Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dåpsgave fra fadder

#1

Ru sa for siden:

Jeg skal være fadder for min niese. Jeg har to fadderunger fra før, dvs hun ene var akkurat russ så der er jobben gjort, og jeg husker ikke hva jeg har gitt tidligere. Russen var jeg fadder for da jeg var 18, og det andre fadderbarnet deler jeg med mannen.
:gruble:

Jeg har fått det ærefulle oppdrag å ta av luen, så her må det jo gjøres skikkelig. :skratte:

(Jeg googlet overskriften og fikk ingen FP-treff på første siden ... Det går jo ikke?!)


#2

Lyppa sa for siden:

Jeg har gitt turkniv med inngravert navn, Rørospledd, samlekassett med tre bøker av Astrid Lindgren, Bergans barnehagesekk, sangbok med bokmerke fra sølvsmed, sølvskje med inngravert navn.


#3

Myria sa for siden:

Vi har med hell gitt håndmalte barnestoler med navn, fødselsdato/dåpsdato o.l. og med hilsen fra oss på undersiden.


#4

sindrome sa for siden:

Navnesmykke, men ikke fra navnesmykke.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg drar opp igjen denne for tips. Jeg er fadder og grandtante til den vesle jenta. Jeg har vært fadder flere ganger og har kjøpt blant annet kunst og barnehagesekk, men foreldrene har begrenset plass og økonomien min er anstrengt.

Gode tips?


#6

Teofelia sa for siden:

Kan du antyde et budsjett?


#7

Blondie sa for siden:

Maks 500 kr.


#8

mkj sa for siden:

Barnehagesekk bør vel kunne funke. Og kanskje kan du strikke/hekke og Tove et sitteunderlag i ull?


#9

Blondie sa for siden:

Det er en god idé, minus at jeg må få norn til å strikke for meg. :knegg: Jeg er håndarbeids-analfabet. Kanskje jeg skal sette 11-åringen i sving.


#10

Teofelia sa for siden:

Jeg ville nok gått for en bok, tror jeg. Enten Snorre, Asbjørnsen og Moe eller H. C. Andersen, eller en barnebok i praktbokformat, eksempelvis:

www.bokkilden.no/billedboeker-med-tekst/thorbjoern-egners-samlede-fortellinger-thorbjoern-egner/produkt.do?produktId=12282670

www.bokkilden.no/barn-og-ungdom-sangboeker/den-store-sangboka-lisa-aisato/produkt.do?produktId=14605813

www.bokkilden.no/skjoennlitteratur-for-barn-og-ungdom-tradisjonelle-historier/verdens-beste-eventyr-peter-christen-asbjoernsen/produkt.do?produktId=8322951

www.bokkilden.no/skjoennlitteratur-for-barn-og-ungdom-og-sanne-historier/den-store-mummiboka-tove-jansson/produkt.do?produktId=9367097


#11

Niobe sa for siden:

Barneservise/bestikk? Våre barn fikk til sin dåp, og de ble mye brukt.


#12

frukt sa for siden:

Ja, god ide. Mine bruker barneservisene sine fremdeles.


#13

Ru sa for siden:

Jeg kjøpte for øvrig emaljesmykke (hjerte) med Fader Vår gravert på baksiden.


#14

My sa for siden:

Barnesølje/halsnål til bunad?


#15

IOA sa for siden:

Porsgrunn porselen har fine barneserviser med Mariusmønster. Selges litt rimeligere på fabrikkutsalget.


#16

Input sa for siden:

Sønnen min fikk en liten sølje da han ble født.

Jeg synes barnehagesekk er en veldig god idé. Men det er nok også lurt å tenke litt på hvem som er mottakere, f.eks. synes jeg sånne små stoler med barnets navn malt på er en upraktisk gave (vi bor trangt, og det er bare noen år ungen får brukt den og da må den oppbevares).


#17

Lyppa sa for siden:

Barnehagesekk har jeg gitt flere ganger, og den fra Bergans kan man ofte finne på tilbud hos xxl. Noen ganger helt ned i 249,-


#18

millact sa for siden:

Mine to har brukt barneservise og bestikk mye. Det er ikke lenge siden det ble lagt bort og yngste er nå 10.


#19

Charlie sa for siden:

Det er mange fine moderne barnediktbøker.

Anbefaler for eksempel

Mustafas kiosk av Jakob Martin Strid og Dikt det har rablet for av Christian Løchstøer. De koster vel typ 2-300 kr (ser den siste er rimeligst direkte fra Arveschoug akkurat nå).

Det er hvertfall bøker som ikke så mange tenker på å gi. Begge bøkene har vi brukt også når vi trengte dikt til opplesning, også i voksensammenheng, så det har vi hatt mye glede av. En liten turkniv for barn fra for eksempel norske Brusletto koster 75 kr hos XXL. Vet ikke hva de tar for gravering, men det er sikkert fint å ha, mange har like kniver.

Ville da tro du både kan få turkniv og en bok innenfor budsjett. Tenker det er praktiske gaver man kan bruke og som tar liten plass.


