Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bokforslag til en litt engstelig lesehest?

#1

Tjorven sa for siden:

Knerten er 8 år, og svært glad i å lese. Han leser svært godt for alderen sin. Det er ikke leseferdighetene det står på.

Men han er fryktelig redd for at det som står i boka skal være for skummelt. Definisjonen på "for skummelt" er også ganske uklar. Han har lest de to første bøkene i Harry Potter, men er litt usikker på om han vil fortsette. Så jeg tror det er omtrentlig der lista ligger.

Er det noen som har forslag til bøker han bør forsøke seg på nå? Gjerne noe med mange sider, så vi ikke trenger å ta med så altfor mange bøker på ferien vår.


#2

Luftslottet sa for siden:

Har han lest Gutta i trehuset med 13 etasjer?
Den serien leser min på samme alder og knekker sammen av latter. Ikke skummel.


#3

Tjorven sa for siden:

Han har lest alle "Gutta i trehuset". Dette er bøker han pløyer gjennom på et par dager, så han trenger noe litt mer komplisert nå som vi skal på ferie.

Men han elsker serien, og liker at det er mest morsomt.


#4

Luftslottet sa for siden:

Jørn Lier Horsts serie om Detektivbyrå nr. 2 er også poppis, og mye mindre skummel enn Harry P. LasseMajas Detektivbyrå likeså.


#5

Luftslottet sa for siden:

Hmm. Sjøhesten Ruffen? Der fins det en tjukk samling.
Den uendelige historien?
Tonje Glimmerdal?

Lese Doktor Proktor selv? (Barna mine syns toeren var aaaaltfor skummel.)


#6

Tjorven sa for siden:

Dette er slike bøker han leste da han gikk i førsteklasse. Han avslutter 3. klasse i dag, så dette har han vært gjennom.


#7

Pamina sa for siden:

Se om du kan få tak i Roboten er løs av Philip Newth, tre bøker i serien, litt eldre bøker, men veldig morsomme og gode.


#8

Luftslottet sa for siden:

En tynnere bok, men kanskje riktig sjanger: Heldigvis hadde jeg melka av Neil Gaiman.

Jeg leter også veldig etter Skrellingene av Terry Pratchett, den norske oversettelsen av The wee free men. Tror den vil slå an hos mine unger.


#9

Blå sa for siden:

Min litt nervøse lesehest (som bare klarte første bind av Harry Potter) er veldig glad i Warriors (kattekrigerne på norsk). De er tydeligvis superspennende. Hun er riktignok 12, men leser litt barnslig, så jeg har inntrykk av at det er mange yngre som leser disse.


#10

My sa for siden:

Disse vil jeg også tro han pløyer gjennom på få dager, de er jo veldig lettleste.

Jeg savner også de gode, underholdende, litt lange romanene for denne aldersgruppen, uten at det er fantasy/krim, eller masse rot og tegneseriestriper innimellom. Men hva med bøkene til David Williams (Den rikeste gutten i verden, Gangsterbestemor etc), har han lest dem? De er jo veldig morsomme, og litt lengre med mer tekst enn Gutta i Trehuset og Kaptein Supertruse. Bøkene om Nikolai er også kjempemorsomme, skrevet av en fransk forfatter, så de er ikke så amerikanske som en del andre. :knegg:

Jeg liker også veldig godt bøkene "Røversommer" og "Røvernes herre", av finske Siri Kolu. Jeg har lest dem høyt for ungene, og de elsket dem. Veldig fin humor i dem, ikke skummel, og uten det evige populær/upopulær-fokuset. Handler om ei vanlig finsk jente som blir kidnappet av en bande/familie landeveisrøvere, der du har ei beintøff, litt eldre jente, som ikke skyr noe og er god i alt, en kjempesmart og snill jevngammel gutt, som egentlig helst ville gått på skole, og noen kule voksne karakterer, med ulike særtrekk. Hun prøver først å rømme, men utvikler vel etter hvert et slags Stockholmssyndrom, og tar på seg oppgaven med å dokumentere, og hjelpe røverne med strategisk planlegging, for det er de ikke så gode på.


