulver. Steke til alt er godt stekt. Server som stekte baconterninger. Kjempegodt til supper og pasta.
Jeg har kjøpt liquid smoke på meny, og næringsgjær på helsekosten. Bjäst, eller noe sånn. Gul pose i hvertfall. Koster litt her, men om du finner ut at det er noe du kommer til å bruke litt av, så selges det billigere på nett. (Jeg bruker det også på grønnkålchips og ristede kikerter. Gir en veldig god smak. Veganere bruker det ofte i ostesaus, fordi det har en litt ostete smak.