Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plenen min, aka moseland

#1

Cuyahoga sa for siden:

Plenen min er 97% mose, 2.5% ugress og 0,5% gress. Den er i utgangspunktet fint opparbeidet, slett og fin, men sørgelig lite vedlikeholdt i mange år.

Jeg har begrenset med fritid og begrenset med betalingsvilje for å få frest den opp og sådd på nytt, så jeg lurer på om det er realistisk å tro at den skal se ut som en gressplen igjen med et regime av plenfrø, gjødsel, kalk og ukentlig klipping? Eller om jeg må belage meg på å være nabolagets mosedronning?


#2

Teofelia sa for siden:

Ikke urealistisk i det hele tatt. Det er slik jeg fikk meg plen.

Husk bare å ikke klippe gresset kort, men å holde klippe det langt. Jeg har gressklipperen på nest høyeste nivå. Hver gang mannen klipper, skrur han den ned på laveste nivå, og da er det mose for alle pengene igjen.


#3

Teofelia sa for siden:

Jeg har forresten ikke brukt kalk. Gartneren "min" sa at plengjødsel var tilstrekkelig.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Noterer, Teo. Men hva i all verden er det som gjør at mosen trives når plena klippes kort? Her har jo plena knapt vært klipt, og det er nesten bare mose igjen.


#5

Polyanna sa for siden:

Gjødsel, vanning, hyppig klipping (men lite om gangen), gjerne med manuell klipper og ingen raking. Når gresset trives så mistrives mosen. Det er nok ikke høy klipping som har vært problemet, men sjelden klipping, lite gjødsel, og ikke vanning når det er tørt.

Sånne robotklippere er visst gull. De kan gå em runde annenhver dag, gjerne.


#6

Cuyahoga sa for siden:

Ok. :nikker:

Skal gjødsle i vei, og klippe ofte. Det er jo egentlig en helt ok jobb, tusle rundt og tenke på noe helt annet.


#7

tinkadott sa for siden:

Abb. Sånn er plena vi flytter til også.


#8

Timar sa for siden:

Vår og, inkludert en del helt bare felt der kombinasjonen mye vann og mange barneføtter gjør vekstforholdene ekstra utfordrende.

Funker det å gjøre dette nå?


#9

Cuyahoga sa for siden:

Jeg tror det er sånt man må gjøre hele tiden, egentlig. :skuffet:



#11

Tallulah sa for siden:

Mose er mykt, da.


#12

Cuyahoga sa for siden:

Ja, og jeg har ikke planer om mosefri plen heller. Litt selvinnsikt har jeg. :knegg: Men nå er store deler av plena bare mose, og det ser litt trist ut, rett og slett.


#13

Malama sa for siden:

Mose er mykt, men ispedd litt gress er penere, så vi må gjøre en sånn innsats vi også.

Vanning er ikke så veldig relevant her i vest, det tar vårherre seg stort sett av, men hyppigere klipping og definitivt gjødsling...

Nå har det seg i tillegg sånn at vår ikke er pent anlagt, den er ikke slett og fin, den har humper og dumper både her og der (i tillegg til at den heller da, men DET er jo ikke noe å gjøre noe med) så jeg teller egentlig på knappene om å så om igjen i alle fall deler av den, men det er enten mye jobb eller mye penger...


#14

Mjau sa for siden:

Vi kjører over med plenlufter på våren når vi gidder/rekker.
Det er en dings som ikke koster mer enn et par hundrelapper som festes under klipperen. Har to metalldingser i endene som freser opp mosen. Ser fått og trist ut noen dager til gresset kommer. Gjødsle da så er du good to go egentlig.
Vi må låne svigerfar sin klipper da vår modell ikke kan montere en slik under, men veldig mange kan det. Google litt så finner du nok hva jeg mener. Fåes kjøpt på byggevarehandler. Man kan også leie slike plenluftere. Er gjort på en kveld. Men er det så mye som du skisserer kan det være greit å gå over to ganger.


#15

Cuyahoga sa for siden:

Tror nesten ikke jeg får kjøpt sånn til vår plenklipper, den er ganske gammel og ikke noen toppmodell, akkurat, men jeg må da kjenne noen som kan låne meg sin en ettermiddag. Takk for tips!


#16

Polyanna sa for siden:

Men det er virkelig ikke sikkert det er nødvendig, altså. Alle gartnere jeg noen gang har sett uttale seg om mose sier det samme: Ikke gjør noe med mosen, bare behandle plenen pent (som beskrevet over), så kommer det av seg selv.


#17

Teofelia sa for siden:

Det stemmer med min erfaring også.

#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg kjøpte noe som sikkert er giftig og slemt mot alt og alle, som heter plenrens eller noe. Skal ta løvetann også. Så nå har jeg plen med brune flekker der mosen var. :nemlig:


#19

Ru sa for siden:

Jeg klipper og klipper og det er allerede tegn til bedring. (Lar avklippet ligge, jeg gidder ikke rake.)
Mose er muligens mykt, men det er også veldig bra gjemmested for sneglefaen. Og mange steder har mosen løsnet nå som vi har hatt en lang periode uten nedbør. Det fine er at jeg får anledning til å så masse nytt gress helt uten å gjøre så mye på forhånd. :knegg:


#20

Polyanna sa for siden:

Min svigerfar har forresten alltid drevet plenforbedring med å fylle sånne smågroper med plenjord og så til, litt over tid, litt her og der.


#21

Røverdatter sa for siden:

Syns det hjalp litt med bioklipper, så jeg anbefaler det. Vi har en del mose siden vi har grense mot skogen.


#22

Malama sa for siden:

Det er egentlig min plan tror jeg, dog visste jeg ikke det var egen "plenjord"j, jeg tenkte bare jord jeg. Komposten sikkert...gjødsel i samme slengen...


#23

Cuyahoga sa for siden:

Det virker allerede! Plenfrø, gjødsel, vanning og jevnlig klipping, og det er allerede mer gress! :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.