#11

Luftslottet sa for siden:

Det er litt vanskelig å vurdere hvor gode lesere andres unger er gjennom dataskjermen. Min unge som er ett år yngre, og som leser bra for alderen er ikke i nærheten av å pløye gjennom detektivbyråene så kjapt. Så "lettlest" er ikke noen universell standard.

Har har lest Roald Dahl-bøkene?


#12

Tjorven sa for siden:

Ja, disse har han lest og likt. Så det kan være et godt eksempel på det vi ser etter.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg skjønner at det er vanskelig å se hvor nivået hans er (jeg burde kanskje nevnt at han i år har fulgt undervisning i 5. klasse i både norsk og matte, og klart seg bra faglig også på det nivået).

Roald Dahl ble også lest i 1. klasse, og de likte han veldig godt. Heksene gjenstår, for den tror han blir for skummel.


#14

Luftslottet sa for siden:

  1. klassenivå i norsk var relevant, ja. :knegg: Så kult!

#15

Blondie sa for siden:

Har han lest SVK? Alle mine har lest denne 4-5 ganger og vi teller ned til filmen!


#16

My sa for siden:

Ja, da anbefaler jeg virkelig de Nikolai-bøkene en gang til. :nikker: Hvis han ikke har lest dem.


#17

apan sa for siden:

Jeg tenkte også på Kattekrigerne. Storebror leser disse, mange i hans klasse som liker dem. De er lettleste for en lesesterk 11-åring, men atskillig tykkere enn en del av det andre som foreslås i tråden.

Clue-serien er for skummel antagelig? - og han er ikke helt på Percy Jackson ennå?

Og så tenker jeg på en annen serie som jeg ikke klarer huske hva heter :dåne: . Skal logge meg inn på biblioteksidene mine og se om jeg finner det ut.


#18

My sa for siden:

Jeg ser ikke for meg at Kattekrigerne og Percy Jackson er helt hans sjanger ...? Det kan jo være ganske skummelt, begge deler, eller i alle fall veldig dramatisk.

Det blir jo gjerne litt konflikt, når lesenivået er i utakt med modenheten hva innhold angår. Han er jo bare 9 år i hodet sitt, selv om han har gode leseferdigheter. Jeg har ofte gått litt tilbake i tid for å finne gode, aktuelle bøker. Blant de bøkene jeg selv fikk i bokklubben da jeg var barn føler jeg de er mye større mangfold når det gjelder tema, enn i bøkene som gis ut i dag. Med fare for å høres "alt-var-mye-bedre-før-aktig" ut. Særlig når det gjelder historier som er mer virkelighetsnære, og ikke enten ellevill action der katter og mennesker flyr gjennom lufta, eller skummel fantasy med magi og monstre.


#19

Luftslottet sa for siden:

Lille*My, jeg er også enig i at det mangler en del i mellomsjiktet der. Jeg strever med å finne gode, nye høytlesningsbøker for 08-eren som ikke er for skumle. De skal jo helst være litt tykke og gode, og ikke for skumle, litt sånn som poden til Tjorven ser etter, og ikke bare det samme som jeg selv leste som barn.

Jeg var en sånn unge selv, og leste nok mest klassikere i den alderen. Alle bøkene til Astrid Lindgren, Hobbiten, Den hemmelige hagen, alle bøkene til Mikael Ende, Ruffen.

Denne leste jeg som voksen, men det kan hende den kan funke:
www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2340766&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRksG_RI-QhsZ-7imJV7pQUv6smt9XjoykguMmQftXixoCi1Pw_wcB


#20

Syrinx sa for siden:

Ikke skjønnlitterært, men kunne boka om Villmarksjenta vært noe? Jeg kjenner flere gutter og jenter på den alderen som har elsket den boka.


