Det er sikkert flere enn meg som syns største bøygen med å skulle bake sjæl en sen kveld man plutselig kommer på den fordømte kaka, er å skulle finne en enkel OG god oppskrift.
Så da kan vi jo samle dem her, hm?
Husk at det er en tråd kanskje mest ment for de ikke så bake-drevne lesere, så teskje-forklaringe, takk. :knegg:
Brownies er veldig enkelt (og godt). Alt i én kjele, ingen pisking.
400 g mørk sjokolade
340 g smør
8 dl sukker
8 egg
4 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 60 minutter.
Jeg lager brownies. Oppskriften kan med hell halveres og man kan variere med hva slags sjokolade man har oppi. Barn liker gjerne best om den ikke er for mørk. Denne kan også lages glutenfri.
Brownies med prikker av hvit sjokolade (Nigella Lawson)
Ingredienser:
375 g smør (egentlig usaltet, men jeg bruker som regel vanlig saltet smør)
375 g mørk sjokolade
6 egg
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
225 g hvetemel (kan erstattes med glutenfri melblanding)
1/2 ts salt
250 god hvit sjokolade, hakket (evt. ferdige sjokoladedråper)
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Dekk en langpanne (ca. 33x23 cm) med bakepapir.
Smelt smør og mørk sjokolade sammen i en stor tykkbunnet kjele på svak varme, la det avkjøles litt.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis, og rør inn sjokoladesmøret.
Vend inn mel og salt, deretter den hvite sjokoladen. Bland alt godt og hell i langpanna.
Stek ca. 25 minutter. Sikt melis over når den er kald.
Denne tar kanskje bittelitt mer tid, men ikke mye. Og siden alt røres sammen i en kjele blir det ikke mye oppvask. Det er den mest saftige langpannesjokoladekaken jeg har vært borti og forsvinner fort fra kakebordet. www.detsoteliv.no/oppskrift/kjelesjokoladekake
Vaniljekaken til Camomilla her inne tar veldig kort tid. Brownies og sjokoladekake likeså synes jeg. Vaniljekaken bruker jeg også som muffinsoppskrift.
Jeg synes de fleste langpannekaker er like raske å lage som posekaker?
Særlig fordi det har blitt mislykket de gangene jeg har prøvd poser, så jeg har måttet lage en fra bunnen av etterpå. :mumle: Skjønner ikke hvordan får til posekaker, jeg gidder ikke prøve flere ganger i hvert fall.
Denne, som sikkert har et navn, men som jeg ikke vet. Oppskrifta har jeg fått på et annet forum, og kaka har vært fast innslag siden første gang jeg bakte den. Den har vært godt mottatt både på barnebursdager, avslutninger, 17.mai-kafe i turnhallen, og på kakedag på jobb, og jeg synes det er godt med et lyst alternativ til alle de brune variantene:
Egg og sukker piskes til en stiv eggedosis. Skru kjøkkenmaskina/vispen ned på aller laveste hastighet, og tilsett melet (med bakepulver og vaniljesukker) og vannet vekselvis (melet burde sikkert siktes, sånn egentlig, men det gjør jeg aldri, det blir alltid bra likevel), og la maskina røre langsomt til alt er blandet inn. Helles oppi smurt langpanne, og stekes i 20-25 minutt ved 180 grader.
Mens kaka steker lager du glasuren: Smør og sukker "koker" og vispes sammen til ei smørje. Eggeplomma vispes inn helt til slutt (ikke kok etter det).
Glasuren helles over varm kake. Stikks må hull i overflata over hele kaka, slik at glasuren trekker inn. Strø kokosmasse over hele mens glasuren fortsatt er varm, slik at den smelter inn i glasuren. Hele kaka skal være dekket av kokosmasse.
Denne kan fint bakes dagen i forveien, den blir nesten enda bedre neste dag.
Kjøkkentjeneste sin enkle sjokoladekake er rask, browniesaktig og veldig god. Og lages kun på ingredienser man stort sett har i huset (kokesjokolade overlever ikke mange dagene her i huset forråsiresånn :humre: )
Rullekake
3 egg og 1 1/2 sukker piskes til luftig eggedosis. 2 ss kakao, 60gram potetmel og 1ts bakepulver røres forsiktig i (lurt å blande det litt først så slipper man å røre så mye). dekker litt over halve langpanna. stek på 250grader i 5 minutter. hvelv på sukret papir, dekk den med formen og avkjøl. Ha på smørkremen og rull kaka inn i bakepapir hvis den ikke skal serveres straks.
smørkrem: 75gram smør/margarin, 110gram melis, 2 ts vaniljesukker, evt litt kaffe eller 1 ss likør
Blå soft flora egner seg bra i smørkremen hvis man må ha den melkefri.
Den er også veldig god fylt med tyttebærkrem eller krem og kirsebærsyltetøy.
Kan også lages uten kakaopulver og fylles med bær/syltetøy og krem. :nam:
Det er mange år siden jeg prøvde posekake. Synes ikke det var det helt store så har ikke prøvd igjen.
Det tar ikke lang tid å lage en langpannekake.
Bruker ofte oppskriften til Madam Mim sin sjokoladekake.
Klissekake med kefir og natron er det ingen som liker her i huset.
KVIKKLUNSJKAKE
4 egg
4 dl sukker
300 g margarin(jeg bruker 3 dl rapsolje for da blir den så saftig)
5 1/4 dl mel
2 ts bakepulver
2,5 ss kakaopulver
2 dl melk
Glasur
300 g melis
100 g smør/margarin
1 1/2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Mel, bakepulver og kakao blandes og siktes i vekselvis med smeltet margarin(eller olje) og melk.
Hel røren i smurt/bakepapirkledd (stor)langpanne.
Stek nederst i ovnen ved 175 grader i 25-30 min.
Ingrediensene til glasuren vispes sammen. Du kan bruke samme bollen som du lagde røren i.
Smør glasuren på kaken mens den er varm, og dryss eventuelt kokos over.
Den ligger også på detsoteliv omhandle steder. Bare å røre sammen alle ingredienser og helle øver i rundt form, stekes. Du kan også variere glasur/pynt ettersom hva du har og liker.
Ja, det kan du godt gjøre. Det blir mange om du tar hele (har det skrevet ned hvor mange det blir om du gjerne vil vite :jupp: )
De blir hakket mer kompakte enn vanlig muffinsoppskrift, men med vanlig så må de nærmest spises inne få timer etter de er stekt, hvis ikke blir de tørre og vonde. Det gjør seg gjerne dårlig når man skal pynte skikkelige cupcakes (tar noe tid) og kanskje gi bort/ha med påtilstelning. Vaniljekaken holder seg saftig i dagevis og har svært god smak. Har bare fått positive tilbakemeldinger ihvertfall :)
Glasur:
125 g smør
300 g melis
100 g Dronningsjokolade (1 plate)
2 ts vaniljesukker
4 ts sterk kaffe
Pynt:
kakestrøssel eller kokos
Fremgangsmåte
Start med å smelte og avkjøle smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i vekselvis med melken. Rør til røren er jevn og klumpfri.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne. (Form på ca 20x30 cm gir nokså høy kake, som på bildet, mens mellomstor form på ca 20x40 cm gir litt lavere kake). Stekes midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøles i formen. Hvelv kaken ut av formen og dra av bakepapiret.
Til glasuren smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland deretter i melis, vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren er glatt.
Smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss over kakestrøssel eller kokos til pynt. Del kaken i firkanter
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.