Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

i-Size og barnets størrelse

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg prøver å finne litt mer ut av dette med i-Size. Minsten har et i-Size sete, Maxi Cosi 2 Way Pearl, som er helt supert. I dag ble han målt, og er nå (med sko riktignok) 104 cm. 2 Way Pearl er opptil 105 cm. i-Size gir lengdeanvising fremfor vektanvising, men maxvekt skal oppgis og i dette tilfelle er det 18 kg.

Så da er spm. Minsten har fortsatt flere hakk på nakkestøtten, og jeg ser ikke helt at han ved 105 cm skal ha vokst ut av stolen. Han er langt fra vektgrensen (rett under 15 kg mener jeg han er nå).

Det kan ikke være feil å se bort fra høydeanvisning når barnet er innen for vekt? Høyden har jo strengt tatt ikke noe for sikkerheten å gjøre så fremt man passer korrekt inn i stolen. Vekt er jo det vesentlige når vi snakker om fysikk og kollisjon. Altså relativt forvirrende, men jeg tenker rett, ja?

Forbrukerrådet snakker om i-Size.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg hadde sett bort i fra høydeanvisningen, ja. Det varierer jo en del "hvilken" ende barna er lengst i, og det har jo mye å si for hvor lenge stolen varer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.