#21

Tjorven sa for siden:

Det er definitivt en problemstilling at det ikke er samsvar mellom modenhet og leseferdighet, ja.

Selv leste jeg Frøken detektiv og Bobseybarna da jeg var på hans alder. Han har forsøkt seg på sistnevnte serie, men syntes det var helt håpløst. Forsåvidt er jeg enig med ham, for det var utdatert allerede da jeg leste det.


#22

apan sa for siden:

Hva med serien om Molly Moon? Jeg er dog litt usikker på hvorvidt den er skummel egentlig, men kanskje noen her inne vet. Trodde den var mest morsom.


#23

Luftslottet sa for siden:

:knegg: Samme reaksjon her, i tillegg til at jeg ble flau av kvaliteten selv da jeg så dem igjen.


#24

GinaK sa for siden:

Min gutt er akkurat samme kaliber og han er snart 11. :o
Han leser kjempebra men liker ikke å lese typen Lyntyven, Harry Potter osv.

Har han lest Luriduimstyven?
Min gutt holder seg til de lettere krimbøkene til Horst, Sortland.
Han har også lest alt av disse tøysebøkene som Rikeste gutt/trehuset-sjanger.
Bøkene til Cressida Cowell? Adam Blade? Ikke så tjukke da men viljen til å lese er ihvertfall der.
Steinvokterens forbannelse og de påfølgende bøker?
Svein og Rotta?


#25

Teofelia sa for siden:

Jeg tenker at en løsning kan være å gå til de klassiske barnebøkene. De er vanligvis ikke skumle. Dessuten ville jeg vurdert bøker som (dessverre) ofte ansees for å være "jentebøker" (utelukkende fordi de har kvinnelig hovedperson).

Noen vidunderlige bøker, som burde passe hans nivå, er for eksempel:
Den hemmelige hagen
Heidi
Anne fra Bjørkely
Den uendelige historien (kan være i overkant skummel)
Det suser i sivet
Bygdebarn
En liten prinsesse
Det lille huset på prærien-bøkene
Lille Lord Fauntleroy
Ronja Røverdatter
Brødrene Løvehjerte


#26

Toffskij sa for siden:

100 % enig med Teo.


#27

Teofelia sa for siden:

Har dere forresten vurdert Kindle? Da kan man ta med så mange bøker man bare vil. :)

#28

Toffskij sa for siden:

Teo sier alt jeg skal si. :knegg:


#29

Tjorven sa for siden:

Mange av bøkene han har lest til nå har inneholdt en del bilder, så da har ikke kindle vært aktuelt, men det bør definitivt vurderes nå. Familien har 3 stk, så enheter er det nok av.


#30

nokon sa for siden:

Momo og kampen om tiden? Narnia-serien?


#31

Skilpadda sa for siden:

Veldig enig med Teos anbefalinger. :) Har Knerten forresten lest bøkene til Ole Lund Kirkegaard? De er veldig morsomme.


#32

nokon sa for siden:

Han er kanskje litt ung ennå, men kan hende databasen til ubok.no er ein plass han kan leite, med litt voksenhjelp? ubok.no/bok/


#33

Tjorven sa for siden:

Ja, de har han lest og de likte han veldig godt. Det er først nå jeg innser hvor mye han faktisk leser, for han har lest veldig mye av det som blir foreslått.


#34

nokon sa for siden:

Kabalmysteriet av Jostein Gaarder?


#35

Teofelia sa for siden:

Jeg ville vurdert dem som for skumle. Særlig Momo er jo kjempeskummel! :skremt:


#36

Teofelia sa for siden:

Leser han engelske bøker på samme nivå, forresten? For da er jo Kindle det absolutt ultimate valget. Mange av disse bøkene er ikke å få tak i på ebok, men på Amazon kan man få alt. Da kan jeg også komme med et mye større utvalg til anbefalelseslisten. :hyper:


#37

Floksa sa for siden:

Hva med bøker fra den gamle junior bokklubben?
Der er det mye fine bøker.


