Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til lettleste bøker for førsteklassingen

#1

Olifant sa for siden:

Frøkna som er ferdig med første klasse nå trnger å få litt mengdetrening hva lesing angår, så jeg tenker at vi skal kjøpe og/eller låne en del bøker som vi kan lese sammen i ferien.

Hun har en uforklarlig dragning mot alt jentete og rosa.
Jeg tenker at det er viktig at hun føler mestring så de bør være veldig lettleste, men ikke rene blokkbokstavbøker.

Noen som har noen tips til lettleste bøker?


#2

Nera sa for siden:

Frøkna her, som også er ferdig med 1. klasse, liker godt bøkene i Den hvite lesehest-serien fra Aschehoug. Spesielt godt liker hun bøkene om Kaja og Stine av Line Baugstø, og bøkene om (egenrådige) Lena av Ida Jackson. Disse har ikke kun blokkbokstaver, og et par-tre (?) setninger pr. side, og fine illustrasjoner.

Vi låner for det meste disse på biblioteket, som har et veldig godt utvalg, men vi har også kjøpt noen av bøkene. Vi har lest (minst) ti minutter pr. kveld, og det har vi fortsatt med nå i sommerferien. Poenget er å få mengdetrening, og få opp lesehastigheten.


#3

Candy Darling sa for siden:

Leseløve har jo bøker på alle nivåer, og tilsvarende serier også.

Hvis hun er et hakk over dem, elsket min fantasyjente Alvedronningens riddere og Alvedronningens barn, som er serier med mange og korte bøker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.