Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kake man kan ha i bil 12 timer, og som er god 1-3 dager etter?

#1

Ine sa for siden:

Lurer på om det finnes en kake som kan fraktes i bil i 12 timer, og som man deretter kan oppbevare i kjøleskap, og som skal brukes 1-3 dager etter?

Tips?

Sjokoladekaker, ihvertfall med glasur, går vel ut, pga at den kan smelte under oppbevaring i bil?


#2

GeekyGirrrl sa for siden:

Har du tilgang på kjølebag?


#3

him sa for siden:

cookies eller kjeks er det som jeg tenker på. Palovabunn kan man også frakte med seg (men den må monteres på dagen). Ellers tror jeg det blir vanskelig ...


#4

Bluen sa for siden:

Gulrotkaka tåler nok den frakten og har såpass til holdbarhet, men da ville jeg ha lagt glasuren på stedet om mulig.


#5

Ine sa for siden:

Nei, tror ikke det.

Dette er ikke noe jeg er bedt om å gjøre, tenkte bare jeg skulle ta med noe uoppfordret.

Hva med sånn formkake, det er vel mange slags kaker som oppbevares i romtemperatur?



#7

Ine sa for siden:

Ja slike tåler vel den oppbevaringen, samme med slike som Mor Monsen og lignende?


#8

Stikka sa for siden:

Brownie vil helt sikkert funke.


#9

Selma sa for siden:

Gulrotkake eller sjokoladekake bakt med kefir har lang holdbarhet. Ta med kaka og lage glasur når du kommer frem?


#10

mammaugla sa for siden:

Når jeg lager langpannesjokoladekake med glasur (smør, melis, kaffe) så står den i romtemperatur til den er oppspist.
Hvis du baker disse kakene i rundt form og gjerne deler den i to slik at du får litt glasur inni kaka også, så blir den litt mer selskapskake enn vanlig langpanne.


#11

Ine sa for siden:

Greia er at jeg skal sende med min samboer, så lage, og bare det å ha på glasur, utgår med høye kneløft. :D


#12

Ine sa for siden:

Takk for tips. Kaka skal eventuelt brukes på en hundesammenkomst, så den trenger ikke være så fjong. :)


#13

Bloppy sa for siden:

Sitronkake må funke! Friskt og godt. :jupp:


#14

Nenne sa for siden:

Kanelkaka mi, som du finner oppskrift på her om du søker, vil tåle både turen og det å spise 1-3 dager etterpå.


#15

Niobe sa for siden:

Hva med å lage pavlova? Lag bunnen, og send med en pakke ferdig vaniljekrem. Alle klarer å helle kremen på bunnen og slenge noen bær på toppen.


#16

nokon sa for siden:

Eg tenker og pavlova. Eventuelt noko anna med marengsbotn. Eg har av og til lagt kuler av is frå ein tolitersboks på marengsbotn og helt nonstop på toppen. Den må fiksast like før servering, men det er relativt enkelt.


#17

Bokormen sa for siden:

Hva med å frakte frossen kake, og ha på glasur/krem og pynt senere? ☺


#18

Syrinx sa for siden:

Lemonies


#19

nokon sa for siden:

Ja! Dei er veldig gode!


#20

Mjau sa for siden:

Krydderkake. Trenger ikke glasur, men blir god med melisglasur. Kan skaffe oppskrift om det er interessant. Vi hadde alltid med Krydderkake på campingtur da jeg var barn. Saftig og god i mange dager.


#21

millact sa for siden:

En god formkake?


#22

Mjau sa for siden:

300 gr sirup, 350 gr sukker, 6 dl melk, 700 gr hvetemel, 1 ts nellik, 2 ts natron. Temp 200 grader i en halv time. Den er god da!

Klippet fra sms fra mamma.
Tror den er beregnet på vanlig langpanne.
Kan ha melisglasur på toppen. Men det er ikke nødvendig.


#23

Mjau sa for siden:

Mer sirupskake enn krydderkake da ser jeg. Og søt nok skulle man tro. :fnise:


#24

millact sa for siden:

Honningkake.


#25

Bloppy sa for siden:

Toscakake! :vilha: Deilig seig på toppen, helt uten glasur eller krem av noe slag. Den står seg godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.