#38

My sa for siden:

Jeg synes det er dårlig utvalg av E-bøker til barn. Mulig jeg ikke leter de rette stedene.

Vi har også lest mange klassikere, men brukt dem stort sett til høytlesning, for språket kan være litt krevende og oppstyltet i enkelte av dem. Men ungene mine elsket både Den hemmelige hagen, Barna i Nyskogen, Heidi, Jungelboken, Tom Sawyer (som vi er i gang med nå) og flere. Jeg har også lest hele Narnia-serien for eldstejenta, da hun var litt yngre. Den er jo ganske dyster innimellom, på grensa til skummel, og har sterke religiøse undertoner, men hun elsket dem. Men den har ikke fristet lillebroren, som er skrudd sammen mer som gutten til Tjorven.


#39

Teofelia sa for siden:

Jeg glemte jo helt:
Tonje Glimmerdal og Vaffelhjarte
Noe av det beste som har skjedd innen norsk barnelitteratur i nyere tid! :elsker:


#40

My sa for siden:

Absolutt! Og god trening i å lese nynorsk.

#41

Teofelia sa for siden:

Og selvsagt Monstrene i Dunderly! :elsker:


#42

Candy Darling sa for siden:

Det er vanskelig, altså. Min 3. klassing leser også litt over aldersadekvat, men hun elsker skummelt, så hun storkoser seg med Spøkelsene på Frostøy (11 år). Det er mye lettere å finne kjærestebøker og krim/skummel fantasi for den aldersgruppen.

Jeg stemmer også for klassikere.



#44

Tjorven sa for siden:

Læreren hans sier at han er veldig flink i engelsk også, og har bedt ham om å lese engelsk skjønnlitteratur. Vi gjorde et forsøk, men det syntes han var helt håpløst, så det må nok vente litt til.

(Han har en lei tendens til å gi opp alt som ikke går superenkelt på aller første forsøk.)


#45

Teofelia sa for siden:

Det kommer av seg selv den gangen han virkelig vil lese neste bok i en serie som ikke ennå er oversatt til norsk. :knegg:

#46

Tjorven sa for siden:

Tusen takk for tips. Til den prisen er jeg i hvert fall villig til å laste den ned til kindle og gi det et forsøk. Om ikke han leser det, så kanskje storesøsteren gjør det.


#47

My sa for siden:

Regner nesten med han har lest Doktor Proktor-bøkene ... ?

Her lånte jeg på biblioteket bøkene "Stjerner og monstere på himmelvelvingen" av Maj Samzelius (også gått på radioen og utgitt på lydbok under navnet "Stjernene forteller"), som jeg fikk anbefalt her inne da eldste hadde oppheng på greske guder. Men det ble lillebroren som snappet dem til seg, og han pløyde gjennom alle tre bøkene på rad og rekke, helt oppslukt. Tror ikke de er å få kjøpt i butikk lenger, men biblioteket har dem nok. Men han vil sannsynligvis ikke bruke særlig lang tid på dem.



#49

Teofelia sa for siden:

Den ble i overkant spennende da jeg leste den for Minsta som voksen og innså at den inneholder en referanse til en gjengvoldtekt. Verken mitt åtteårige jeg eller Minsta fikk med seg det, takk og lov. :skremt:

#50

Toffskij sa for siden:

De er bra som innfallsport, siden de (i likhet med En pingles dagbok) er halvveis tegneserie og fulle av masse tøys.

En annen favoritt er Danger is Everywhere (som knapt kan kalles skjønnlitteratur).


#51

My sa for siden:

Jeg skulle også til å nevne bøkene til Torill Thorstad Hauger. :nikker: Eldstejenta har hatt Røvet av vikinger og Flukten fra vikingene på lydbok, og den har fenget henne i alle fall. Jeg ble fullstendig fengslet av de bøkene da jeg var barn.


