Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykkel til liten femåring

#1

Hot Lips sa for siden:

Min lille femåring (1 meter, 14-15 kg) mestrer nå 12"-sykkelen, og er klar for litt større hjul og litt mer fart. Men de syklene jeg har sett med 16" hjul ser altfor store ut. Finnes det 14", eller lave 16"-sykler? Tips?


#2

Bean sa for siden:

Hadde samme problem for noen år siden. Vi fant en sykkel på GMax som var lav, men med 16" hjul. Tror det var Diamant Ultra den het.


#3

Hot Lips sa for siden:

Takk for tips! Vi må nok ta en butikkrunde og teste, rett og slett. Har funnet noen få 14", men de er enten svindyre, eller ser tunge og rælete ut (type Spidermansykkel med ukjent produsent..).


#4

Bluen sa for siden:

Jeg ser iblant at "jentemodellene" er litt mindre i ramma. Det har vært redningen for min lille 7-åring. Diamant Ultra er et godt tips - en veldig lett og fin sykkel. Ivar har en slik nå, med 20'' hjul. Er dog usikker på om disse er spesielt små i ramma.


#5

dharma sa for siden:

Jenta mi hadde diamant ultra i fjor. 16 tommer, men den var veldig lett og god. Hun var rundt 105 cm og 15-16kg da. Hun fikk veldig taket på sykling med den.


#6

Hot Lips sa for siden:

Høres bra ut! Må hun ha ny i år?


#7

dharma sa for siden:

Hun har tatt i bruk storebrors 20 tommer nå, var visst veldig greit med gir. Hadde vi ikke hatt den, så hadde det holdt med diamanten. Den er ikke så liten når sete er hevet, det er mest det at det blir så fryktelig mye tråkking, så hun foretrekker den med gir.
(Er forresten 113cm nå)


#8

Niobe sa for siden:

Anbefaler Frog Bikes eller Isla Bikes. De kommer i to rammestørrelser for hver hjulstørrelse. Vår seksåring er liten for alderen, men har 20" med liten ramme fra Frog Bikes. Den er i tillegg veldig lett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.