Ine sa
for 8år siden:
Lurer på om det finnes en kake som kan fraktes i bil i 12 timer, og som man deretter kan oppbevare i kjøleskap, og som skal brukes 1-3 dager etter?
Tips?
Sjokoladekaker, ihvertfall med glasur, går vel ut, pga at den kan smelte under oppbevaring i bil?
GeekyGirrrl sa
for 8år siden:
Har du tilgang på kjølebag?
him sa
for 8år siden:
cookies eller kjeks er det som jeg tenker på. Palovabunn kan man også frakte med seg (men den må monteres på dagen). Ellers tror jeg det blir vanskelig ...
Bluen sa
for 8år siden:
Gulrotkaka tåler nok den frakten og har såpass til holdbarhet, men da ville jeg ha lagt glasuren på stedet om mulig.
Ine sa
for 8år siden:
GeekyGirrrl sa:
Har du tilgang på kjølebag?
Nei, tror ikke det.
Dette er ikke noe jeg er bedt om å gjøre, tenkte bare jeg skulle ta med noe uoppfordret.
Hva med sånn formkake, det er vel mange slags kaker som oppbevares i romtemperatur?
mammaugla sa
for 8år siden:
Falsk fyrstekake ser litt stusslig ut, men er veldig god.
Ine sa
for 8år siden:
Ja slike tåler vel den oppbevaringen, samme med slike som Mor Monsen og lignende?
Stikka sa
for 8år siden:
Brownie vil helt sikkert funke.
Selma sa
for 8år siden:
Gulrotkake eller sjokoladekake bakt med kefir har lang holdbarhet. Ta med kaka og lage glasur når du kommer frem?
mammaugla sa
for 8år siden:
Når jeg lager langpannesjokoladekake med glasur (smør, melis, kaffe) så står den i romtemperatur til den er oppspist.
Hvis du baker disse kakene i rundt form og gjerne deler den i to slik at du får litt glasur inni kaka også, så blir den litt mer selskapskake enn vanlig langpanne.
Ine sa
for 8år siden:
Selma sa:
Gulrotkake eller sjokoladekake bakt med kefir har lang holdbarhet. Ta med kaka og lage glasur når du kommer frem?
Greia er at jeg skal sende med min samboer, så lage, og bare det å ha på glasur, utgår med høye kneløft. :D
Ine sa
for 8år siden:
mammaugla sa:
Når jeg lager langpannesjokoladekake med glasur (smør, melis, kaffe) så står den i romtemperatur til den er oppspist.
Hvis du baker disse kakene i rundt form og gjerne deler den i to slik at du får litt glasur inni kaka også, så blir den litt mer selskapskake enn vanlig langpanne.
Takk for tips. Kaka skal eventuelt brukes på en hundesammenkomst, så den trenger ikke være så fjong. :)
Bloppy sa
for 8år siden:
Sitronkake må funke! Friskt og godt. :jupp:
Nenne sa
for 8år siden:
Kanelkaka mi, som du finner oppskrift på her om du søker, vil tåle både turen og det å spise 1-3 dager etterpå.
Niobe sa
for 8år siden:
Hva med å lage pavlova? Lag bunnen, og send med en pakke ferdig vaniljekrem. Alle klarer å helle kremen på bunnen og slenge noen bær på toppen.
nokon sa
for 8år siden:
Eg tenker og pavlova. Eventuelt noko anna med marengsbotn. Eg har av og til lagt kuler av is frå ein tolitersboks på marengsbotn og helt nonstop på toppen. Den må fiksast like før servering, men det er relativt enkelt.
Bokormen sa
for 8år siden:
Hva med å frakte frossen kake, og ha på glasur/krem og pynt senere? ☺
Mjau sa
for 8år siden:
Krydderkake. Trenger ikke glasur, men blir god med melisglasur. Kan skaffe oppskrift om det er interessant. Vi hadde alltid med Krydderkake på campingtur da jeg var barn. Saftig og god i mange dager.
millact sa
for 8år siden:
En god formkake?
Mjau sa
for 8år siden:
300 gr sirup, 350 gr sukker, 6 dl melk, 700 gr hvetemel, 1 ts nellik, 2 ts natron. Temp 200 grader i en halv time. Den er god da!
Klippet fra sms fra mamma.
Tror den er beregnet på vanlig langpanne.
Kan ha melisglasur på toppen. Men det er ikke nødvendig.
Mjau sa
for 8år siden:
Mer sirupskake enn krydderkake da ser jeg. Og søt nok skulle man tro. :fnise:
millact sa
for 8år siden:
Honningkake.
Bloppy sa
for 8år siden:
Toscakake! :vilha: Deilig seig på toppen, helt uten glasur eller krem av noe slag. Den står seg godt!