Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liten bil - trenger tips

#1

emm sa for siden:

Vi har en stasjonsvogn, som på mange måter er en "hovedbil" om vi skal på tur hele familien, med hunder, bagasje og det som er. Men vi bor slik til at vi bør ha en liten bil i tillegg. Den skal primært frakte oss mindre strekninger av gangen, som til toget om morgenen. Men det blir en del km i året, vi har forsøkt oss på EL, men rekkevidden ble for kort i forhold til slik vi bor med lademuligheter osv. Og skal vi ha en med skikkelig rekkevidde blir den alt for dyr til dette bruket.

Har noen tips til en liten bil som er god å kjøre? Ikke er for dyr, og bruker lite drivstoff.


#2

Lavender sa for siden:

Jeg liker de små franske, Peugeot 208 eller Renault Clio. Begge er kjent som drivstoffgjerrig, ikke lett å selge brukt, derfor lett å gjøre gode bruktbilkjøp.

Toyota Yaris hybrid er sikkert drivstoffgjerrig og driftsikker, men ikke komfort. Det samme med Ford Fiesta.


#3

kamp sa for siden:

Ww up?


#4

Pegasus sa for siden:

Er fornøyd med min Ford fiesta. Lett å parkere i byen.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg har en Peugeot 307 nå, en fin og lett bybil med god plass. 207/8 er jo også et alternativ av dem. Jeg sikler nå på en e-up, ulempen er selvsagt at det bare er fire seter i den (og vi er fem i familien). Bensinvarianten er vel ganske lik den elektriske.


#6

Isolde sa for siden:

Hvilken elbil hadde dere? Vi kjøpte en Leaf med stort batteri. Den fungerer veldig godt for oss selv om vi kjører mye og langt. Neste. 200km på en lading.

Mazda 2 eller en yaris hybrid?


#7

emm sa for siden:

Vi hadde Leaf. Det blir garantert EL-bil igjen, men vi venter på bedre rekkevidde. De er jo her, men ny bil blir for mye penger. Så dette blir en bil i mellomtiden.


#8

Isbjørn sa for siden:

Før jeg kjøpte Leaf hadde jeg en 2007-modell Peugeot 207. Den brukte lite diesel og hadde plass til 5 og litt bagasje. Snerten liten bil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.