Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kindle Voyage - noe jeg bør tenke på før jeg bestiller?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte å kjøpe en Kindle Voyage som amerikanske venner kan ta med til meg, er det noe jeg bør tenke på før jeg bestiller? Den er helt ok å bruke her, ja?

Bomkjøpte nemlig en Fire i USA for noe år tilbake, og fikk ikke tilgang på noe av materialet her hjemme. Kunne ha fikset det med en amerikansk konto, sikkert, men orka ikke styre med det.


#2

Benmurphy sa for siden:

Det går helt fint å bruke den i Norge. Min er også amerikansk, men kjøpt i Norge, mest fordi Amazon ikke sendte hit da, men det var billigere enn å få den sendt også. Men det blir jo mye billigere å kjøpe i USA hvis du slipper frakt og mva til Norge og bare må betale evt. sales tax. Jeg har kun Wifi-modellen da, men jeg tror ikke det er noen problemer om du skal ha 3G heller.

Jeg anbefaler å kjøpe utgaven med «Special Offers» (altså reklame som vises på skjermsparer og menyskjermen). Den er billigere, og da jeg chattet med Amazon support så fjernet de det gratis for meg på forespørsel. Hvis du bor i USA kan du betale for å fjerne det, men det gikk ikke med norsk kredittkort. Og det er uansett ikke veldig plagsomt.

Ben "Oasis currently in transit" Murphy


#3

Tallulah sa for siden:

Takk Ben. Jeg kommer nok også til å kjøpe den med reklame, prisforskjellen var ganske stor. Så får vi se om jeg liker denne. :knegg: Hvis ikke får Hiawata få denne, Høvdingen Paperwhiten som Hiawata arvet til jul og jeg tilbake til den gamle skramlekassa.

Hiawata er superfornøyd med Paperwhiten btw, så det ble et godt kjøp selv om jeg og den aldri helt fant tonen.

Da bestiller jeg i vei! :hyper:


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg ser at Oasisen også er laget mainly for høyrehendte. But why? :gaah: De ergonomidiskriminerer!


#5

Benmurphy sa for siden:

Neida, den er bare asymmetrisk langs én akse, og den virker like fint samme hvilken hånd du holder den i. Jeg har fått min i dag, og dette har jeg testet. Den vet hvilken vei du holder den, så hvis du skifter til venstre hånd (altså med knappene til venstre) så snur skjermen seg, og det går raskt. Knappene bytter funksjon også når du snur den, så det er den øverste som blar fremover både med høyre- og venstregrep. Amazon ser pussig nok ut til å bare ha bilder der den holdes med høyre hånd. Voyage fungerer også ganske likt i både venstre og høyre hånd; den har de samme knappene på hver side.

En mulig ulempe med at skjermen snur seg er at hvis du ligger på ryggen og holder den over deg, så kan den nok skjermen snu seg en annen vei enn du ønsker, og det går ikke an å låse retningen, kanskje det kommer i en oppdatering.

Ellers er Oasis virkelig fin, og veldig god å holde i. Og jeg syns nok det er bedre å bla med ordentlige knapper tross alt. Voyage kjennes faktisk ganske tung ut etter å ha prøvd Oasis. Men min anbefaling er nok fortsatt Paperwhite så Voyage så Oasis. Men hvis prisen ikke spiller noen rolle, så blir det omvendt anbefaling med Oasis på topp. Og hvis du ikke vil ha bare touch-skjerm, så utgår Paperwhite. Skjermene er vel ellers ganske like på de tre modellene nå etter at Paperwhite ble oppgradert. Jeg har oppgradert til Oasis fordi Voyagen min skal arves bort. Den virker fortsatt helt utmerket.

Ben "very, very, very expensive" Murphy


#6

Tallulah sa for siden:

Aha, det er jo bedre. Men den er for dyr for meg, altså. Så jeg gleder meg til voyagen min kommer! Her blir også alt arvet nedover, og oppover igjen. Paperwhiten ble jeg aldri venn med, mye på grunn av at blaingen ble et irritasjonsmoment med venstrehånda. Det ble ikke bedre at Høvdingen, syns det var sååå enkelt og påsto at det slett ikke var fordi hendene hans er dobbelt så store som mine. :snurt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.