#52

My sa for siden:

Det fikk ikke mitt tiårige jeg med meg heller. :eek:

#53

Luftslottet sa for siden:

:what: Det gikk visst også meg helt hus forbi. Husker dem utelukkende som veldig spennende.


#54

Tallulah sa for siden:

Husker den perioden der som vanskelig selv. De litt mer kompliserte bøkene med tanke på tekst og ord hadde ofte et innhold han ikke var klar for. Hiawata fikk blant annet en bok om forsikringsfraud i leselekse i andre eller tredje klasse. :knegg:

Men støtter opp om Kindle altså. De nyere (paperwhite) håndterer bøker med illustrasjoner og Hiawata har lest masse. Mye relativt lettlest, men med Kindle trenger man riktignok ikke ta med et berg av bøker.

... of pig-bøkene liste han godt, Platypus Police Squad, Diary of a sixth grade Ninja, Timmy Failure, Killer Koalas from Outer Space, Danger is Everywhere, The Secret Zoo og masse Mine Craft fan fiction.


#55

isola sa for siden:

:skremt: Det gikk definitivt meg hus forbi sånn ca i 2. eller 3. klasse.. Jeg husker vel strengt tatt ingenting av innhold, men spesielt Ravnejenta husker jeg at hele klassen leste. Sigurd Drakedreper er jeg mer usikker på om jeg har lest, men filmen husker jeg jo. Jeg husker at den gikk på TV i julen, sikkert i typ 1991 (den er fra 1989, men back then tok det jo veldig lang tid før det kom på TV) og da var jeg 9, nesten 10. Jeg elsket den, og så den mange ganger, jeg tror nok ikke jeg forsto helt rekkevidden i alle menneskeskjebnene, rett og slett.

Det kan godt hende han takler å lese Heksene, altså. Vi hadde den som høytlesningsbok mens vi spiste da jeg gikk i 2. klasse. Jeg husker ikke veldig mye av det, utover at det var stas og spennende og sånt. På sommeravslutningen fikk vi se filmen, og der tror jeg det skar seg for flere i klassen. Jeg husker at minst to bare måtte gå ut. Jeg gjorde ikke det, men hadde mareritt i flere år etterpå. Jeg er strengt tatt ikke helt i vater når jeg ser Anjelica Huston nå heller, for å være helt ærlig. :knegg:


#56

isola sa for siden:

Okei, ved nærmere googling ser jeg at det ikke var Sigurd Drakedreper jeg tenkte på, men Håkon Håkonsen, som ikke ligner litt engang. :flau: :knegg:


#57

Teofelia sa for siden:

Heksene er jo skummel for 40-åringer, til og med! :skremt:


#58

Tjorven sa for siden:

Jeg synes Heksene er skitskummel den dag i dag. Jeg leste den selv som 10-åring og kom til et punkt hvor jeg ikke turte å lese videre samtidig som jeg MÅTTE vite hvordan det gikk. Så enden på visa ble at stemoren min leste høyt for meg.

Og siden han er litt pinglete, så lar vi den boka vente en stund til.

Det var mange gode tips her. Han skal nok finne noe å lese.


#59

isola sa for siden:

Hvis jeg hadde samme fokuset som sjuåringen min, er det godt mulig det skumle i boka bare gikk meg hus forbi, altså. Men filmen..... Jeg så den igjen da den tilfeldigvis gikk på TV da jeg var, tja, 15? Da først fikk jeg fred i sjelen.


#60

Strå sa for siden:

Hva med Astrid Lindgren da halloooo! De holder seg bra og noen av dem er småspennende også.


#61

nokon sa for siden:

Ja, den er kanskje det. Eg tenkte samanlikna med dei to første Harry Potter-bøkene, men du har sikkert rett. Det er ganske mange år sidan eg las Momo.


#62

nokon sa for siden:

Teo har nevnd både Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte.


#63

mkj sa for siden:

Hva med jorden rundt på &0 dager?


