Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Økologiske rengjøringsmidler

#1

Pelle sa for siden:

Vaskehjelpen vår bruker aaaaaalt for mye såpe. Vi handler inn vanluge produkter, som jif og ajax. Hun er særlig glad i sprayer. Nå sier hun at hun st hun har et godt tilbud mht økologiske rengjøringsmidler og ba oss vurdere det. Jeg sa nei takk, men sa hun gjerne måtte bruke mindre såpe.

Nå sier hun at hun ikke får puste ved bruk av mine vaskemidler, og ikke kan bruke dem, så vi bør kjøpe via henne. Det samme sa vår forrige polske vaskehjelp. Jeg tror de egentlig bare tjener mer på den måten. Jeg liker å handle inn egne midler, for å ha kontroll på forbruket. Vurderer å gå over til Anglamark fra Coop. Det må da vel være godt nok? Har noen erfaring? Evt tips om andre midler som er økologiske?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har jo lært på FP at vaskehjelpene er gründere, så jeg synes du skal kjøpe vaskemidlene hennes. :jupp:


#3

Millen sa for siden:

Vann og mikrofiberklut. ..

Hilsen vasker selv.


#4

Carrera sa for siden:

Hvorfor ikke vurdere det tenker jeg.

Ja, det er selvfølgelig for å tjene mer, men for kjøpers del så kommer det jo an på pris og produkt. Jeg har tro på det økologiske, så jeg ville gått for å prøve, så lenge prisen er innafor rimelighetens grenser.


#5

Pelle sa for siden:

Har ikke fått pris. Skeptisk, iogmed at hun gladelig tømner en halv flaske jif glass spray om gangen. Kjøper jo nytt hele tiden! Hvis allergi, så bruk rett dosering i det minste. Ikke interessert i å bli stuck med ekstra kostnad hver måned pga null kontroll på innkjøp. I og med at ordlyden mht bytte er så godt som identisk med forrige damen vi hadde, er jeg usikker. Men jeg kan jo spørre om pris. Bare pussig hun ikke opplyser den på eget initiativ. Og ps, vi betaler selvsagt mva.


#6

Pelle sa for siden:

Kjøper du alt enhver grunder tilbyr? Det gjør ikke jeg, nemlig. Jeg kjøper ut fra pris og eget behov.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Selvfølgelig ikke.


#8

Ine sa for siden:

Skjønner henne godt, leger har gått ut og advart om at vaskemidler med parfyme er helsefarlig, og at det ikke bør brukes. Tror det kan føre til kols.

Har kjøpt inn Coop sine produkter når vi har vært i Danmark, men de finnes sikkert her også.

www.nrk.no/livsstil/advarer-mot-rengjoringsspray-1.11721879


#9

Anita72 sa for siden:

Som noen nevnt over, mikrofiber og rent vann. Dersom hun "må" ha spray til speil så bland litt eddikvann til dette. Billigere, bedre for helsen og speil blir mye blankere. Dette hadde vært mitt alternativ til renholderen dersom hun var allergisk mot renholdsmidlene.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg forstår at hun ikke vil puste inn jif-spray, men syns hun da kan ta ansvar for å bruke mindre. Jeg ville forlangt prisliste, vareprøver og oversikt over forventet forbruk. Om det ikke kunne matche evt. økoprodukter fra butikken så hadde det vært no go.


#11

Pelle sa for siden:

helt klart. Men da er det jo rart at hun i to år har vært verdensmester i bruk, og omtrent bruker 1/4 flaske Jif vaskemiddel + 1/2 spray hver gang. Det er derfor jeg er litt anti. Hvis jeg sier ja til noen dyre produkter og det er samme mengde som blir brukt, så har jeg mull kontroll over kostnad. Og for alt jeg vet kan det være polskimporterte vanlige rengjøringsmidler.


#12

Ine sa for siden:

Ville kjøpt inn coop sine produkter. Eventuelt byttet til en som bruker mikrofibertuer og lite produkter.


#13

Charlie sa for siden:

Tja, man trenger vel ikke særlig annet enn eddik og natron for å gjøre rent, etter det jeg har sett på tv. :knegg:

Hadde jeg vært i samme situasjon hadde jeg nok sagt at det var helt ok å bruke en god del mindre såpe, og å bruke såpefrie alternativer hvor det passer (mikrofiber osv.) Jeg hadde ikke kjøpt inn annen såpe gjennom henne. Muligens kunne man legge på 20 kr pr gang mot at hun holder rengjøringsmidler selv, eller noe i den duren. Ellers hadde jeg heller byttet vaskehjelp, enda så brysomt det kan være.


#14

Kiara sa for siden:

Eddik + en dæsj sitron + vann på en spruteflaske. Vidundermiddel for blanke overflater.


#15

Pelle sa for siden:

Jeg ba om en pris. Ikke fått svar, og siden da har hun vært hos oss og brukt opp to rengjøringsmidelr til, en flaske med Jif skuremiddel og en spray (de var ikke fulle).


#16

Éowyn sa for siden:

Hun får ikke puste av disse, men bruker haugevis hver gang? Burde jo egentlig vært motsatt, at hun knapt orket en dusj spray. Høres litt merkelig ut.


#17

Millen sa for siden:

Min erfaring med vaskehjelp er Jif sprayer og tørkerull hadde et veldig høyt forbruk, nå har vi ikke hatt vaskehjelp på over ett år og det brukes ikke like mye.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.