Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leie bilstol i Narvik?

#1

Myria sa for siden:

Er det noen som vet om steder det går an å leie bilstol i Narvik? Det er snakk om en bakovervendt til lillesøster på 3½, så ikke en type stol jeg har lyst til å dra med meg på flyet.


#2

Geitrams sa for siden:

Har du sjekket facebookgrupper for Narvik eller Ofoten? Evt biltilsynet, forsikringsselskap eller barneutstyrsbutikk?


#3

Myria sa for siden:

Jeg har sjekket en del av dette, uten hell. Facebook har jeg ikke prøvd ennå. Jeg har søkt litt og kan ikke se at forsikringsselskapet vårt leier ut bilstoler, men skal sende en mail og spørre for sikkerhets skyld. Kommunen hadde en utstyrssentral før, hvor de leide ut bilstoler, men det gjør de dessverre ikke lenger.


#4

Pappalille sa for siden:

Sjekk bilutleiefirmaer.


#5

Myria sa for siden:

Nå er vi litt smådesperate her, med bare en drøy uke til høstferien. Jeg har ringt overalt, bl.a. kommunen (som pleide å leie ut før), Trafikkstasjonen, forsikringsselskapet og alle bilutleiefirmaer på Evenes. Ingen har bilstoler til leie. Er det virkelig dette et generelt ikke-eksisterende behov i Narvik? Da vi var i Stavanger var det mange steder vi kunne leie bilstol. Jeg har virkelig ikke lyst til å dra med meg vår egen bilstol opp, de kan jo nesten ikke utsettes for noenting før de ikke er trygge lenger, men det ser nesten ut som det er absolutt eneste mulighet.


#6

Geitrams sa for siden:

Hvis du ikke har prøvd, ville jeg gjort et forsøk på noen av facebookgruppene. Regner med de, som de fleste andre steder, har selge-/bytte-/lånegrupper.


#7

Myria sa for siden:

Jeg fant en salgsgruppe, men ingen lånegrupper. (Pleier folk altså å være villige til å låne bort såpass dyre og spesielle ting til vilt fremmede? Jeg tror ikke jeg ville klart å stole på at de behandlet den pent.)


#8

Geitrams sa for siden:

Jeg låner gjerne bort til venners venner og familie, hvis behov, og jeg har også lånt både bilstol og barnevogn av venners venner når vi har vært på reise og ikke tatt med. Har forstått det slik at dere har familie der, så da er det kanskje noen som kjenner noen som dere kan låne hos?


#9

frukt sa for siden:

Har du prøvd noen av de som står nevnt her? Jeg aner ikke noe om avstandsforhold altså så godt mulig det blir for langt unna.


#10

Niobe sa for siden:

Vi har lånt bort bakovervendt bilstol til både bekjente og venner av bekjente. Jeg har i grunn tro på at folk som gjør en så stor innsats for å få tak i god bilsikring vet hvordan utstyret skal behandles. Har aldri vært noe problem



#12

Niobe sa for siden:

Vi har forresten hatt bakovervendt stol med på fly flere ganger.


#13

Myria sa for siden:

Takk. Det meste er for langt unna og Trafikkstasjonen i Narvik leier ikke ut bilstol lenger.

Niobe: Hva gjør dere når dere har med bilstol på fly? Pakker den inn i noe? Sender som spesialbagasje? Vi har ikke pram pack (og kommer ikke til å kjøpe det heller).


#14

Niobe sa for siden:

Vi pakket den i Pram Pack. :knegg:


#15

Isolde sa for siden:

Vist deres sete passer i flysete kan dere jo la barnet sitte på det i flyturen


#16

Myria sa for siden:

Jeg er usikker på om det går (det er et Britax MultiTech). Det er ikke akkurat godt med plass i et flysete. Pleier det å være mulig altså, jeg har bare sett folk ha med babyseter.



#18

Myria sa for siden:

Jeg fant denne, airshells.com. Det er rett og slett leie av bag til bilstoler og vogner, og de er godkjente av flyselskapene og forsikringsselskapene slik at man får erstatning om noe blir skadet. Man henter og leverer bagen på flyplassen. Det virket jo praktisk og koster veldig lite (189 for en uke). Tror det er veldig aktuelt.


#19

Matilda sa for siden:

Vi har leid sånne på Gardermoen en gang. De er jo ikke polstra i det hele tatt, men ellers fungerte de greit nok. Litt dumt med tanke på usynlige skader, men med tanke på synlige er det jo fint med forsikring. Etter hva jeg husker godkjenner flyselskapene bare Prampack til sending av vogn, ikke bilseter, så de spørs om de erstatter eventuelle skadde bilseter som ikke er sendt på godkjent måte.


