Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en tur/fjellbukse

#1

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg trenger ny fjellbukse. Den må være slitesterk men samtidig såpass myk og lett at jeg kan rusle rundt med den på tur i skogen med ungene. Stretch på enkelte steder er et must, synes jeg. Og så må den passe til hofter, rumpe og lår. Generelt er det lårene jeg drar mest over, selv om jeg definitivt har frodige hofter og en rumpe som er god å sitte på også. :knegg:

Og gjerne litt frisk farge. Anyone? :blafre:


#2

Tussa sa for siden:

Kan du definere frodige lår? :knegg: Grunnen til at eg spør er at då eg brukte 42 i bukser fann mange fine og gode på sportsbutikkar i størrelse L. Etter nokre gode år og oppe i 46 i bukser måtte eg på Stormberg for å finne ei som var passelig. XL i Hagløfs, Norrøna, Bergans var for trangt. På Stormberg har eg i alle fall ei eg AVbefale. Den puste ingenting og er generelt grusom. Så no er målet å komme meg ned igjen til Hagløfsbuksa mi, og det er tett på :tøff:


#3

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg må ganske ofte opp i XL for lårenes skyld, men om det er god stretch så kan det gå med L. Problemet med XL er gjerne at den blir altfor stor i livet, men flere bukser har jo gode reguleringsmuligheter der.


#4

My sa for siden:

Du beskriver meg og mitt buksebehov på en prikk Ruslebiffen, så jeg henger her og venter på tips. Bukser er gjerne for trange i lårene og vide i livet til meg, etter at det ble moderne med at også turbukser skulle være smale. :mumle: Selv om mange av buksene har riktig så god stretch, så vil jeg likevel ikke at de skal sitte som pølseskinn over baken, slik at man tydelig kan se konturene av hver hårstrikk, hver mynt og hver tampong jeg måtte ha i lommene.

Samme med jakker, de "sitter" over rumpa når de passer ellers, og hvis de skal være løstsittende rundt rumpa så blir de voldsomme over bryst og skuldre.



#6

Blondie sa for siden:

Jeg har en Norrøna-bukse jeg elsker, lurer på om den heter Fjørå?



#8

Spoon sa for siden:

Jeg er generelt glad i Bergans, synes mange av buksene passer meg bra. Jeg har romslige lår og rumpe, og er mellom L og M i Bergans sine.

Bergans krosso Neo er ei god bukse, men finnes ikke i sprek farge.

Nå har jeg kjøpt to bukser fra Norrøna. Norrøna Fjørå flex 1 og Norrøna Falketind Flex 1, den siste har mye stretch og er veldig god! Jeg kan bruke L i Norrøna. (er vanligvis rundt 40-42 i bukser)
Norrøna sine er spreke i fargene da!


#9

Vind sa for siden:

Jeg har en fra Arc'teryx som sitter fint på fra 44-48, god stretch. Den heter Arc'teryx Gamma SL hybrid pant.


#10

Vind sa for siden:

Da jeg kjøpte denne prøvde jeg også Bergans, men de passet ikke over min, eh, gode bak å sitte på. Arc'teryx var mye bedre for frodige former.



#12

mkj sa for siden:

Hvilken størrelse er du Biffen, har en som har blitt for stor til meg, lite brukt. Men hvis du er innenfor såkalte normalstørrelser så er den for stor for deg også. Er størrelse 44, men er vel mer en 46 vil jeg si.

Jeg kan gi den bort hvis den passer til noen, men orker ikke sende.


#13

Synnemor sa for siden:

Norrøna Falketind Flex 1 er helt super! Stretch i stoffet, myk men tåler masse og kan reguleres i livet og nede ved beina. Lett bukse, jeg har to og bruker begge mye.


#14

Niobe sa for siden:

Bergans Breheimen finnes i tre lengder, og det hjelper om buksene lett blir for lange når man må opp i størrelse pga vidden. Eller om man bare er kort, sånn i alle tilfeller.


#15

Guttemammis sa for siden:

Jeg har Hagløfs og Bergans, nr en er smal/liten i størrelsen og den har jeg i str 38.
nr to er veldig stor i størrelsen, den måtte jeg bytte i S (enda er den litt stor).



#17

Erica sa for siden:

Jeg har Norrøna fjørå, egentlig en sykkelbukse, men supergod på tur. Den har regulering i livet og stretch bak på lårene så det er ikke trangt.


#18

Nessie sa for siden:

Ble den på meg også :jupp:
Og jeg har frodige lår og frodig rompe :knegg:


#19

Ruslebiffen sa for siden:

Tusen takk for masse gode tips! Bl.a. Norrøna har generelt passet meg godt tidligere også. Jeg noterer ned og tar meg en tur til en fysisk butikk til uken. :)

Det osmose er viktig er at buksa er skikkelig slitesterk så den kan tåle litt klatring også (jeg nekter å gi slipp på klatrehåpet selv om klatring har vært lagt på hylla i Småbarnsårene...).

Det varierer mht modellen, av og til 42, innimellom 44, en sjelden gang 40. :gal: veldig snilt av deg! Men jeg tror nok den blir for stor til meg. :)


#20

mkj sa for siden:

Ja, den er da større til deg enn til meg.

Ellers så vil jeg tipse om Carite sitt tøy for oss med litt kurver. Det er den buksa som passer meg desidert best. Og den passer fortsatt selv om jeg har gått ned litt på grunn av god stretch og strikk i livet. Det er ikke en typisk fjellbukse, men en trenings- eller fritidsbukse. Veldig god å gå med. Minste størrelsen er 42, men muligens for stor til deg, ruslebiffen.


#21

Synnemor sa for siden:

Den Norrønabuksa jeg nevnte over er en klatrebukse. Fjørå er en sykkelbukse som også funker som turbukse, den er litt tyngre og videre over rumpe og hofter.


#22

Timar sa for siden:

Ikke at det er relevant for temaet, men jeg er akkurat motsatt. Passer buksa i livet, så henger den og slenger rundt lårene. Og sånn var det jammen da jeg var tynn også.

Tenk om klær hadde kommet med en kode som anga størrelsen på ulike kroppsdeler!


#23

Ruslebiffen sa for siden:

Etter å ha prøvd samtlige damemodeller i butikken (og gitt den stakkars ekspeditøren grått hår), endte jeg opp med Norrøna Fjørå i herremodell. :knegg: Den var litt romsliger i låtene og høyere i livet enn alle damemodeller jeg prøvde, så ved å justere livet inn passet den utmerket. Jeg begynner faktisk å lure på om jeg Ikke vare har brede hofter, men også lange hofter. Haha!

Første tur med buksa er tilbakelagt, og jeg er vedlig fornøyd. Myk og fleksibel, men samtidig kraftig nok. Tommel opp!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.