Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jord til dyrking i pallekarm

#1

Libra sa for siden:

Jeg holder på å skal plante i pallekarmer. Jeg skal i første omgang ha salat, urter og markjordbær. I karmene går det jo enorme mengder jord. Hvor viktig er det at all jorda er ny og fin? Jeg har tilgjengelig noe jord av svært dårlig kvalitet som er gravd opp lengere bort i nabolaget. Det er blanding av jord, sand, leire og grus. Jeg ser at det på toppen spirer litt ugress. Ber jeg om trøbbel hvis jeg bruker dette som fyll helt i bunnen av karmen?


#2

Carpe Diem sa for siden:

For et mest mulig vellykket resultat ville jeg brukt jord av god kvalitet. Det er min erfaring :jupp:


#3

Maverick sa for siden:

Osloalternativet er å kjøpe knallgod jord i løsvekt fra feks Grønmo. Jeg kjøpte firehundreognoen kilo for trehundreognoen kroner.


#4

Libra sa for siden:

Har startet opp og droppet den gamle jorda. Men jord av god kvalitet hva er det egentlig? Det finnes da så himla mange typer.0


#5

Libra sa for siden:

Den jorda man får kjøpt lassvis her er alt annet enn god kvalitet, etter hva jeg har forstått egner den seg kun til fyllmasse. Tidligere kunne man hente kompostjord hos Renholdsverket, men de har sluttet med det her.


#6

Maverick sa for siden:

Så kjipt, det er kompostjord jeg kjøpte.

Tror trikset er at det skal være jord som ikke er blandet ut med torv?


#7

Mjau sa for siden:

Jorda du har tilgang på gratis borti nabolaget et like bra som annen jord tenker jeg. Sand og leire er bare bra. Spesielt leire som holder på fuktigheten. Jeg hadde glatt blandet det i matjord fra hvorhen du nå får tak i det.
Bland i kugjødsel, hestefolk eller hønsemøkk for ekstra piff.


#8

Carpe Diem sa for siden:

God kompostbord, med minst mulig torv. Torv gir lite næring og holder dårlig på fuktigheten. Jeg har kjøpt jord der en kan levere avfall. Den har vært av god kvalitet. Har i tillegg forbedret den litt med kugjødselkompost :jupp:

Husk Stein eller leca, og fiberduk i bunnen slik at det er god drenering :)


#9

Carpe Diem sa for siden:

Man bør vurdere jorda litt kritisk. Jeg brukte slik jord fra nabolaget en gang, og endte opp med masse ugress og gulrøtter på tre cm til tross for ellers godt stell :knegg:


#10

Mjau sa for siden:

Joda, men å legge slikt i bunnen er sjeldent problematisk med mindre jorda er giftig. Jeg har jord fra egen hage i mine pallekarmer sammen med gartnerjord og kukompost. Har fungert helt fint. Ugress har jeg ja, og blomstene på enga rundt frør seg i pallekarmer, så luke må man uansett. Å få lukefri jord skal noe til tenker jeg.


#11

Eia sa for siden:

Putt hageavfall i bunnen og vann godt. Fyll opp med plantejord eller jord fra egen hage. Har funket bra for meg. Miljøvennlig og billig er det også. :jupp:


#12

Luftslottet sa for siden:

Har du en stall eller noe i nærheten der de kanskje har en gammel haug med møkk?


#13

Maverick sa for siden:

Synes ikke du bør blande inn hestefolk. :skremt:


#14

Mjau sa for siden:

:fnise:
Det burde du prøve, Mave! I alle fall hestemøkk...:D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.