#20

Myria sa for siden:

Nå skal ikke vi ha med vogn, men det står at det er godkjent beskyttelse av vogn (faktisk står det at de er eneste godkjente beskyttelse av vogn, men akkurat det stemmer jo ikke).
Har vurdert å heller bruke en diger monsterkoffert i hardplast som vi har, siden airshells ikke er polstret i særlig grad, men det blir litt som pest og kolera da. Airshells beskytter mindre, men vi får erstatning om bilstolen blir ødelagt. Kofferten beskytter mer, men om noe skulle skje får vi ikke erstatning.


#21

Tjorven sa for siden:

Skal dere leie bil på Evenes? Der har de hatt bakovervendte bilstoler til leie tidligere, men det er noen år siden vi testet det ut.


#22

Primrose sa for siden:

Vi ga opp å finne på Evenes og kjøpte en Britax two way elite. Den går greit å pakke og sende som spesialbagasje og vi har i tillegg til i Nord-Norge hatt den med på flyreiser til sydlige strøk når vi har leid bil samt hatt den som ekstra stol når små venner er med hjem fra barnehagen.


#23

Matilda sa for siden:

Vi forsøkte oss på å leie stoler av et bilutleiefirma i mammas hjemby i Finnmark da mellomste var baby, og da hadde de sopt i hop noe gammelt ræl som var gått ut av produksjon for så lenge siden at de ikke var trygge å frakte barn i lenger. (Trygg Trafikk anbefaler kassering etter 8-9 år.) Takk og pris for at foreldrene mine allerede var der og dro innom og sjekka for oss. Det var da vi endte opp med å ta med egne seter i airshells. Etter det stoler jeg ikke på at vi får leid noe brukbart, så vi har bare dratt på ferie med egen bil. Vi har ikke vært nordpå på noen år, det blei for mye pes med tre bakovervendte, men nå er seksåringen og femåringen snudd begge to. Det kan hende vi prøver oss neste år - antakelig med medbrakte seter. Og bil fra et annet utleiefirma...


#24

Myria sa for siden:

Nei, vi skal ikke leie bil. Mamma har bil, men hun har ikke bilstol til lillesøster, bare til guttene siden de kan sitte i beltestol/på pute (lillesøster veier for lite til det). Bilutleiefirmaene på Evenes har nok av bilstoler, de leier dem bare ikke ut hvis man ikke også har leiebil.

Matilda: Har dere god erfaring med å sende bilstoler med Airshells? Er det nok beskyttelse?


#25

Matilda sa for siden:

Det gikk bra med setene, vi så ingen skader på dem, men de var altså såpass lite polstra at de umulig kan gi veldig god beskyttelse, vi var temmelig skeptiske. Det er vel mest å regne som et formsydd trekk... Det er fire år siden, og vi har ikke leid sånne igjen - men det skyldes vel like mye at vi har fått en unge til, og dermed blei det i overkant mye logistikk. Det kan hende vi velger å kjøpe et par rimelige beltestoler og ha dem stående på hytta i stedet, men da gjør vi oss avhengige av at onkelen min kan bringe dem til oss på flyplassen. Enklest å unngå hele greia. :knegg:


#26

Myria sa for siden:

Skjønner. Vet ikke helt hva vi bestemmer oss for da. Det er ikke aktuelt å kjøpe noen ekstrastol i allefall all den tid lillesøster blir 4 år i januar og snart kan sitte i beltestol så dette er første og siste gang vi har hatt behov for å ha med oss egen bilstol.


#27

millact sa for siden:

Jeg også da eldste var liten. Pakket godt inn i plast, gikk fint hver gang.


#28

apan sa for siden:

Vi har kjøpt trekk til bilstolen til lillebror, valgte å kjøpe på Gardermoen da vi skulle reise i sommer istedenfor å leie. Det er ikke den du viser i tråden, men den ligner. Vi var fornøyde med det, men veldig polstret er det ikke. Følte likevel at det var tryggere for bilsetet enn slik vi har gjort det før, og setet vårt reiste tur/retur Split uten problemer.
Det er verdt å merke seg at isofixpinnene "gnager" hull i foret dersom disse ikke kan foldes inn. Man bør polstre rundt dem. Vi visste ikke dette og fikk hull i foret. Nå gjør ikke det så mye siden vi eier trekket selv, men jeg antar vi hadde blitt trukket i depositum om vi hadde leid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.