Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flytte peoner

#1

Libra sa for siden:

Jeg har en peon som jeg måtte grave opp. Nå har den kommet veldig langt og det var vanskelig å få gravd den opp. Sto så toskete til at jeg ikke fikk gravd noe særlig langt ned og dermed måtte kutte i ganske store, tykke deler av knollen. Har jeg mest sannsynlig tatt den av dage og har det noen hensikt å sette den ned noen annen plass? Jeg er klar over at peoner som flyttes ikke vil blomstre et par av de kommende sesongene. Men siden jeg flytter den nå så langt ut i sesongen og med så dårlig arbeid er spørsmålet er om den i det hele tatt vil overleve.


#2

Mjau sa for siden:

Jeg hadde tatt sjansen.
Jeg har flyttet peoner med stort hell tidligere, til min hagegale mors frustrasjon. Og til overraskelse da siden det har gått bra hver gang.


#3

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har flyttet peoner flere ganger uten problemer. Delt dem også. Men viktig å få med så stor rotklump/jord som Mulig, og få den raskt i jorden igjen uten at den tørker ut. ( og det skjer raskt...!)

Vann godt. Husk at peoner skal plantes høyt og liker f eks skjellsand etc :jupp:

Noen ganger er man heldig og får blomster neste sesong, men de trenger som regel et par år før de blomstrer igjen.

Peoner :hjerter:


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg klarte heller ikke å få dem hele over, og de ble delt i flere. Det tok et par før de sluttet å furte, men tilbake kom de!


#5

Observatøren sa for siden:

Og plant den i samme jorddybde, ikke la deg friste til å gi den mer jord.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.