#20

Blondie sa for siden:

Så mange herlige forslag! :hjerter:
Jeg gir gjerne gode bøker (er jo tross alt norsklærer), men foreldrene er lite glad i det. Jeg kan jo selvsagt se på det som mitt oppdrag å gi barnet det da, men må tenke litt over konsekvensene. :knegg:

De har knapt nok plass til barneseng, så møbler utgår. Kan jo se om de har fått bedre plass til 1-årsdagen.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Jeg gir alltid sølje. :enkel-penkel:


#22

mkj sa for siden:

Sangbok kan kanskje være fint å få uansett om man ikke er bokmennesker?


#23

Plingo sa for siden:

Siden tråden brukes av flere så skriver jeg det vi har brukt mest uavhengig av pris:
Tripptrapp stol (overraskende gave fra min bror som også var faddertil nr 1)
Sølje (jeg bruker fortsatt barnesølje som jeg fikk til dåpen)
Barneservise (Princess selger Marius serviset, de har ofte 40% på barneprodukter og da koster det 249 ca).

Gaver i de siste dåpene jeg har vært som jeg kan tenke meg til lillebror;
Gavekort på fotografering
Penger øremerket til bestemte fond
Turkniv til barn


#24

Charlie sa for siden:

Barnesøljer koster typisk rett under 400, bl.a. har de flere ulike fra leverandøren Per og Pia. Ville tro alle gullsmeder og også Husfliden kan bistå.


#25

sindrome sa for siden:

Mulig det er utenfor budsjett, men jeg gir servise fra babydesign.no med navn på, kan kjøpe enkeltting også. De varer veldig lenge og mine barn (som også har dem) bruker dem ennå med glede.



#27

Isolde sa for siden:

Vi har gitt Hakkebakkeskogen og kardemommeby serviset fra Figgjo. Da de er god kvalitet og tåler å falle i gulvet og bli brukt. De med navn på lenger oppe her knuser bare du ser på de.

Sølje synes jeg er veldig fin gave også.


#28

frukt sa for siden:

Sølje er jo ikke noe man får bruk for med det første, og kanskje aldri. Jeg har aldri brukt den jeg fikk til dåpen for eksempel. Men det er jo meg.


#29

frukt sa for siden:

Angående servise så kan jeg anbefale Queens by Churchill. Vet ikke om det er å få kjøpt i Norge da. Jeg kjøpte to sett med kopp, asjett, skål og eggeglass til jentene da de var 2 eller 3, og alt er like fint i dag. Serviset jeg kjøpte på Princess i 2017 derimot er veldig slitt. :skuffet:
www.woburn-china.com/Childrens/


#30

Niobe sa for siden:

Jeg tenker at om man er fadder så vet man gjerne om de er typen til å få bruk for sølje. Mine barn har brukt sine, men det blir jo ikke mer enn 2-3 anledninger hvert år. Vi fikk noen sånne store, hvite eventyrbøker til våre barn, og de må jeg innrømme har stått til pynt i bokhyllene her. :sparke:


#31

Blondie sa for siden:

Mange fine serviser, men jeg føler på et tungt ansvar å gi fra den lokale porselensfabrikken. :knegg:


#32

-ea- sa for siden:

...mens Figgjo sine tåler mer og varer lenger.


#33

Input sa for siden:

Samme her, bare at det er sangbøker som aldri er brukt. Sølja brukes minst 1 gang i året.


#34

My sa for siden:

Min eldste var vel 11 mnd da hun brukte sin sølje første gang. De to yngste brukte sine første gang da de var halvannet år. De har vært brukt hvert år siden. Minst på 17.mai, men også konfirmasjoner og andre bunadanledninger. Men som Niobe er inne på, den som kjenner foreldrene har gjerne en viss anelse om den vil bli brukt eller ikke.

#35

IOA sa for siden:

Hvis du skal gi sølje har Huldresølv veldig fine søljer i utsalget sitt, som også er lokalprodusert.


#36

Malama sa for siden:

Mine unger bruker servisene sine enda, de har mange, vi har "prins" og "prinssse, vi har Hans og grethe, vi har et med Egner og vi har noen med frost og lynet som vigermor fant på sparkjøp og vi har et med teksnten til "du som metter liten fugl" på, alt godt behold utenom to tallerken av prins. Fått både til fødsel, dåp og ettårsdag tror jeg disse her og i stadig bruk hos alle tre ungene.


#37

Schnuppa sa for siden:

Den dåpsgaven som jeg har satt aller mest pris på var OBOS medlemskap. Det er kombinert jule- og bursdagsgave til midterste barnet fem til 18 års dagen fra fadder. Genial gave hvis du kommer til å gi jule- og bursdagsgave fremover. Ellers så ble bæremeisen eldste fikk også flittig brukt av alle tre.


#38

Pegasus sa for siden:

Vi har gitt gullring som passer på dåpsdagen. De har blitt hengt i kjede seinere, mye brukt og populær gave til "våre" .



#40

Charlie sa for siden:

Kom på at man også kan gi medlemskap i USBL. Etter innmelding og første innbetaling har barn under 18 år gratis kontingent til de er 18. Nå er ikke USBL overalt, de er vel primært på Østlandet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.