#64

amylin sa for siden:

Dødsern - Sverre Henmo
Adam den tredje i fjerde - Torunn Lian
Alice Andersen - Torunn Lian
Reserveprinsesse - Torunn Lian
Brune - Håkon Øvreås
Svartle - Håkon Øvreås
De tøffeste gutta - Arne Svingen
Sangen om en brukket nese - Arne Svingen
Fluesommer - Arne Svingen
De tøffeste gutta - Arne Svingen
Med beina på nakken - Arne Svingen
Markus og Diana-bøkene - Klaus Hagerup
Høyere enn himmelen - Klaus Hagerup
Bregor i underlandet - Suzanne Collins
Pym Petterson-serien - Heidi Linde
Superbitchene - A. Audhild Solberg
Flukt - Atle Hansen
Villheks-serien - Lene Kaaberbøl
Vindeltorn - Tone Almhjell
Statsminister Fahr og sønn Barna som forsvant og Solkongen - Lars Joachim Grimstad


#65

veobra sa for siden:

Heksene er så skummel av vi måtte gjemme lydboka. Det var ikke nok for frøkna at hun ikke trengte høre den, den måtte ikke sees heller. :knegg:

Min 7-åring er langt unna å lese så lange og avanserte bøker som nevnes her. Han vil ikke engang leses høyt for av bøker som ikke er ferdig på en kveld.


#66

Tjorven sa for siden:

Det er et helt annet volum på lesinga til knerten enn til mitt andre barn. Snuppa har hentet seg fint inn igjen. Hun leser bøker nå, men ikke i samme tempo som lillebroren. (Og helt andre typer bøker.)


#67

Tjorven sa for siden:

Flott liste. Tusen takk.

Mye av dette har han lest allerede, men en del av dette høres veldig interessant ut.


#68

Elise sa for siden:

Når vi er i tvil om hva vi skal velge, spør jeg alltid på biblioteket. De treffer nesten alltid godt med sine tips. :jupp:

Jeg tenkte på Svein og rotta, og Doktor Proktor, men ser de allerede er nevnt.


#69

mkj sa for siden:

Nå kom jeg på noen morsomme. Det er tre krimbøker som også er morsomme. rottene kommer heter den første. Hovedpersonen er en hund, men de snakker og går på pub og sånn. Litt som i Andeby. Må legge til at det er kun som lydbok vi har hørt dem, og de var veldig godt lest opp, så det gjorde de nok ekstra morsomme.


#70

veobra sa for siden:

Jeg er veldig imponert over din sønns nivå på lesing. Både lengde og hvor avanserte bøker han leser. Min er flink til å lese og følger avanserte filmer mm. Men bøker og høytlesning får jeg ham ikke med på. Jeg jobber med det og "tvinger" gjennom lesing av andre bøker enn det han selv velger.


#71

Tjorven sa for siden:

Problemet til knerten er at han er veldig liten av vekst, så de tror han er yngre enn han faktisk er. Og når han i tillegg leser relativt mye bedre enn det som er vanlig for hans alder, så blir spriket ganske stort. Så på biblioteket har vi brukt en del tid på å pense dem inn på rett spor.

I tillegg har han en "bestemor" som jobber på barnebokinstituttet, så vi får en del bøker derfra.


#72

My sa for siden:

Tja, jeg synes at både på biblioteket og på bokhandelen kommer de som regel trekkende med Rampete Robin eller En Pingles dagbok, uansett hvordan jeg formulerer meg, for de er jo såååå populære! :himle:

#73

veobra sa for siden:

Det er vanskelig når man er moden for å lese avanserte og lange bøker, men ikke moden nok for alt av innhold. Vi har hatt samme utfordring med eldste.

Minstemann leser helst enkle billedbøker. Nå er jeg drittlei og gidder ikke lese dem mer selv om vi har gode bøker. :knegg: Nå leser jeg H.C. Andersen for ham og det fenger faktisk. Må en del forklaring til underveis, men det synes jeg er rimelig.


