Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Introdusere egg til eggallergiker

#1

Fluke sa for siden:

Allergi er på retur og beskjed fra sykehus er å gradvis innføre egg i varmebehandlet mat hjemme.

Vi har ikke spist egg i mat på mange år nå, og jeg er helt blank på retter med lite egg i som vi kan starte med. Noen som har tips til matretter vi kan begynne med?


#2

Floksa sa for siden:

Kjøttkaker.


#3

Kahlan sa for siden:

Fiskegrateng


#4

Floksa sa for siden:

Vaffler og brød er jo ting man kan, men ikke må bruke egg i.
Mat muffens også.


#5

Fluke sa for siden:

Takk for tips! Ja, vafler og pannekaker kommer jeg på, men det får bli om lenge mtp mengden egg i disse rørene.


#6

Hot Lips sa for siden:

Begynn med noe som er skikkelig gjennomstekt, mange tåler det bedre. Sjokoladekake? Vafler og pannekaker er nesten som rå egg å regne, i følge ernæringsfysiologen vår.


#7

Engasjert sa for siden:

Vi fikk dette testet på Voksentoppen (Rikshospitalet). Hovedsaklig var det vel melk som skulle testes, fordi prøvene var på retur. Egg ble tatt med for å se hva som skjedde.

De laget pannekake av et egg - to pannekaker. Så fikk han spise 1/8 av en pannekake, dvs 1/16 av et egg. Vi kom aldri lenger, han reagerte med både astma og elveblest. Men poenget var at det skulle innføres en og en åttendel, for dermed å ha kontroll på hvor mye egg han fikk i seg/tålte. Vi fikk ikke frigitt egg i kosten.

Melk, derimot, fikk vi frigitt som varmebehandlet = kokt i fem minutter. Det fungerer noen ganger, andre ganger ikke.

Men til spørsmålet ditt; pannekake kan kanskje være greit å teste - mange pannekaker av et egg gir lite egg pr pannekake. Eller boller med et egg i deigen? Jeg er også ganske blank på ideer, vi har ikke brukt egg i middager på mer enn 18 år.


#8

Siritk sa for siden:

Jeg er intolerant mot egg og kjøttkaker med egg er noe av det absolutt verste jeg kan spise. Kaker, valfer mm er det som er sikrest for meg. Og majones går fint.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Fiskegrateng. Pisk en eggeplomme eller to inn i sausen. Stivpisk eggehviter, vend inn. Stek i 30 -40 min. Prosentvis lite egg og myk gjennomstekt start.


#10

Røverdatter sa for siden:

Noe som er godt gjennomstekt eller kokt. En liten bit av en pannekake eller vaffel som noen foreslo over her var et godt forslag.

Jeg ville iallefall tatt veldig små mengder til å begynne med. Og jeg ville vel kanskje også prøvd å skille mellom hvite og plomme de første gangene i tillegg.


#11

Filifjonka sa for siden:

Sønnen min var svært allergisk mot egg de første årene, men det avtok, og han kunne begynne å spise mat med egg i fra ca. sjuårsalder. Gjennomstekte kaker gikk fint, og kjøttkaker kunne vi begynne å ha egg i igjen - pannekaker gikk det faktisk lang tid før han kunne spise noe mer enn litt av uten å reagere. Det er først nå i det siste (på ungdomsskolen) at han har begynt å spise eggerøre og stekte egg, men det har kanskje handlet mest om avsmak for noe han har blitt syk av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.