Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan pynter man allergivennlige kaker?

#1

Candy Darling sa for siden:

Jeg skal servere nøtte-, gluten-, melke- og eggefri kake i bursdag, og har sjekket at alle tåler Toro langpannekake. :puh: Men hvordan pynter jeg den?

Nonstop er ikke lenger melkefri, ser jeg, men seigmenn skal gå bra, og strøssel? Hva med MMF hvis jeg skal lage en hest (yes, I kid you not) - eller er det bedre med en sjablong og melisglasur i ulike farger? :blånn: Kanskje melkefri sjokoladeglasur på hele og psykedelisk strøssel rundt sjablongen? :happydance:

Noen åpenbare pit-falls fra dere som er erfarne i gamet? Og tips, selvsagt.


#2

liefje sa for siden:

Jeg pyntet Toro langpannekaken med glasuren fra Toro og sånn strøssel fra Dr. Ötger. Hadde tenkt Seigemenn i tillegg, men så hadde vi et par som ikke kunne spise det (en veganer, en muslim eller hva det nå var). Kjedelig og safe.


#3

Myria sa for siden:

MMF er bare marshmallow, litt fett og melis, så det burde gå fint. Veldig greit å jobbe med også og lett å farge.


#4

Palmen sa for siden:

Her ble det dr ötker kakestrøssel. Den der er vrien...


#5

Hot Lips sa for siden:

Seimenn er en sikker vinner. Men Toro Langpanne er vel ikke eggefri? :gledesdreper:


#6

Hot Lips sa for siden:

Og Dr Ötker-strøssel må du lese på. Tror ikke alle variantene er glutenfri. Glasur av melis, kakao, melkefri margarin og litt kaffe funker fint, men blir litt mykere enn med smør.


#7

Candy Darling sa for siden:

Den er i hvert fall bekreftet OK fra mor, regner med at hun har kontroll. Kanskje ikke egg er issue lenger, hva vet jeg. :knegg:


#8

Niobe sa for siden:

Jeg mener å ha lest at Non Stop er like melkefri som før, men at reglene for merking har blitt strengere? Så om man tålte den før, så skal man tåle den nå også.


#9

Palmen sa for siden:

Seigmenn er gelatin av typen muslimer ikke spiser har jeg nettopp lært.


#10

Candy Darling sa for siden:

Ingen muslimer i min del av lalaland. :knegg:

Ser ut som det finnes både melke- og glutenfrie pølser, hvor får man glutenfrie lomper? På velassorterte matbutikker eller må man på helsekost og sånn?


#11

Bloppy sa for siden:

Veldig ofte i frysedisken. Lite ferske glutenfrie lomper å få kjøpt er min erfaring.


#12

millact sa for siden:

Meny vil jeg tippe.


#13

Candy Darling sa for siden:

Ikke på kolonial, kan jeg melde. :knegg:


#14

Toffskij sa for siden:

Jeg har endt opp med å lage glutenfrie lomper selv til to bursdager fordi de var så himla vanskelige å få kjøpt. Begynner nesten å få teken på det.


#15

Candy Darling sa for siden:

Eggeallergikeren tåler stekt egg. :puh: Og Jacobs hadde glutenfrie lomper. Jeg brøt imidlertid likt-for-alle-regelen da jeg så prisen, vi får skille akkurat på lompene! :tullerdunisse:


#16

Bloppy sa for siden:

:knegg: Jepp. Jeg bruker feks hatting glutenfrie pitabrød som pizzabunn. Det er nesten 50,- for to stk. :dåne:


#17

Fakse sa for siden:

Det stemmer. De tåles vanligvis om man tåler det som er merket "spor av melk", så spør foreldrene hvor kraftig allergien er om man vil bruke dem :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.