Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flytting av tulipaner

#1

celebelen sa for siden:

Jeg måtte grave opp alle tulipanene mine litt brått. De har blomstret av, men stenglene har ikke visnet. Hva bør jeg gjøre med dem? La dem ligge og visne, og grave dem ned til høsten, eller grave dem ned/legge dem med løken i jord fram til de har visnet? :hjelp:


#2

Galathea sa for siden:

Jeg ville delt dem opp, fjernet de minste løkene og satt dem i jorda med blader og alt, og så fjernet bladene om ei stund/når de var visnet.
Mener å ha lest noe om at bladene bør står ei stund for å lage opplagsnæring til løken . Av samme grunn skal man også ta bort blomsterstanden slik at planten ikke bruker unødvendig energi på å produsere frø.


#3

celebelen sa for siden:

Takk, da skal jeg prøve å finne et sted de kan stå og gjøre seg fete. :blomst:


#4

Mei sa for siden:

Jeg drar dem opp med blader, legger de et tørt og skyggefullt sted til tørk, klipper av tørre blader og stapper løkene i jorda når det nærmer seg høst.


#5

C3PO sa for siden:

Jeg pleide å gjøre noe lignende. løkene lå i egne tulipankurver som ble gravd ned hver høst, og gravd opp igjen når de var ferdigblomstret. De lå bak huset til høsten kom igjen. Nå som vi begunner å få kontroll på hagen i dette huset, har jeg begynt på det samme opplegget.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.