#74

Kanina sa for siden:

Kløver anbefaler Alice i eventyrland og Alice gjennom speilet! De er fantastiske. Morsomme, spennende men ikke skummelt. Kløver er nok på omtrent samme bølgelengde som Knerten når det gjelder leseevne, leseglede og skummelhet.


#75

GinaK sa for siden:

Noen som vet hvor skummel den Gregor i Underlandet er? :cool:
Det står at det er grøss men den er jo anbefalt fra 9år?
Minsten skal ha med en bok eller to og jeg har lånt denne på biblioteket flere ganger men han nekter å lese den av en eller annen grunn.
Så nå har jeg bestilt den som lydbok så kanskje det blir lettere om han hører på første boken.


#76

amylin sa for siden:

Gregor i Underlandet er ikke spesielt skummel. Den er enklere i plott og karaktergalleri enn Dødslekene. Vet ikke helt om jeg vil si den faller inn under grøss, men mer en form for fantasy. Om du har lest Tunneller, er dette en versjon for yngre lesere som minner meg om den serien i handling, oppbygging og sted.


#77

Myria sa for siden:

Jeg henger litt her tror jeg. Min 7-åring leser også veldig godt for alderen (f.eks. har han nettopp lest Vindeltorn og holder nå på med første Harry Potter-bok) og det er ikke bare bare å finne bøker som passer både evnene og modenheten. Han liker det litt spennende og skummelt, men ikke for mye. Han syntes f.eks. Heksene var for skummel til å lese ferdig, men likte første bok i serien Den onde greven/En serie uheldige hendelser (som på ingen måte er glade bøker). Fine tips her så langt. :)


#78

amylin sa for siden:

Den onde greven/En serie uheldige hendelser er jo ikke skummel. Det er bøker med svart humor, så skjønner godt at han ikke syntes de var skumle.


#79

Candy Darling sa for siden:

Gregor i underlandet er fantastisk, men ganske grotesk. Det dør ganske mange, for å si det sånn, selv om det gjelder humaniserte dyr.


#80

Myria sa for siden:

Nei, de er kanskje ikke skumle akkurat, men det er ikke akkurat hyggelig lesing heller.


#81

polarjenta sa for siden:

Jeg har også en god leser(8 år), men han gidder jo ikke å lese. Har prøvd mange forskjellige bøker, men han går lei omtrent med en gang.
Får se over tipsene her og se om det er noen jeg kan prøve å lokke med.


#82

Tjorven sa for siden:

Knerten hadde konspirert med kompisen, og de var blitt enige om at Percy Jackson stod for tur. Så da forsøker han seg på det i første omgang.

Og så vil jeg at han skal lese Heidi siden vi skal ta tog gjennom Alpene i sommer.


#83

Cumulus sa for siden:

Bra tråd! Vi har også en på 8 som stadig trenger påfyll. Han leser for øvrig nå alle mine gamle frøken detektiv bøker nå, til min store glede og overraskelse.:)


#84

Adrienne sa for siden:

Liker han Percy Jackson har han underholdning en stund, og kommer til å lære en del også, for det er sneket inn en del om gresk mytologi, som inspirerte min sønn til å lære om det på ordentlig også.

Liker han Percy Jackson kan dere kanskje også vurdere Phenomena av Ruben Eliassen. Det var første fantasyserien storebror leste, og den som fikk han hektet på både lesing og fantasy (og som vi ble tipset om her på FP :elsker: )


#85

Strå sa for siden:

Er det noen som har nevnt "Flukten til Watership"? Den er ikke skummel, men engasjerende og relativt avansert i språkføringen.


#86

Isolde sa for siden:

Har han lest de fire Fjordgløtt mysterie bøkene tll Ingvar Ambjørnsen? De elsker min engstelige 07 gutt.


#87

Myria sa for siden:

Jeg drar opp denne igjen for å anbefale Terry Pratchett. Syvåringen leste Skrellingene tidligere i høst og holder nå på med Vintersmeden. Han liker dem veldig godt. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.