Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe bakovervendt bilsete til 3-åringen i USA. Tips?

#1

Bille sa for siden:

Bilutleiefirmaene har ikke bakovervendte seter, og jeg vil nødig snu den nybakte 3-åringen ennå. Men hva går vi for? Hva er bra? Jeg synes det ser ut til å sprike veldig i pris.

Et annet alternativ er å ta med herfra. Men vi har egentlig nok å dra på.

(Siste alternativ er selvsagt å kjøpe en beltestol og la han sitte forovervendt de ukene vi er borte. Ville dere gjort det?)


#2

Isolde sa for siden:

Jeg ville nok valgt å ta med en Twe enn å kjøpe ser borte. Man må nesten opp i 2500-3000 kr klassen for de setene som brukes lenge bakover der borte. Eller så ville jeg lånt fremover eller kjøpt en beltestol der borte.

Vi skal bort neste uke og. Tar med bilputer med belteføring. Vi skal bare ha til taxi og en dag med bil.


#3

Bille sa for siden:

Ja, ser at de er dyre. Men det hadde jo gått an å kjøpe en ordentlig en og tatt med hjem og solgt kanskje. Vi skal være borte i 5 uker og skal ha bil hele perioden. Blir nok en del bilkjøring..


#4

Isolde sa for siden:

Kan ikke bruke amerikanske seter i Norge på grunn avgodkjenningen.

Da ville jeg heler valgt å kjøpe et brukt lett sete i Norge og heller sette det igjen der borte om man ikke orker dra det tilbake.


#5

Bille sa for siden:

Hm, nei, når du sier det så har jeg jo hørt det. Hva går for å være et "lett sete" her i Norge? Er så lenge siden vi har kjøpt noe, det er nok omtrent 5 år det vi har til han nå.



#7

Isolde sa for siden:

Twe, Brio zento (bare brukt)a tenker jeg er lette seter. Uten støttebein. Tar liten plass i bilen men passer til store barn.


#8

Bille sa for siden:

Godt tips, Isolde! Det så egentlig veldig greit ut. Takk!


#9

Niobe sa for siden:

Det er noe med at godkjenningen på europeiske bilseter ikke er gyldig i USA? Jeg husker ikke hva det var. Men når det er sagt, så hadde vi med bilstol til minsten, som vi ikke tok med oss hjem. Men det var er babysete, kjøpt billigere enn det kostet å leie et sete i tre uker.


#10

nokon sa for siden:

Eg ser at det er fleire som anbefaler Britax Two-Way som eit lett og rimelig reisesete. Det kan visst brukast på fly og. Er det aktuelt?


#11

Bille sa for siden:

Ja, det er riktig at det er sånn, Niobe. Det kan medføre problemer hvis det skulle oppstå en forsikringssak. Vi har likevel også hatt med babystoler til våre små (maxi cosi) da de var såpass små. Det går jo helst bra, men vi velger nok å ta den kostnaden for at han skal sitte bakovervent, siden vi skal kjøre såpass mye (vi har råd til det og jeg gidder ikke ta noen risiko på dette.)



#13

Isolde sa for siden:

Vi som er på ferie har lov å bruke våre seter sånn jeg har forstått det.
TWE kan brukes i flysete og ja.


#14

Pelen sa for siden:

I tillegg vet jeg ikke hvor enkelt det er å få fatt i, men forhåpentlig har jeg feil. . Jeg så dessverre ikke et eneste barn eldre enn 1 år som satt bakover når vi bodde i USA.


#15

Bille sa for siden:

Jeg vet jo ikke hvor lenge siden dere bodde der, men jeg tror faktisk det har skjedd en god del på den fronten. Har funnet en god del forskning på dette, og de nasjonale trafikkmyndighetene er nå ganske klare på at anbefalingen er til minst 3 år, helst lenger. Det er ganske mye å finne på Wal Mart og Amazon nå, i hvert fall. Vi bestilte nå fra Wal Mart, valgte et sete som var hakket opp i klasse fra det Isolde linket til, litt mer sidestøtte ved hodet. Kostet 120 dollar. Jeg tør liksom ikke gamble på dette for noen hundrelapper.


#16

Bille sa for siden:

Tenkte du på oss eller mer generelt? Jeg tror ikke det er så aktuelt at han sitter i bilstol hele veien nå som han er såpass stor, men det har vært gull å ha med bilstol (type maxi cosi) til barn under 1 år, i hvert fall.


#17

Isolde sa for siden:

Vist man søker på extended rear facing på instagram så et det det tydlig at det er mer vanlig nå enn for noen år siden.


#18

Timar sa for siden:

Vi kjøpte bilsete på nett, et Gracosete som hadde fått gode kritikker, og fikk det levert på hotellet før vi hentet leiebilen. Vi kjøpte framovervendt, det var det eneste vi fant da, for noen år siden, men snuppa var drøyt tre og et halvt år, så det var ihvertfall nesten innafor. Setet ble donert til leiebilselskapet etterpå.

Det funket ihvertfall veldig bra for oss å kjøpe i USA :)


#19

Pelen sa for siden:

Lurt å bestille i forvei. :nikker: Det er 5 år siden vi bodde der og vi har hvert der 1-2 ganger per år siden da og skrekkelig lite større barn som sitter bakover. Dessverre. :sukk:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.